Smit Lloyd 14 (A klasse)

Up-Date 29

Hallo allemaal,

Het meest kenmerkende van deze klasse, de schoorstenen, zijn geplaatst. De verlichting in de mast is wel gemonteerd maar nog niet aangesloten. Dit ga ik doen als ik de rest van het elektrisch ga monteren. Tevens is de romp in de zijdemat gespoten na het monteren van de roeren. Alle decals zijn nu dus ook geseald. Hierbij nog een drietal foto's.

full


full


En een overzichtsplaatje.

full


De volgende up-date zal even op zich laten wachten. Moet eerst de gevels van mijn huis schoonmaken, de goot repareren en nog een badcel slopen en maken bij een vriend van me.
Tot de volgende keer.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Mooi, heel erg mooi dit Sjoerd!

Wat een scherpe boeg hadden deze schepen, dit wil straks
wel lekker doorvaren;)

Maar lijkt het nou zo of loopt je waterlijn bij de voorkant lichtelijk
omhoog?

Schoorstenen zijn ook erg mooi gelukt.



Jan
 
Wordt een mooi schip. Heel anders dan het hedendaagse spul. Zo zie je toch dat er door de jaren heen toch wel iets verandert. Zowel aan de romp als aan de opbouw. Niet dat ik de nieuwe(re) schepen lelijk vind, maar het ik leuk om de verschillen te zien. Gr. Klaas.
 
Maar lijkt het nou zo of loopt je waterlijn bij de voorkant lichtelijk
omhoog?

@jan,
Bij het echte schip loopt de waterlijn ook iets omhoog. Echter heb ik bij het brede berghout een niet meer te herstellen foutje gemaakt. Deze had iets meer omhoog moeten lopen naar de voorkant toe. Bij het afplakken van de waterlijn kwam ik hierachter. Op de punt en op het achterschip loopt de waterlijn dus goed maar de "kromming" begint bij mij te ver naar de voorkant. Dat jij dat nou weer moet zien....:(

@klaas,

Jij ook bedankt. Oude schepen inderdaad. Als je tegenwoordig zo een schip laat bouwen krijg je er geen bemanning meer voor. De accommodatie is werkelijk klein vergeleken met de tegenwoordige schepen. Zelfs mijn Happy Hunter heeft een veel grotere accommodatie. Maar wel mooi inderdaad deze oudjes.
 
Hallo Harm,

Op de foto die jij meestuurt (die ik overigens nog niet had) is duidelijk de schilder een beetje in de war geweest. Echter als je het voorste punt van de waterlijn op de boeg denkbeeldig doortrekt naar de onderkant van het brede berghout, wat zo een beetje tot onder de achterkant van het bakdek doorloopt, loopt dit iets op zoals overigens de tekening (originele werftekening vanuit het scheepvaartmuseum in Rotterdam) die ik heb, ook aangeeft.
Mijn fout is geweest dat ik dit brede berghout niet iets omhoog heb laten lopen. Ik heb dus vanaf de onderkant van dit berghout de lijn doorgetrokken naar het juiste punt op de boeg. Vandaar dat de kromming extra opvalt. In die zin heeft Jan en jij dus ook, gelijk. Ik laat het echter zo als het is. (voorlopig) Als het schip gereed is en de proefvaarten heeft gedaan ga ik me hier nog eens over beraden.....
Bedankt voor de foto en je input.
 
Harm,

Ondanks mijn gegevens moet ik zeggen dat ik ook op geen enkele foto duidelijk kan zien dat de waterlijn iets oploopt. De foto's in je bericht heb ik uiteraard ook allemaal. Zoals in mijn vorig bericht gezegd ga ik hier nog even over nadenken.
Mocht je nog meer (detail) foto's in je bezit hebben, hou ik me aanbevolen.
 
full
bij de s-l 16 , het zwart werd tijdens de reis wel eens bij geplekt.dus niet zo strake waterlijn .de 16 net in het dok geweest in alblasserdam

gr henkvanmilligen
 
Laatst bewerkt door een moderator:
full
na een paar jaar niet uit het water geweest de s-l 17 bij de adm amsterdam terug in nederland na contract in port said begin jaren 80 dus geen verf meer !!!!!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@Jan, Harm en Henk,

Ik ben ondertussen overtuigd dat mijn waterlijn niet strookt met de werkelijkheid. Ik ga dit dan ook oplossen zodra ik het schip in de testbak heb gehad en kan zien hoe ze daadwerkelijk in het water ligt. Gelukkig moet ik met zwart over het rood. Is dus goed te doen.
Bedankt voor jullie reakties, wordt zeer gewaardeerd.
 
