3d problemen

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Peter58, 27 mei 2020.

  1. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Het lijkt wat te ver van het bed als ik de onderkant zo zie.
     
    coen_l vindt dit leuk.
  2. WilcoE

    WilcoE

    Lid geworden:
    29 aug 2016
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Medemblik
    Mocht het nu weer misgaan, zou ik iets meer de nozzle omlaag zetten.
    Dus meer in de - (min)
     
  3. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Hij print ook alles aan de rechter zijde van de tafel, niet in de midden.
    Als ik lange enden print dwars op steekt er een stukje buiten de tafel, dat is toch vreemd?
    Hoe kan ik dat veranderen?
    Grt peter.
     
  4. WilcoE

    WilcoE

    Lid geworden:
    29 aug 2016
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Medemblik
    welke software gebruik je om er gcode van te maken? dus welke slicer software.
    Er zijn verschillende: Cura, Prusaslicer, simplify3d
     
  5. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ik heb cura 4.6.1, maar plaatsing op platvorm kan ik in de instelingen?
    Grt peter
     
    Laatst bewerkt: 28 mei 2020
  6. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Mocht het nu weer misgaan, zou ik iets meer de nozzle omlaag zetten.
    Dus meer in de - (min)

    Je bedoelt het calibreren?
    Grt peter.
     
  7. WilcoE

    WilcoE

    Lid geworden:
    29 aug 2016
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Medemblik
    dat hoeft niet persee calibreren te zijn. Je kunt in Cura volgens mij ook een first layer height instellen.
    Dat is niet je normale layer laag maar enkel de eerste. Als je die iets dikker doet kan het ook verbeteren.

    Ik heb op mijn printers een automatisch bed leveling systeem, en daarmee kan ik tijdens de print de nozzle omlaag zetten als dat nodig is. Maar bij de standaard Ender 3's kan dat niet
     
  8. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Veldhoven
    Zoals door anderen ook aangegeven de z-hoogte verlagen. De nozzle staat te ver van je bed.
     
  9. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Veldhoven
  10. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Denk het opgelost te hebben, heb de coolfan op 50% gezet en nu gaat het goed :)
    Dank heren voor alle antwoorden :thumbsup:
    Grt peter.
     
    coen_l vindt dit leuk.
  11. WilcoE

    WilcoE

    Lid geworden:
    29 aug 2016
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Medemblik
    Hoi Peter,

    En? hoe is het resultaat , wij zitten natuurlijk met smacht te wachten op een plaatje :kwijl:
     
  12. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.674
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Je kan in Cura ook aangeven waar het object geplaatst moet worden.
    Bij mij stond het altijd midden op het bed.
    Dan zou het bij jou ook zo moeten zijn.

    GJ
     
  13. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Waar in cura moet dat staan? Ik heb al zitten zoeken maar kan het niet vinden.
    Grt peter
     
  14. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Hier de foto van de print, de grootste moet overnieuw die is krom en gescheurt (te hoge koeling)
    Middelste is de laatste geweest, die is :thumbsup: :yes:
    20200529_123415.jpg


    Grt peter
     
  15. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.674
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Mijn laptop word net door de post gebracht dus ik moet alles weer even installeren maar het staat ergens bij printer instellingen.

    GJ
     
  16. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Het bedienings platform voor de kraan heeft ie ook goed uitgeprint. :)
    20200529_144458.jpg
    En staks na spuiten met handels.
    20200529_153829.jpg
    Grt peter
     
    Laatst bewerkt: 29 mei 2020
    coen_l vindt dit leuk.
  17. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    En na de spuierij :)
    20200529_192407.jpg
    Grt peter
     
    Johannes59 en coen_l vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina