Bouwverslag 1:200 Bismarck

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door Danny Mulders, 21 aug 2008.

 1. LeoS

  LeoS

  Lid geworden:
  29 dec 2008
  Berichten:
  723
  Locatie:
  Kloetinge, Zeeland
  Kunststofdelen

  Cybe13

  Als ik het goed begrijp heb jij ook 2 keer dezelfde delen ontvangen. Bijna iedereen had dat. Ikzelf heb de uitgever gebeld en net zo lang gezeurd tot ze de juiste opgestuurd hebben. Volgens hen kon je ook de foute (die jij nu hebt) gebruiken, maar die moet je wel pas maken en bijplamuren en er is iets met een inkeping voor een deurtje.
   
 2. Bouwer

  Bouwer

  Lid geworden:
  18 dec 2011
  Berichten:
  1.080
  Scharnhorst

  LeoS,

  Afbeelding van de Scharnhorst uit de HMS Hood boekjes:

  [​IMG]

  Vraag aan Hachette of dit de volgende kan worden?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
 3. LeoS

  LeoS

  Lid geworden:
  29 dec 2008
  Berichten:
  723
  Locatie:
  Kloetinge, Zeeland
  Bouwer,

  Wensen te over, maar laat ze eerst de Hood nou maar es in NL uitbrengen.
  Ze hebben trouwens heel veel uitgaven die ons land niet halen. Er is bijvoorbeeld een Avro lancaster 1:32, die is er enkel nog maar in GB. Is ook een heel moeilijk model om te bouwen. En er is nog een tank en een Stuka, bijna helemaal van metaal, maar niet hier dus. En zo'n Scharnhorst, zou die hier ooit uitkomen, mocht ie in productie genomen worden? Ik denk het niet veel te kleine markt.
   
 4. Bouwer

  Bouwer

  Lid geworden:
  18 dec 2011
  Berichten:
  1.080
  Kleine markt

  LeoS,
  Mocht er wat in Duitsland uitgebracht worden, zoiets als een Scharnhorst, dan wip ik beslist eens per maand even over de grens, ik woon er toch dichtbij, en haal ze dan gewoon op, als ik dat daar afspreek met een winkelier!
  We zouden dan bijvoorbeeld voor meerdere personen tegelijk kunnen bestellen wat het voor een winkelier aantrekkelijk maakt om dat voor een aantal Nederlanders bij te houden.
   
 5. Deno

  Deno Guest

  Weet iemand de maten van de schroefassen bij een 3 motor set-up van Markus. Het betreft een M2 as met een diameter van 4mm wat is de lengte van de as en waar kan je die bestellen?
   
 6. LeoS

  LeoS

  Lid geworden:
  29 dec 2008
  Berichten:
  723
  Locatie:
  Kloetinge, Zeeland
  Markus

  Deno,

  Markus verkoopt zelf dat soort spullen. Ik weet geen adres of gegevens, maar heb wel gelezen dat hij ook onderdelen verkoopt.
   
 7. Deno

  Deno Guest

  Ik heb een mail adres gevonden op dit forum: kirchherr@azs.de. Heb hem even een mail gestuurd. Thnx
   
 8. Bouwer

  Bouwer

  Lid geworden:
  18 dec 2011
  Berichten:
  1.080
  Verfinfo

  Vond nog een mooie verfconversiesite op het internet voor de liefhebber:
  Model paint database

  Als je nog moet painten; doe hier je voordeel mee!
   
 9. Visser

  Visser

  Lid geworden:
  22 feb 2009
  Berichten:
  48
  Locatie:
  utrecht
  bouw bismarck

  ik ga weer beginnen met de afbouw zijn er nog meer die
  nog niet klaar zijn, ik moet de laatste twee delen nog doen.
  vrg visser.
   
 10. LeoS

  LeoS

  Lid geworden:
  29 dec 2008
  Berichten:
  723
  Locatie:
  Kloetinge, Zeeland
  Goed zo

  Goed zo Visser. Ik dacht dat dit draadje dood was en er geen Bismarck bouwers meer bezig waren. Succes met de afbouw. Foto's?
   
 11. Bouwer

  Bouwer

  Lid geworden:
  18 dec 2011
  Berichten:
  1.080
  Ik heb die van mij nog steeds in de kast staan, ik heb er helaas geen tijd voor, de Hood neemt alle tijd die er beschikbaar is in beslag, maar eens moet ik er toch weer mee verder, vanaf deel 13 en ik volg dit topic nog steeds, want ik blijf altijd nieuwsgierig naar nieuwe bevindingen of tips!

  PS. Ik weet dat er nog heel wat Nederlanders bezig zijn met hun nog steeds niet afgebouwde Bismarck,
  want ik ken er zelf al 7!
   
