Blade mCP X, Eflite goes Flybarless!

Discussie in 'Heli-Pilot's Mess' gestart door Indoorvlieger, 3 feb 2011.

  1. Jori

    Jori

    Lid geworden:
    5 okt 2011
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Woerden NL
    Nogmaals bedankt voor de tips. Gisteren naar de winkel gegaan en bleek dat er toch iets niet goed zit in het printplaatje van de heli. Kan hem van de week weer halen.
     
  2. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Gelukkig maar @Jori:
    anders twijfel je aan je zelf met dat ding,
    suc6 verder, Gr. Uwe
     
  3. OvdP

    OvdP

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    242
    Locatie:
    Amersfoort
    Kan je daarna weer vliegen. Beter toch.
    Succes.

    Grtz.
    Olaf
     
  4. Jori

    Jori

    Lid geworden:
    5 okt 2011
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Woerden NL
    Was toch de zender die niet goed functioneerde volgens de winkel.

    Heb nu een dx6i en heb hem ingesteld zoals in het boekje staat. Na het binden blijft de heli volgens mij in trotle hold. Als ik de trainer knop in schakel gaat die niet uit die mode. Alles werkt wel goed behalve dat de motor gaat draaien.
     
  5. Need4Speed

    Need4Speed

    Lid geworden:
    10 jan 2013
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Castricum
    Heb je je trottle op nul staan bij het binden?
     
  6. OvdP

    OvdP

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    242
    Locatie:
    Amersfoort
  7. Jori

    Jori

    Lid geworden:
    5 okt 2011
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Woerden NL
    Bedankt voor de tip maar de trottle staat op nul.

    Hij knippert nu 3x snel na het binden. Swashplate functioneerd goed op de sticks. Maar krijg hem niet uit dze mode.
     
  8. Jori

    Jori

    Lid geworden:
    5 okt 2011
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Woerden NL
    Toch appart normaal moet het ledje na het binden bij de heli toch constant branden?

    Na het binden blijft het ledje langzaam knipperen. Ik zet de zender en de trainer switch tegelijk aan. Snap niet wat ik fout doe.

    Probleem opgelost. Bind procedure staat niet goed in het boekje. Moet de bind knop en de stick naar rechts en dan zender aanzetten.
     
  9. servor1986

    servor1986

    Lid geworden:
    5 dec 2012
    Berichten:
    863
    Locatie:
    Zeeland, Walcheren
    Dat probleem had ik ook! Raar eigenlijk.. Ff googlen en geregeld:thumbup:

    Weet iemand waar ik goede batterijtjes kan bestellen?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 jan 2016
  10. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Hoi,

    even een vraagje,
    ik heb ergens een laadkabel voor 6 lipos voor de mCPX gezien,
    vind het niet terug,

    heeft iemand zo'n ding, en ervaring (lipo niet vol, kapot ??)

    en waar krijg ik dat ding vandaan ?

    hoi hoi, bedankt,

    groetjes van Uwe
     
  11. Punie

    Punie

    Lid geworden:
    31 mei 2012
    Berichten:
    575
    Locatie:
    Limburg, Belgiƫ
    Ik heb zo een laadbordje voor 6 lipo's. Komt op hetzelfde neer maar het oog wil ook wat :)
    Enige wat ik doe is echt op timer vliegen zodat ze alle 6 even vol (leeg) zijn.

    Tot nu toe geen problemen mee gehad.
    Ik laad de batterijen van de nano en de 130x trouwens ook zo.
     
  12. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Dankje @Punie:

    logisch met gelijk leeg / vol,
    je hebbt geen ballancer.

    En war kopen, heb je een idee?

    gr. Uwe
     
  13. Martin49

    Martin49

    Lid geworden:
    19 okt 2008
    Berichten:
    1.186
    Locatie:
    Zoetermeer
    Uwe
    Op marktplaats gezien http://www.marktplaats.nl/a/hobby-e...da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr sluit je aanaks 1 cel
    Is 3 niet genoeg. Vind je in de shop in zoetermeer. Sluit je aan als 3 cel
    Groet
    Martin
     
  14. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Thanks Martin,
    ik ga kijken,
    gr. Uwe
     
  15. Punie

    Punie

    Lid geworden:
    31 mei 2012
    Berichten:
    575
    Locatie:
    Limburg, Belgiƫ
  16. Jelleeee

    Jelleeee

    Lid geworden:
    27 jan 2011
    Berichten:
    2.311
    hobbyking.com?
     
  17. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Yes!
    Goede adres,
    Gr. Uwe
     
  18. Need4Speed

    Need4Speed

    Lid geworden:
    10 jan 2013
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Castricum
    Pas wel op. Als de voltage/ampere verschillen te groot zijn kan bij gebruik van een simpele lader een lipo over laden worden. Heb er hier eentje liggen die ietwat bol staat en 4.4 volt aangeeft.
    Reden is volgens mij dat de lader de grote verschillen in voltage/amperage niet kan wegwerken. De betere laders kunnen dit wel. Zorg dus dat er niet teveel verschillen zitten in de lipo's, ook niet in de vulling.
    Groeten,
    Guido
     
  19. Need4Speed

    Need4Speed

    Lid geworden:
    10 jan 2013
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Castricum
    Sorry ik bedoel bij gebruik van een 3 naar 1 parallel kabel.
     
  20. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Ja,
    ik snap het wel,
    ik denk ook niet, dat ik dat systeem gebruik,
    groetjes van Uwe
     

Deel Deze Pagina