"MAGNUM" Hughes 500D jongensdroom

Gefeliciteerd met de maiden!

Idd een zeer laag stroomverbruik, een meevaller zou ik zeggen. Vliegbeeld is super, nu wachten op warmer weer en dan een video??

greets,

Didier
 
Skyfox in Hughes romp

Marco,

Hoezo paste de Skyfox-mechaniek er niet in ?

Mvg,

Dirk

Eindelijk weer een stevige vooruitgang in het Hughes Project!

Zoals eerder gemeld past het SkyFox mechaniek niet, en ben ik op zoek gegaan naar een TRex600 mech. Omdat die van een collega van Han gecrashed was, kon ik voor een habbekrats een HK600 overnemen waar het meeste van wat ik nodig heb nog opzat. De een zijn dood... :roll: Het mechaniek bleek perfect te passen in de romp, indien er een 10cm van de rompstaart afgezaagd werd!
Hierbij had ik vooraf een paar overwegingen:
-De staart van de eigenbouw romp was te lang gezien de schaalverhoudingen met een echte Hughes
-Mijn 5 stuks Vario 600mm bladen waren zodanig verknoeid door de spuiter (bij de vorige eigenaar) dat uitbalanceren hiervan niet meer mogelijk was
-De rotordiameter voor de HK (ondanks "standaard lengte" 600mm bladen) te groot uitpakte vanwege de 5-bladskop waar de bladhouders verder uit elkaar staan. De bladen zouden in de staartrotor happen
-De HK kan heel eenvoudig van draairichting gewisseld worden
-De HK600 kan ook van een 10-cellen LiPo aandrijving voorzien worden

Na een aantal onderdeeltjes vervangen te hebben ben ik begonnen met de opbouw.

PICT0023.jpg


Hier zie je de rotorkop met Vario tuimelschijf en Peka/Knipprath rotorkop. Alles wat op deze foto staat was alleen maar een kwestie van monteren, nog niet eens modificeren!

PICT0025.jpg


Afgelopen week kon ik een gebruikte Kohler Actro 32-3 op de kop tikken, een monster van een helimotor die ik ook al in mijn eigen JetRanger heb zitten. Deze is geschikt voor 10S en ca 5kW.
Omdat de vorige eigenaar de zijplaten al had aangepast aan een "dikke" motor kon de Actro er zo in.

PICT0026.jpg


De toegepaste servo's heb ik afgelopen week bij RCHeliparts gekocht, deze worden in ALLE trainers van hen toegepast en zijn maar 20 euro per stuk NIEUW! De juiste arm etc moet nog bepaald worden bij het afstellen.

PICT0028.jpg


Onderstaand het tussentijdse resultaat. Nu het mech afbouwen en een vloerplaat in de romp lijmen waar dan ook direct de poten van het landingsgestel in gelijmd worden. Superlicht!

PICT0029.jpg
 
Zondag 26 februari waren dan eindelijk de staartproblemen uit de wereld. Ik heb de Vario staartrotor door eentje van de Trex600 (die er eigenlijk ook ophoort) tezamen met 700-lengte bladen vervangen. Het bleek dat de (gebruikte) Vario staartrotor rotte druklagers had waardoor onder belasting een stapsgewijze verstelling plaatsvond. Ook had ik de pootjes van het landingsgestel versterkt met carbon buisjes (aan de achterzijde) waardoor hij wat steviger op de benen staat.
En nu kon ik de Hughes eens lekker in de rondte gooien! Dat geeft een geweldig geluid en komt heel dicht bij de echte Hughes. Een nerveus geroffel gecombineerd met het brommen van de motor. Ondanks wat wind vliegt het ding superstrak!

Nog een beetje hoveren en wennen...
44marco.jpg


Vlammen!
128marco.jpg


177marco.jpg


En na 10 minuten maar weer veilig landen voordat het fout gaat...
82marco.jpg


Mocht het opgevallen zijn dat de T-staart scheef staat, dat klopt want die had ik meteen bij het uit de auto halen alweer ergens achter gehaakt. :oops: Inmiddels alweer hersteld.

Groeten, Marco.

Ad wederom bedankt voor de geweldige foto's!
De videoman (Erik) was er even niet dus dat doen we volgende keer.
 