  Laatst bewerkt: 15 sep 2012
 12. Hoi,

  Ik wilde een vraag stellen wat betreft verlichting op de Bismarck.
  Ik ben nog niet zover met mijn model van de Bismarck,ik zou daar eigenlijk verlichting op willen hebben, ik heb wat rond gekeken,maar de kleinste led die ik kan vinden is 3mm.lijkt dat jullie niet te groot voor schaal 1:200,of zou dat wel kunnen?

  Groet, Albert
   
 13. Bouwer

  Bouwer

  Lid geworden:
  18 dec 2011
  Berichten:
  1.080
 14. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Hangt er sterk vanaf wat je wilt verlichten. Binnenin ruimteverlichting zit normaal gesproken uit zicht, dus maakt 3 of 5 mm weinig uit.

  Er zijn ook kleinere, 1,8 mm leds, maar dan moet je er wel erg in gebben dat die 1,8 mm geldt voor het cilindrische lampgedeelte. Daaronder zit dan een groter "lichaam". Wel goed geschikt voor een (dunne) wand, waarbij je in de wand een 2 mm gaatje kan boren en het lichtgevende deeltje daardoor steekt, en het grotere gedeelte onzichtbaar achter de wand blijft.

  Wil je echt heel klein, dan moet je naar z.g. SMD leds, die normaal gesproken op printplaten worden gebruikt. Maar die zijn tegenwoordig ook bedraad verkrijgbaar. Het is wel heel erg fragiel, en behoorlijk lastig om te solderen (en vooral, heel te houden).

  Groet,

  Ad Bakker
   
 15. Hoi Ad en bouwer,

  bedankt nog voor jullie info,ik ga daarmee aan de slag.De bedoeling is eigenlijk dat ik binnen verlichting als mede positie verlichting er op ga bouwen.

  Groet,
  Albert
   
 16. Bluff12

  Bluff12 Guest

  Hallo, ik ben ook de Bismarck aan het bouwen. Weer begonnen na een poosje stilstand. Wat vervelend is, is dat ik deel 120 niet heb en ook niet meer kan krijgen. Is er wellicht iemand die een deeltje dubbel heeft? Of anders een tip heeft waar ik het nog zou kunnen krijgen.

  Groeten, Richard
   
 17. Bouwer

  Bouwer

  Lid geworden:
  18 dec 2011
  Berichten:
  1.080
  Kan je over 2 dagen wel helpen.
  Geef je telefoonnr. maar in de privebox.
   
 18. Tirpitz

  Tirpitz

  Lid geworden:
  23 okt 2012
  Berichten:
  1
  Had een gedeelte van de uitgave van Hachette aangekocht
  Vanaf de nr 47 tm 140 compleet geseald. Mis dus de onderdelen van de nrs 1 tm 46. Aangezien het project me toch te groot is (heb er eigenlijk te weinig ruimte voor) en ik de romp mis bied ik de gesealde afleveringen 93 stuks dus aan. Heb je in ieder geval de duurdere ets-setjes. Ben ook in voor ruilen op het gebied van modelbouw mits kleiner van afmetingen. Zoek bv ook de doorzichtige Bell Huy helicopter en de doorzichte Mustang P51 D van Monogram. Maar ook papieren bouwplaten kan ik gebruiken (als ik ze tenminste nog niet heb). Zoek daarvan bv o.a. nog de dom van Keulen van Schreiber maar ook nog vele andere. Doe maar eens een voorstel. Bij voorkeur verkoop(ruil) ik de hele partij maar als dat niet gaat ook individuele nummers.
  Te koop of te ruil.
   
 19. jankr

  jankr

  Lid geworden:
  3 dec 2010
  Berichten:
  170
  Locatie:
  schiedam
  hoi bismarck bouwers ben ijndelijk in staat om weer te gaan bouwen schiet goed op ben nu bij deel127 div. onderdeelen in de grondverf gezet morgen ga ik het verf halen ik heb de kleuroverzicht uitgeprint het boven dek heb ik uit een stuk gemaakt zal er foto,s van maken en plaatsenben alleen de buisjes kwijt voor in de romp te plaatsen(patrijspoorten )'''''''kan iemand mij daar aan helpen b.v.b.d.groetjes jan
   
 20. karel47

  karel47

  Lid geworden:
  2 sep 2012
  Berichten:
  372
  Locatie:
  ninove belgium

  trumpeter brengt er ene op 1/200 uit met 13 setjes fotoets erbij, metalen lopen en nog veel meer. Al 1700 onderdelen , ik vrees dat hachette deze strijd gaat verliezen kwa details
  je bouw is geniaal daar niet van , de trump gaat hier met voorinschrijving 225 euro kosten
   

Deel Deze Pagina