Elke beweging van de servo moet je programmeren.Draait een motor als dit 1 kant op en dan automatisch weer terug? Of moet je dat helemaal programmeren?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Elke beweging van de servo moet je programmeren.Draait een motor als dit 1 kant op en dan automatisch weer terug? Of moet je dat helemaal programmeren?
Het Arduino bord heeft maar een beperkt vermogen, ik zou er geen 15 stuks MG995 aan durven hangen, maar een aparte voeding voor de servo's gebruiken.Kun je iedere servo er op aansluiten?
https://www.bol.com/nl/nl/p/4-fase-...gh=vAv4Tr-A9HpG0k85OUpMfw.2_6.11.ProductTitleAls je met Arduino gaat werken kan net zo goed direct een stappen motortje gebruiken.
Ja, dat kan. Maar misschien is het leuk om het totale plan hier te openbaren, of is dat geheim?Kun je met 1 arduino een soort splitter gebruiken en 10 motortjes aansturen tegelijk?
Nee het is geen geheim. Ik geloof niet dat er mensen zijn die dit na willen gaan doen oid. Ik ben student aan de HKU en dit is voor EXPOSURE 2024. Een tentoonstelling van eindexamenwerk. Ik ben bezig met een installatie. Die houdt in dat je, als je binnenkomt in de ruimte die ik heb, links en rechts rijen met fietspompen ziet staan. In het midden een grafkist met een fietspomp er in. De wind blaast vanaf het altaar in je gezicht. Als je dichterbij komt, draaien een aantal van de handvaten om, naar jou als beschouwer. Dit geeft de indruk dat je stoort, niet welkom bent, bekeken wordt... Ik weet het, vrij vaag misschien of bizarJa, dat kan. Maar misschien is het leuk om het totale plan hier te openbaren, of is dat geheim?
De pompen staan op een vloer en onder die vloer wil ik dus een deel van de pompen aansturen. Model van de vloer met pomp zijn de andere foto's. Het is voor mij volstrekt onbekend gebied dit maar ik moet me er toch in verdiepen als ik dit voor elkaar wil krijgen...Ja, dat kan. Maar misschien is het leuk om het totale plan hier te openbaren, of is dat geheim?
Een stappenmotor is zeker een optie, maar het nadeel ten opzichte van een servo is dat een stappenmotor geen gedefinieerde uitgangspositie heeft. Dus als er stappen "verloren" gaan door onvermoede weerstand, blijft dat verschil bestaan. Dus òf je moet een manier inbouwen (microschakelaar) om die uitgangspositie elke keer te corrigeren, òf je moet er op vertrouwen dat een dergelijk verschil niet gaat ontstaan.Als je met Arduino gaat werken kan net zo goed direct een stappen motortje gebruiken.
Ja, dat ken ik. Vrij simpel, maar als je meerdere servo's onafhankelijk van elkaar met dezelfde Arduino wilt besturen wordt dat wel wat ingewikkelder.....Kwestie van het pwm-signaal waarmee je de servo aanstuurt geleidelijk veranderen in plaats van in 1 keer van min naar max.