Topic voor : 3 D printen/3 D printers

Om mijn eerste laag te verbeteren heb ik verschillende combinaties gebruikt in de G-code.
1) standaard, onaangepast
2) 1 + aanvullende regel G29 +M500
3) 1 + m420 S1 (welke dan de mesh van optie 2 laad, dus eerst 2, dan 3)

Deze zijn middels een dropdown optie heel makkelijk te selecteren in Creality print. Kwestie dus van 1x profieltje aanmaken.

Mijn idee was om een klein model onder optie 2 op te slaan en die na verplaatsen van de printer dan te runnen, gaat immers om de bedmesh en het opslaan daarvan. Verder mijn prints dan altijd onder optie 3 slicen.

De resultaten waren niet eenduidig en zeker geen wondermiddel. Jammer genoeg heb ik de resultaten niet meer, had aardig geweest die te laten zien.

Wat me bij dit proces opviel was dat de waarde van de Z-offset steeds veranderde na een calibratie (ook bij dezelfde optie?!?!), van ergens tussen -2.68 tot -2.9 ofzo. Dat vind ik eigenlijk wel vreemd en heb ik geen verklaring voor. Nu gebruik ik een handmatige Z-offset met de M420 M500 "setup" en krijg ik over mijn hele bed een goede 1e laag. De "calibratie"optie op de printer vink ik dan steeds uit. Eigenlijk jammer dat die standaard aanstaat.

Toegeven, het zou goed kunnen dat dat resultaat ook gehaald kan worden onder optie 1. Wat dus betekend dat het simpelweg een kwestie van de Z-offset is/was.

Ik zie het maar als een proces van trial and error. De uitkomst voor mij nu is iig een goede eerste laag, dus ik zie het als een geslaagd experiment. Stukje bij beetje worden de prints zo hopelijk beter en vooral consistenter.
 
20240928_114725.jpg


Een trommelzeef geprint. Kan ik mooi mijn grind weer schoonmaken. De 3mm zeef is voor 't mooie net ff te klein. Vochtig zand klontert net ff teveel samen. Verder werkt hij behoorlijk aardig. Grootste nadeel is dat de inwerpbak niet genoeg trilt, waardoor materiaal niet goed naar beneden glijdt. Wellicht dat iets schuinzetten nog helpt.

Screenshot_20240930_085847_Gallery.jpg
 
Laatst bewerkt:
Hey Allemaal,
....wat upgrades doorgevoerd bij de printers....
...ja idd, heb er een tweede Creality Ender 3 V3 SE bij gekocht, en een Ender 3 V3 Se van mijn dochter overgenomen voor de onderdelen:koud:...
...mijn dochter is overgegaan op een grotere printer....
...ik heb de printers in een behuizing geplaatst , en gelijk er afzuiging op gebouwd...
...de printers staan dicht bij mijn werk-bureau, dus werkt de behuizing ook mooi tegen het geluid...
...verder blijft het mooi op temperatuur in de behuizing, wat een voordeel is in de winter tijd, aangezien mijn werkplaats dan iets koeler is...
...verder heb ik op beide printers een filament sensor gemonteerd en een verlichtingsbalk, beide originele upgrades van creality....
...in de bijgeleverde handleiding staat de plaats waar op het moederbord de sensor kabel geplaatst moet worden verkeerd, de juiste plaats is naast het groene aansluitblok van de spanning....
...voor de led balk geven ze aan om de draadjes aan te sluiten bij de draden op het groene blok op het moederbord ....
....ik heb ervoor gekozen om ze rechtstreeks op de voeding aan te sluiten, daar is immers nog plaats genoeg,zodat je geen dubbele bedrading in het groene blok bij het moederbord hoeft te maken....
...de sensor werkt perfect, als het filament op is , stopt de machine ,gaat naar de links-voor hoek en geeft aan in het scherm dat filament op is,na het verwisselen van het filament op continue drukken, en de printer gaat weer verder....

Groetjes, Charlotte.:bye:
 
Wat een luxe, een 2e printer! En lekker die kast erom ook.

Vraagje. Jij gebruikte ook de creality print software toch? Ik ben van de week overgestapt op 5.1.0. Die werkt bij mij niet goed. Tijd en hoeveelheid materiaal worden niet meer weergegeven op de printer. Prints van 4 uur (oude versie en orca) komen met 5.1.0 ineens uit op 23uur:hammer:Ik ben nu orca slicer aan het proberen. Eerste indrukken zijn goed. Ben jij ook overgestapt naar vreality print 5.1.0 en hoe is jouw ervaring?
 
Hoi douPel, dank je.:thumbsup:
Ja,ik gebruik nog steeds creality print.
Momenteel heb ik versie 5.1.4.10249
Ik heb geen problemen zoals jij benoemde, maar af en toe geeft hij na het slicen aan dat het printen 10 uur gaat duren, terwijl na het printen de tijd korter is, bijv. 8,5 uur.
In het begin ,een tijd geleden had ik na een update het verschijnsel dat de printer niet meer goed de home posities testte en de test strook maakte, maar gelijk ging printen.
daarop heb ik alle software van creality print van de computer verwijderd, en de laatste versie geïnstaleerd,wat het probleem toen opgelost heeft.

