Torpedo's

Discussie in 'Duikboten' gestart door mdejong, 21 okt 2005.

  1. Lex Verkuijl

    Lex Verkuijl

    Lid geworden:
    30 okt 2004
    Berichten:
    4.322
    Locatie:
    Lelystad
    Speciaal voor jou Raf:

    :)
     
  2. FreekS

    FreekS

    Lid geworden:
    17 jul 2008
    Berichten:
    724
    Locatie:
    Düsseldorf, Duitsland
    Bedankt voor de suggesties!

    Binnendiameter van de buis is 8 mm, totaal gewicht van de torpedo is 7.5 gram. Daarvan is 2 de buis, 2 de motor, 2 de achterkant met as en propeller, nog 1.5 ongeveer de accus en dan nog wat draadjes en klein grut.

    Die Lipo van 1 gram moet dus kunnen, 6x20 mm moet ook wel.

    [​IMG]

    Ik heb eerst knoopcellen geprobeerd (zilveroxide) en daarmee gaat de motor helemaal niet draaien. Wat er nu in zit is zink/lucht, die geven behoorlijk stroom maar de lucht voert niet snel genoeg aan om de spanning hoog te houden. Zie je op het filmpje als de spanning na stoppen langzaam weer oploopt.

    RAF, ik wil wel wat componenten overnemen also je die hebt of zelf bestellen!

    Zie je hopelijk van het weekend.

    Freek
     
  3. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.524
    Locatie:
    As,België
    freek die prijzen zijn echt belachelijk maar heb je de mogelijkheid om te programmeren
    want zelf ik heb met die smd stukjes problemen
    ik zet ze met draadjes vast op een support printje om de chip te programmeren
    de draadjes gebruik ik nadien om alles aan te sluiten
    gr raf
     
  4. FreekS

    FreekS

    Lid geworden:
    17 jul 2008
    Berichten:
    724
    Locatie:
    Düsseldorf, Duitsland
    Toch nog maar een keer met elastiekjes....

     
  5. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.524
    Locatie:
    As,België
    desondanks de rare vorm van het bassin kon er wel goed gevaren worden met het merendeel van de boten
    type 7, gato en akula was iets minder omdat ze de bocht niet halen .maar desondanks de lengte haalde de K-XVIII onderwater de bocht wel
    laatste shot was een mooie opname freek

    gr raf
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.524
    Locatie:
    As,België
  7. bram1324

    bram1324

    Lid geworden:
    18 jul 2012
    Berichten:
    407
    Locatie:
    Hilversum
    Ik neem aan dat je refereert aan de discussie in het 'vaardagen belgie'-draadje.
    Het is idd een interessant filmpje, maar net te kort om de discussie te slechten. Je wilt weten wanneer de situatie weer stabiel is. Hij gaat door de 'terugslag' idd omhoog, maar zakt daarna ook weer even rap. Volgens mij moet de nieuwe stabiele situatie dan nog steeds iets dieper zijn dan voor het lanceren, omdat er opdrijvend lichaam los gelaten.
     
  8. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.524
    Locatie:
    As,België
    ja ik kon het niet meer terug vinden en bij de zoek opgave torpedo's kwam ik hier uit

    gr raf
     
  9. MDBG

    MDBG

    Lid geworden:
    10 feb 2005
    Berichten:
    2.317
    Locatie:
    Provincie Groningen
    Ik vindt dat de boot maar heel weinig beweegt.
    En gezien de diepte van die bak is het normaal dat hij boven water komt.
    De toren steekt al bijna boven water uit.
    Maar het illustreert wel wat er gebeurt als de torpedo weg gaat.

    Hein
     
    bram1324 vindt dit leuk.
  10. bwi

    bwi

    Lid geworden:
    17 jun 2008
    Berichten:
    71
    Locatie:
    België, Antwerpen
  11. FreekS

    FreekS

    Lid geworden:
    17 jul 2008
    Berichten:
    724
    Locatie:
    Düsseldorf, Duitsland
    Jaren later, de techniek is verder!

    nu met een 3V 1F capacitor (nee, niet picofarad) als voedingsbron en een Motrax motortje. Totaal gewicht inclusief geprinte romp: 8 gram.

    5CBE1C42-F82A-4930-98A1-DA5121200EBD.jpeg



    Freek
     
    SRS vindt dit leuk.
  12. Lex Verkuijl

    Lex Verkuijl

    Lid geworden:
    30 okt 2004
    Berichten:
    4.322
    Locatie:
    Lelystad
    Werkt goed! Hoe schakel je 'm aan? En uit zal vanzelf gaan als de capacitor leeg is? Geniale oplossing zo, met heel weinig en eenvoudige onderdelen.
     
  13. FreekS

    FreekS

    Lid geworden:
    17 jul 2008
    Berichten:
    724
    Locatie:
    Düsseldorf, Duitsland
    Aanschakelen met een reed-switch en een magneetje wat in de buis is, heb nog steeds een elastiekje om de vis dan de buis uit te duwen waarna de motor aangaat doordat het contact met de magneet verbroken wordt. Wil dat elastiekje nog door een veertje vervangen.....
     
    Lex Verkuijl vindt dit leuk.
  14. MFR

    MFR

    Lid geworden:
    7 jun 2008
    Berichten:
    1.107
    Locatie:
    Haarlem
    Freek,
    Leuk dat het werkt met capacitor, heb daar zelf ook al eens mee lopen knutselen, maar kreeg het bereik niet helemaal zoals ik wilde, voorlopig maar weer aan het bouwen op de electrische manier met timer.
    Moet er wel bij vermelden dat dit grote jongens zijn,

     
  15. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.524
    Locatie:
    As,België


    en manfred dit zijn grote jongens
    de snelheid is daarna nog verhoogd want hier zitten we op 2 S en deze is nog verhoogd naar 4S
    daarna problemen met sturen daar de roeren gingen flutteren
     
  16. MFR

    MFR

    Lid geworden:
    7 jun 2008
    Berichten:
    1.107
    Locatie:
    Haarlem
    Hoi Raf,

    Dat zijn zeker grote jongens, sturen?, zijn dat niet de torpedo's die in de film gebruikt zijn?
     
  17. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.524
    Locatie:
    As,België
    yep schaal 1/10
     

Deel Deze Pagina