Up-Date 30

Hallo allemaal,

Deze Up-Date is een mijlpaal. ( Althans voor mij). Ze heeft voor de eerste keer water onder de kiel gehad. Tot mijn grote opluchting bleek dat ik met alles erin nog bij moet ballasten. :banana:Dat betekent o.a. dat ik op het forcastle dek alle attributen van messing kan gaan maken, waaronder een vrij forse ankerlier. Is een beetje moeilijk te zien maar ze ligt mooi net iets boven de waterlijn. Ook ben ik er nu van overtuigd dat de waterlijn aan de voorkant aangepast moet worden.:oops:

full



full


Begonnen met het schot tussen bak en forcastledek

full


Foto van het printplaatje met o.a. voeding voor de ontvanger.

full


En nog een overzichtje van de machine kamer. Moet nog wel een beetje gefatsoeneerd worden.

full


Al met al sluit ik deze up-date met een goed gevoel af. Bedankt weer voor het bekijken.
Tot de volgende keer.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Sjoerd,

Gaaf, maar heb jij nu ook blanke lak over het plimpsolmerken merk gedaan?
Zo nee, voor de veiligheid toch even doen, ik vindt deze decals toch kwetsbaar )-: .

Wordt een heeeeel mooi model!
 
Strak Sjoerd,


Licht er mooi bij, in een wel hele grote wasbak:cool:
Maar hoe krijg je nu je accus eruit?
Via het openingetje voor of achter?

Jan
 
@Johnny,
Ik heb de decals er op gedaan voordat ik de zijde matte lak heb aangebracht. Ze zijn dus geseald;). Bedankt voor de waarschuwing Johnny.

@Jan,
Dank je Jan. Is een wasbak in de honden trimsalon van mijn dochter. De SL kan er net overdwars in. Groter kan ik dus niet bouwen haha. De accu's kunnen er nog wel uit. Het dek moet eraf en de motoren eruit. Dan kan ik de accu's ( 2stuks 12V, 7Ah) naar achteren halen en deze er één voor één uithalen. Is een heel gepiel maar in principe doe ik dat maar eens per jaar of zo. Voor het laden heb ik aan stuurboord naast de accommodatie een kist staan met een rood deksel. Hieronder zitten de laadpluggen. Kun je ook zien bij de derde en vierde foto. Ik hoef dus niet perse bij de accu's zelf te zijn. Het blijft woekeren met de ruimte in dit soort schepen.:rolleyes:
 
Sjoerd,

Gefeliciteerd! Ze ligt er erg mooi bij. Hebben de gewichtsbesparende maatregelen toch effect gehad, iets wat in het echt niet altijd lukt:) Het voordeel van de accu op deze plek is wel dat je weinig hoeft te trimmen. Ben er toch van overtuigd dat met brushless motoren je makkelijk nog een werkendesleeplier had kunnen plaatsen. Maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Ben benieuwd naar de eerste proefvaart.

Gr.
Pim
 
@ Kees de Mol,

Bedankt Kees.

@Pim,

Je weet dat ik Low Budget bouw. Voor de SL 14 had ik nog twee decapermen liggen dus mijn keus was gauw gemaakt. Voor het volgende project heb ik geen motoren of regelaars meer dus dan zal het er wel van komen. Wat betreft de sleeplier heb je gelijk. Achteraf had ik deze wel werkend kunnen maken maar vanwege het gewicht dorst ik het niet aan. Volgende schip krijgt zeker weten een werkende lier ( en meer)
 
Back
Top