Hallo.
Na verschillende keren indoor te hebben gevlogen met mijn ladybird fpv heb ik gemerkt dat ik het uitermate leuk vind om meer door de cafetaria te vliegen, met alle verwonderde blikken tot gevolg, dan in de zaal zelf
Nu stuit ik op een steeds wederkerend probleem: 5.8 ghz lijkt me veel storing te geven. Flikkeringen, soms zwart-wit, soms onidentificeerbare kleuren.. multipathing geloof ik. Tot overmaat van ramp zijn de meeste sportzalen waar ik gevlogen heb (buiten eentje waar alles wel goed ging) gebouwd in snelbouw staalconstructie.
Ik hoopte dit probleem op te lossen door een circulaire antenne op mijn ontvanger te zetten. Het ziet er allemaal ietsje beter uit, maar het is nog niet in orde. Ik kan gerust een flits verdragen zo nu en dan, maar dit is nog veel te veel.
Om dit probleem op te lossen zit er dus niks anders op om op mijn ladybird OOK een circulaire antenne te plaatsen, wat weer extra gewicht wordt voor het beestje, en op dat kleine frame is er al zo weinig plaats. Ook moet je weten dat ik als vliegbatterij zware 550 mah batterijen gebruik, omdat na veelvuldig testen gebleken is dat ik daarmee de beste vliegtijd haal (5 minuten)
Dit vraagt om een radicale aanpak.. en die is er gekomen

Ik heb het hele toestelletje ontmanteld. Motortjes en elektronica opzij, frame in de vuilnisbak, en ik heb ZELF een frame gemaakt die uberhaupt 2.5 gram lichter is dan het stock frame (5 gram). Toch is het centraal punt groter en heb ik een pak meer plaats voorzien om alles kwijt te kunnen, inclusief fpv-elektronica.
Het materiaal dat ik hiervoor gebruikt heb is zeker niet alledaags in onze hobby, maar wel doeltreffend:
fototjeuhs =>
Inderdaad, hetzelfde materiaal als hetgeen je vindt in verpakkingen van elektro/computeronderdelen/ipad...
4 fijne stukjes balsahout
basisframe is klaar...
en nu de motortjes erop. Met sterke lijm vastgemaakt aan de mousse en aan het uiteinde van de balsa-stokjes.
4 extra stukjes mousse om de balsa-stokjes wat extra te ondersteunen
Hierna heb ik helaas vergeten nog foto's te nemen dus komen we hier direct bij het eindresultaat :rolling:
het stekkertje (klein wit) van de vtx, waar het batterijtje word op aangesloten. Het batterijtje komt op een verhoogd stukje frame waar je de velcro op geplakt ziet. Past perfect!
De vliegtests zijn tot nu toe bevredigend. Volgende stap nu is het plaatsen van een circulaire antenne op de vtx.
Dit is mijn eerste bouwproject ooit, ben ik best trots op ookal staat niet alles even recht
greetings
Robby