Een prachtige machine die zo te merken 'wijs' vliegt.
De actiefoto's zijn ook om van te snoepen.
'k Kijk er naar uit om je juweeltje tijdens één van de komende meetings in het echt te kunnen bewonderen.

Heligroeten, enne maak er nog maar eentje, je bent goe bezig...

Nick
 
Ook had ik de pootjes van het landingsgestel versterkt met carbon buisjes (aan de achterzijde) waardoor hij wat steviger op de achterbenen staat. Groeten, Marco.
Die van mij belast de "achterpoten" ook redelijk veel, zodat ze uiteen buigen! Versterken, goed idee dus. Aan de binnenkant? (is niet te zien overigens) Mooi man en ............. inderdaad onhandig, die T-staart!
Overigens, wat is de bladmaat en hoeveel rpm daarbij?(of is dit de bekende weg?)
 
Laatst bewerkt:
Zeer mooi machientje waar je mee rondvliegt, ik heb er eentje rond mijn raptor50 zitten en vind het nog steeds een mooi vliegbeeld zo'n Hughes.
En wat betreft die T-staart............. je bent niet de enige hoor. Ben met de mijne achter de garagepoort blijven hangen..... stond met de heli buiten en de staart lag binnen :(.
Is ondertussen al lang weer gefixt hoor, heb er vorig weekend nog lekker mee gevlogen.

Suc6 met je mooie Hughes,
Ronny
 
Prachtig ...

De HUGHES heeft echt een geweldig mooi vliegbeeld ...

Nog vele mooie vluchten toegewenst ... ;-)

Grtz
Ron
 
Hoi Marco .

Je hebt een mooi machientje in elkaar gezet .
Ben benieuwd hoe de volgende er uit gaat zien :p .
Enne niks te danken ,het is gewoon leuk om de foto''s te maken .

Wat de magneetjes betreft : ik heb van de week bij de praxis kleine memomagneetjes zien liggen en die zijn minder sterk .

Gr Ad .:thumbsup: .
 
Bedankt weer voor de complimenten boys! Ik ben momenteel wat meer details aan het aanbrengen om het geheel echt "af" te maken.
Misschien is het niemand opgevallen.... maar mijn droomheli is eigenlijk een 500 "D" versie. Die romp wordt komende tijd ook nog een keer gemaakt dus wordt vervolgd!

De rotordiameter is 1350mm (dus is het een 600) maar om dit te bereiken zijn er 550mm bladen gebruikt. Het koptoerental is 1350rpm.

Marco.
 
De rotordiameter is 1350mm (dus is het een 600) maar om dit te bereiken zijn er 550mm bladen gebruikt. Het koptoerental is 1350rpm.Marco.
Maar hoe breed? 550x30/40/50, want ik heb die MD(=50er=600)en overweeg 4-blad, maar dat wist je)
Vlieg nu al ±1450rpm FBL met 600x58! Hoe zou je dat doen met 4-blad, is mijn vraag! 4st 515x51 ??
 
Mijn bladen zijn 50 breed. Je kan het toerental nog wat omlaag brengen anders is je accu in no-time leeg, en zal je staartrotor veel moeite hebben om het hoge koppel dat nodig is voor de hoofdrotor de baas te kunnen. Ik zou gaan voor de standaard 1350mm diameter met ca. 1300rpm, en dan hangt het af van welke 4-bladskop je gaat gebruiken voor de lengte van je bladen.

Je stelt met je vraag eigenlijk dat je in diameter omlaag zou moeten, maar dan vergeet je dat de rotordisk-belasting weer hoger wordt en dat wil je niet. Toerental wat omlaag is dan beter.


Maar hoe breed? 550x30/40/50, want ik heb die MD(=50er=600)en overweeg 4-blad, maar dat wist je)
Vlieg nu al ±1450rpm FBL met 600x58! Hoe zou je dat doen met 4-blad, is mijn vraag! 4st 515x51 ??
 
De keuze voor een kop hangt af van de keuze voor wel- of geen elektronische stabilisatie. Deze eHirobo heeft ingebouwde dempers en is daarom geschikt voor vliegen zonder stabilisatie. Als je gestabiliseerd wilt vliegen dan moet je een zo star mogelijke kop hebben.
 
Vliegvideo gemaakt door Jurgen, het waaide nogal en daarom heb ik nog wat moeten wennen en doen we even wat rustiger. De staart is nog niet helemaal strak, de gain moet nog omhoog.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Back
Top