[bouw-verslag] F-117 stealth RCpowers

Discussie in 'Bouwverslagen - Vliegen' gestart door RC-mike, 25 mei 2008.

  1. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    hallo allemaal,

    Zou iemand mij dit pdfje ook kunnen sturen? :D
    stuur dan even een PB en ik antwoord en geef mijn email !:p
    Alvast bedankt!
     
  2. arie64

    arie64

    Lid geworden:
    3 aug 2006
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Leerdam
    Zo een paar avonden zitten bouwen .
    Leuk model om te bouwen .
    Dit is zijn set-up: motor hi-model 2212/06 Brushless Outrunner 2200KV , speed prop 5.2 x 5.2 ECS 25A , lipo 1800 mah
    gewicht totaal 405 gr
    Het zwarte punt heb ik op 36cm liggen van af de neus is dit goed??
    Als het weer morgen goed is ga hij zijn lucht doop krijgen.
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
    Laatst bewerkt: 10 aug 2010
  3. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Bedankt arie ook ik kan aan de slag!
    (eerst depron kopen :p )
     
  4. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Hallo,

    Het is heel goed gegaan! ik heb 2 grote platen zwart depron gekocht.
    En ik ben begonnen!
    Het bouwen is echt zo leuk :D !!!
    Maar ik heb even een vraagje welke lijm is het beste ik hoor : bruislijm en Epoxy ofzo?
    Maar wat is nou de beste lijm voor depron?
    Ik heb alle onderdelen nu uit het depron en : - Schrok Hoe groot het werd:D
    -Weet niet welke lijm ik moet :(

    Maarja Bedankt voor het bouwplan en ik hoop zo snel mogelijk antwoord te horen, dan kan ik weer veder :D
     
  5. M@arten

    M@arten

    Lid geworden:
    24 mei 2009
    Berichten:
    494
    Locatie:
    De Meern, MVC Midden Nederland
    ik gebruik altijd UH-por voor het lijmen van depron.

    Vandaag weer een stuk opgeschoten, als het weer meezit maakt hij morgen zijn maiden

    Maarten
     
  6. arie64

    arie64

    Lid geworden:
    3 aug 2006
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Leerdam
    Gisteren even gevlogen zwartepunt was niet goed zat op 36 cm van de neus naar achteren.
    Waar zit bij jullie het zwartepunt en staan de roeren nog iets omhoog bij recht uitvliegen ?

    Ik gebruik lijm van de action
    Cre-Ation alleslijm busje 100ml met rode dopje 88c
    Arie
     
    Laatst bewerkt: 13 aug 2010
  7. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Nou, de mijne is ook af!

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us



    Heb PU lijm en HEMA hobby lijm gebruikt.
    Ga de setup van deze eens proberen : KLIK
    Heb dat vliegtuigje al bestelt en ga de elektronica ervan misschien overzetten naar deze stealth
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 aug 2010
  8. Stan

    Stan Guest

    leuk vliegtuig, ik kijk ook naar rcsuperpowers, en hun maken altijd van die experimentele vliegtuigen
     
  9. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Hoi, ja dat is inderdaad zo !
    Ik ben heel benieuwd naar de flying schoolbus pdf, maar heb geen zin om te betalen :p
     
  10. M@arten

    M@arten

    Lid geworden:
    24 mei 2009
    Berichten:
    494
    Locatie:
    De Meern, MVC Midden Nederland
    oke leuk, Wel apart hoe je de neus hebt gemaakt

    misschien dat er meer mensen zijn die hem willen kopen? Als je dan de kosten deelt is het niet duur meer.
     
  11. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Haha ja het was mijn eerste zelfbouwmodel en daarom is de neus nogal mislukt.
    de kleuren op het klepje zijn ook uber lelijk :p

    en ja dat zal hee fijn zijn als iemand wil delen :D
    Niet dat ze zo duur zijn maar je bespaart wel weer 1 hobbyking servo ;)

    EN kan iemand mij vertellen hoe jullie de schanieren maken???
    Met isolatietape ofzo?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 aug 2010
  12. M@arten

    M@arten

    Lid geworden:
    24 mei 2009
    Berichten:
    494
    Locatie:
    De Meern, MVC Midden Nederland
    er zijn verschillende manieren om scharnieren te maken.

    Het makkelijkste is kopen, er zijn scharniertjes in alle soorten en maten te koop bij o.a hobbyking, speciaal bedoelt voor vliegtuigen
    Je kan ze ook gewoon met tape maken. Er is speciale scharniertape te koop, maar elke dunne sterke tape is in feite geschikt. Zorg wel dat je je stuurvlak een beetje schuin afschuurt aan één kant, zodat het kan scharnieren. Ook moet je er voor zorgen dat je je stuurvlak helemaal naar beneden doet als je aan de bovenkant taped, en helemaal omhoog als je tape op de onderkant plakt.

