Solidworks 2017.

Discussie in 'MBF Labs' gestart door mig 3, 15 jan 2018.

  1. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    173
    Locatie:
    nieuwleusen
    Erg veel gebruikers gemak ik kan het moeilijk in tijd aangeven IMG_0073.JPG
     
  2. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.438
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    Ik heb geen ervaring met tekenen, maar voor software ontwikkeling vond ik het erg handig. Je zou ook kunnen overwegen de schermen boven elkaar te plaatsen.
     
    Laatst bewerkt: 2 aug 2018
    mig 3 vindt dit leuk.
  3. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.539
    Locatie:
    Boskoop
    Iets om over te denken: als je een tweede scherm wilt gebruiken om je tooltjes op te zetten, moet je je bedenken dat je iedere keer dat je er een ophaalt een behoorlijk eind moet muizen. Je kunt je muis natuurlijk wel instellen dat je met relatief weinig beweging een grote afstand aflegt, maar dat gaat weer ten koste van je nauwkeurigheid. Ik prefereer om mijn tools zo dicht mogelijk bij te hebben. Ik heb de meest gebruikte in een window samengebracht, wat ik door een druk op een muisknop bij mijn cursorpositie tevoorschijn kan halen (ik gebruik trouwens een tekentablet en Rhino i.p.v. SW, maar het principe blijft) en wat na dat ik een tool geselecteerd heb weer verdwijnt. Voor een aantal heel veel gebruikte tools (lijn, move, connect, distance etc.) gebruik ik een keyboard shortcut.
    Wat misschien weer vóór een tweede scherm spreekt is eventueel de mogelijkheid om meerder views tegelijk te laten zien, en makkelijk tussen de twee kunnen wisselen.
    Ik zou aanraden om je eerst in de mogelijkheden tot customization van je werkomgeving te verdiepen, en dan te beslissen of een tweede scherm handig is.
     
    mig 3 en ron van sommeren vinden dit leuk.
  4. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.385
    Ha ha ha,bedankt!

    (Keuzes keuzes)

    De Apple duet app kost op dit moment 10.99 €.(voor mijn I pad pro)
    Een tweede HP scherm 200 €.



    Het filmpje geeft aan dat ik bij de I pad pro ‘gewoon’ gebruik kan maken van de touch screen waarimee ik dan eventueel niet zo veel hoef te muizen?

    Groet:Robin
     
  5. MikeMohawk

    MikeMohawk Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 nov 2014
    Berichten:
    546
    Locatie:
    Groningen
    Oeh dat klinkt wel handig. Eens kijken of dat ook voor Android te krijgen is. Er wordt dan gelinked via USB zoals ik het zie ?
     
  6. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.385
    Yup,de oplader van de Apple pen.

    Ik geloofde eerst ook niet dat een Apple product samen kon met een ander product.(beurswaarde 1 BILJOEN Dollar)
    Mijn gezicht was zodanig geplooit dat de Apple verkopert toch maar even een collega belde of dat echt wel kon!
    495B6732-987B-48B8-A927-8EDC7E7B9172.jpeg
    Mag ook nog eens het toetsenbord van mijn vriendin hebben/gebruiken......:D

    Groet:Robin
     
  7. corvl

    corvl verslagschrijvers

    Lid geworden:
    6 sep 2002
    Berichten:
    2.511
    Locatie:
    Tirol -Oostenrijk
    MikeMohawk vindt dit leuk.
  8. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.385
    Hopla.
    665D3174-1E49-4025-8914-A9CCE1C19F46.jpeg


    Als je van deze optie gebruik maakt,dan laadt de I pad pro niet automatisch op met de stekker.

    Groet:Robin
     
    Laatst bewerkt: 23 aug 2018
  9. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.385
    Heb inmiddels de data stick even snel in de Predator gestoken.

    En er snel weer uitgehaald omdat de downloads van Solidworks geen 2017 aangaven maar 2018!

    Eind september krijg ik toch bezoek van een persoon die mij kan vertellen of deze data stick te vertrouwen is.......
    Vind ik wel fijn,omdat rond die tijd de herfst zich zal aandienen,de dagen worden kouder,de computer kamer ingericht zal zijn,zodat ik kan eindelijk beginnen met
    het 3D ontwerpen!

    Nog even een vraagje:Is het verstandig om naast Solidworks (2018?) nog Z Brush te gebruiken?

    https://store.pixologic.com/zbrush-2018/single-user-license/

    Of is dit voor het ontwerpen van vliegtuigen een dikke vette overkill?

    Groet:Robin
     
  10. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.932
    Locatie:
    Utrecht
    Tja, wat wil jij: vliegtuigen tekenen in 3D CAD om die vervolgens te bouwen, of wil je mooie plaatjes maken voor jouw bureaubladachtergrond (en evt. in een webshop als je wilt verkopen)?
     
  11. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.385
    Het is meer dat men dan de polygonen van de mesh kan aanpassen?

    Alles nog fijner afstellen voor het 3D printwerk.Of zullen de polygonen van Solidworks zelf hiervoor voldoende zijn?

    En tja,zeker ook leuk om de tekeningen nog is een keertje extra te bewerken.

    Groet:Robin
     
  12. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    5.932
    Locatie:
    Utrecht
    Eerst creëer je in Solidworks een model. Dat is in wezen oneindig precies.
    Om 3D te printen of te frezen moet je van dat model een STL-bestand maken.
    Daarbij kun je een precisie opgeven (options).
    Er zijn er twee:
    - een maximale afstand deviation (mm) : bij mij in stelbaar van 0,2 mm tot 0,009 mm
    - een maximale hoek (angle) deviation (graden) : bij mij instelbaar van 30 gr tot 0,5 gr.

    Met een 3D-printer haal je volgens mij nooit meer nauwkeurigheid dan 0,1 mm.
    Over de hoeknauwkeurigheid twijfel ik, maar 0,5 gr lijkt me ruim voldoende.

    Om je een idee te geven, hieronder 3 plaatjes van de helft van een brilkoker (breedte 17 cm, breedte van de rand 3,5 mm).
    Ik denk dat je nu wel snapt dat je je over de precision geen zorgen hoeft te maken.
    Dit is vele malen nauwkeuriger dan welke 3D printer dan ook kan reproduceren ... :D

    Het model:
    [​IMG]

    Een detail van het model (ingezoomd op de meest linker hoek) :
    [​IMG]

    Het zelfde stukje in STL :
    [​IMG]

    Enne .... dit is een (van de vele) standaard optie in Solidworks:
    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 29 aug 2018
    mig 3 vindt dit leuk.
  13. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.385
    Bedankt Dirk!

    Toch iets gevonden voor nog meer visualisatie.



    Niet dat ik van plan ben ooit in deze schaal te bouwen hooro_O

    Groet:Robin
     
  14. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.385
    En nog een clipje gevonden.
    Solidworks,10 fucking duizend uur om het aan te leren,,,,,,,ben een beetje bang.

    Ben bang,omdat ik sterk het gevoel heb dat als de Quantum computer vergelijkingen dominant gaan worden,mijn digitale 0 en 1 vergelijkingen géén of weinig invloed zullen hebben.

    Groet:Robin
     

Deel Deze Pagina