Groetjes, Charlotte.:bye:
 
Ah, ik zie dat ik ook op versie 5.1.4.10249 zit. Vreemd. Ik weet niet waarom die van mij dit soort waarden geeft dan. Ik heb een hele avond zitten zoeken in de settings wat het kan verklaren, maar kon niets vinden. Misschien inderdaad omdat ik de oude versie nog erop heb staan? Ik wacht eerst even een update af voordat ik weer verder ga neuzen. Orca lijkt bijzonder veel op 5.1.4 en lijkt nu goed te werken.
 
Goedemiddag mede print fanaten,

Ik heb bij de meeste kleine prints dit probleem. Een soort breuklijnen in het midden, in cura is niets te zien en bij grotere prints is het ook niet aanwezig. Bijkomend nadeel is dat de zwakke punten nou net de koppelstukken zijn en daardoor dus continu breken.
Geprint in PLA, bed temperatuur is 50 graden en nozzle temperatuur is 200 graden. Deze is geprint op een ender 3 neo met een snelheid van 100mm seconde, en een infill van 40%..

Heeft iemand tips over hoe dit te voorkomen is?

Groetjes Tom

20250128_162232.jpeg
20250128_162247.jpeg
 
Het ziet er sowieso niet zo fraai uit, maar heb je wel eens geprobeerd langzamer te printen, en/of een kleinere laagdikte en /of meerdere wandlagen, die staan ws op 2 lagen? Die zou ik gelijk maar op een stuk hoger zetten, dan print hij gelijk ook massief
 
Voor de 945 een bak zonder tanden geprint. Ik kan niet anders zeggen dat het zowaar eens perfect ging:banana: Mooiste print tot nu toe. En de support was makkelijk te verwijderen. De truc? Wellicht het schoonmaken van de pei plaat. Maar ik denk het verwarmen van de kamer waar de printer staat. Elektrisch kacheltje op standje "tropisch". Geen last van opkrullende hoeken.

Tot slot paste een bevestiging die over was van de snelwissel er perfect in.

20250130_210558.jpg


20250130_211216.jpg
 

Bijlagen

  • 20250130_210623.jpg
    20250130_210623.jpg
    180,7 KB · Weergaven: 45
Ik ben na aan het denken voor een eigen 3d printer, om niet steeds anderen te moeten vragen of ze iets willen maken.

Welke 3d printer is geschikt om mee te beginnen, en wat heb ik allemaal nodig?

Groet Marceline
 
Ik ben na aan het denken voor een eigen 3d printer, om niet steeds anderen te moeten vragen of ze iets willen maken.

Welke 3d printer is geschikt om mee te beginnen, en wat heb ik allemaal nodig?

Groet Marceline
Hangt er van af wat je er voor over hebt Marceline ik heb verschillende merken gehad van creativelabs stuk of 5 verschillende maar heb nu sinds meer dan een jaar de bambu lab ps1 met ams (sinds black friday nu 2 ams) en ja heb er prima ervaring mee heb een trailer geprint en nu ook een loader en kwalitatief is dit de beste printer die ik heb gehad en een stuk sneller als de andere die ik had.

Grt André
 
Hallo Andre,

Wil wel een goede 3dprinter aanschaffen waar mee ik diverse laadbakken o.a. brandweer mee kan maken en andere onderdelen.
Maar wat heb ik allemaal nodig om mee te beginnen.
 
om te beginnen de printer eventueel met ams. Filament (Ik gebruik Petg ) Tekenen doe ik met windows 3d builder of ik zoek stl files (soms koop ik ze)in internet. verder heb je eigenlijk niks extra nodig. Gereedschap heb je vaak wel voor modelbouw. Anders een keer bij iemand gaan kijken hoe het gaat.

Grt André
 
Wat Andre zegt, het is heel erg afhankelijk hoeveel je er in het begin voor uit wilt geven. MIJN ervaring is dat ik een aantal jaren ervaring heb opgedaan met een Ender 3V2, die nog steeds verkrijgbaar is. Daarmee mak je van alles maken met een volume van 220 x220 x 220 dacht ik zo uit mijn hoofd. De reden voor deze printer was onder andere dat er een heel uitgebreide gebruikers basis is, en dus aan alle kanten hulp kan verwachten als je iets niet weet, of er niet uitkomt.
Het is een simpel ding dat regelmatig opnieuw afgesteld moet worden, wat enkele minuten vergt. Het print de gangbare materialen, met name PLA en PETG. Het beste is , als je de printer in de buurt van je PC hebt, want de bestanden moeten van je PC overgedragen worden op je printer door middel van een micro-kaartje, dus dan voorkom je veel geloop.
Ik heb zelf een jaar geleden een andere machine er bij gekocht, een BambuLab P1S met een 4 kleuren voedingsapparaat er bij, een zgn AMS; dan zit je tegen de €1000 aan. Er zijn inmiddels van dit merk ook open en kleinere machines die het erg goed doen, de basis uitvoering ongeveer de helft van de eerder genoemde prijs. Een gebruikte Ender kan je kopen voor 100-150€.
 
Back
Top