    Maarten

    Ps: maak je niet druk, bouwen leer je alleen door het te doen;)
     
  13. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Oke bedankt!
    Nou ik kies voor de goedkope oplossing : tape ;)
    En dat had ik al geprobeerd maar toen kon de flap maar 1 kant op.
    Had er nog niet echt over nagedacht maar schuren is een perfecte oplossing.
    Mijn stealth is nu helemaal klaar en ik ben klaar met het bouwen van een f16 deze moet ik alleen nog verven
     
  14. M@arten

    M@arten

    Lid geworden:
    24 mei 2009
    Berichten:
    494
    Locatie:
    De Meern, MVC Midden Nederland
    Gister vloog mij stealth. Met ndaruk op "vloog", want dat doet hij nu niet meer. Ik had maar nauwelijks lift, en kon het toestel net hoog genoeg krijgen om niet het mais in te vliegen. Toen ik met een ruime bocht aan kwam vliegen om gelijk weer te landen, verloor hij ineens te veel hoogte. Ergens vér achter het mais zagen we hem neerkomen. Toen ik daar naartoe ging om te zoeken trof ik het volgende aan:
    [​IMG]

    [​IMG]

    de schade viel mee, alleen de accu was door de voorkant heen gevlogen, en de motor heeft een scheur in de bodem getrokken. Iemand enig idee waarom hij geen lift had? Het heeft ook te maken met dat ik niet genoeg uitslag op mijn hoogteroer had.

    Maarten
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  15. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Ik heb (alweer) een vraagje.
    De besturing ik heb hem nu helemaal afgebouwd alleen nog geen servos enzo maar hoe bestuur je hem?
    En ja ik weet wel hoe je een vliegtuig bestuurd maar hij heeft alleen 2 rolroeren !
    Ik kan nergens iets vinden wat het hoogteroer moet worden...
     
  16. arie64

    arie64

    Lid geworden:
    3 aug 2006
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Leerdam
    Gisteren weer poging gedaan nu met het zwartepunt 2cm naar achteren dan ze aan geven op tekening en hoogteroeren 6mm omhoog.
    Het vliegt zie flimpje :
    [media=youtube]SUQo9ItMV7M[/media]

    dit is van vrijdag ,vrijdagavond weer gemaakt zaterdag weer vliegen.
    [​IMG]


    Uploaded with ImageShack.us
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  17. probaco

    probaco

    Lid geworden:
    22 nov 2009
    Berichten:
    707
    Locatie:
    Hendrik Ido Ambacht
    Filmpje is prive, dus doet het niet.

    @Pilot-Red-10:
    Je rolroeren zijn ook gelijk je hoogte roeren. Dus je moet een mix hebben tussen je ailerons en elevators. Meestal kan je dit via je zender regelen.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  18. Modelairplane

    Modelairplane

    Lid geworden:
    31 mei 2004
    Berichten:
    604
    Locatie:
    Hei-en Boeicop
    Ik zal Arie even helpen als goed is moet hij zo doen

    Het vlieg beeld zie er voor zón apart model ziet er zeer strak uit en gaat best hard.

    p's de kwaliteit van het filmpje valt een beetje tegen
    met name omdat tijdens het filmen door mij het op de camera scherper er uit zag.
    Waarschijnlijk komt dit door het overzetten naar youtube.
    Als je bestand opslaat als een ander formaat iets minder hoogte en breedte verhouding
    wordt het filmpje iets strakker meestal gebruik ik windows movie maker waarin je kunt kiezen
    voor dat je opslaat in wat voor hoogte en breedte verhouding en wat voor kwaliteit de video wilt
    je kan hier mee een beetje experimenteren welke verhouding het beste is voor jou camera bestand en youtube
    Mocht dit niet lukken stuur mij dan het ruwe film bestand op.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  19. Pilot-Red-10

    Pilot-Red-10 Guest

    Ow ik denk dat dat niet kan met mijn simpele 4 kanaals zender?! :(
    ofwel?
    bedankt voor je reactie ;)
     
  20. arie64

    arie64

    Lid geworden:
    3 aug 2006
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Leerdam
    Was mijn ook al opgevallen dat het op youtube minder scherp was.
    ik werk met PMB moet nog uit zoeken hoe ik dit kan aanpassen (is voor mijn allemaal nieuw )
     

Deel Deze Pagina