Bouwverslag van een "Lavochkin La-7" met stermotor.

Ik wil geen spelbreker zijn, maarre.........de FW-190 op het plaatje is de D9 variant, en die heeft een lijnmotor! (kijk maar naar het nette rijtje uitlaten).
 
@ Max z, geen spelbreker ... ik had effies snel plaates erbij gezet hem het makkelijker te vizualiseren. Heb er nu een ander plaatje bijgezet ... zou de juiste moeten zijn.

Heb gevraagd aan de mods om er een poll van te maken ...weet niet of dat nu nog mogelijk is
 
[mod]poll toegevoegd op vraag TS[/mod]

Als user maar even voor de Hughes gestemd (dit terzijde)

Stevo
 
Sorry...... nu wel.... :mrgreen: ;)

Groeten, Ramses

[EDIT] Het is inderdaad een hele aparte kist Henri, de Polikarpov, maar het ontwerp is nooit verder gekomen dan vier prototypen die alle vier zijn gecrashed. Daarna is het project stopgezet. "The development cycle was plagued with problems and the death of the Soviet hero pilot Valery Chkalov in one of the prototypes effectively ended Nikolai N. Polikarpov's career as an aircraft designer".

Het plaatje van de rode Polikarpov als jager is dus ook fictief, er heeft nooit een productiemodel van gevlogen.

Weet ook niet of het een goede basis is voor `n model? De verhoudingen lijken verre van ideaal (hele korte momenten), maar als je van een uitdaging houd is dit de beste! ;)
 
Laatst bewerkt:
Het is een aparte kist Henri, de Polikarpov maar ... De verhoudingen lijken verre van ideaal, maar als je van een uitdaging houd is dit de beste! ;)

Geld dat ook niet voor de Hughes? ... is ook een kritische kist (motoruitval = crash) en de replica heeft ook een leven gekost.
 
Oje kom nu deze tegen.
Motor heel goed zichtbaar:p;)
Schiet me maar af.

forum%20nostalgie%202.jpg


Han.
 
Laatst bewerkt:
:sniper:



Dat "vreemde" polikarpov ding en de H1 racer staan (voorlopig?) met stip bovenaan....
 
Nou, ik heb mijn stem ook al uitgebracht.

Maar als je nou echt de moeite doet om de euri op te brengen voor een stermotor, veronder stel ik dat je deze ook graag toont.
Zie daarom mijn vorig repliek.
Is dit nou een extra punt?

Johan.
 
Oja.
Wat je gaat bouwen zal mij een zorg zijn.
Zou gaan voor iets dat er nog niet of niet veel is.

Han.
 
Oja.
Wat je gaat bouwen zal mij een zorg zijn.
Zou gaan voor iets dat er nog niet of niet veel is.

Han.

Vandaar dat ik, als ik Cor was, voor de Dauntless ging.

Dat toestel Han, voldoet niet aan de eisen van Cor.
Hij wil graag een intrekbaar landingsgestel, en het moet er ook nog een beetje snel uit zien :D En dat doet deze niet, vind ik persoonlijk.
 
Geld dat ook niet voor de Hughes? ... is ook een kritische kist (motoruitval = crash) en de replica heeft ook een leven gekost.

Lijkt me toch een ander verhaal, sorry, ben redelijk eigenwijs ;) De Hughes heeft lange momenten en lijkt me prima stabiel vliegend te krijgen. De enorm korte momenten van de Polikarpov icm de enorm tapse vleugeltjes lijkt mij persoonlijk een lastiger verhaal.

Van de Hughes zijn ook bouwtekeningen te vinden, van de Polikarpov zal je die eerst zelf moeten maken.

Greoeten, Ramses
 
Net terug van een heerlijk dagje op m'n snowboard ... en wat zie ik:
full

De H1 staat nog steeds met stip bovenaan .... op de voet gevolgd door dat rooie monster...
De Pitts... ... Helaas Eric....
De Hawker sea furry krijg er 1 stem bij van m'n pa (doe ik in naam van hem, die krijg nu 5 stemmen, met aantal stemmers op 33).

Cor
 
Laatst bewerkt door een moderator:
De geschiedenis van de Polikarpov Rata's in Wanaka (Nieuw Zeeland) is wel interessant. Ik ben in het bezit van een video die daar over gaat (in Frankrijk gekocht, dus helaas alle interviews en kommentaar in het Frans overgesproken). Een Nieuw Zeelandse zakenman (met geld teveel?) heeft een 5-tal rata's in Rusland na laten bouwen van de originele tekeningen, en met gebruik van wat originele overblijfsels (maar het meeste is nieuw). De constructie van de romp is geheel van hout, en misschien de vleugels en staartvlakken idem, maar dat weet ik niet zeker. De manier waarop de romp gebouwd is, is door een relatief groot aantal hulpspanten op te stellen, en daarop met latten die diagonaal over die hulpspanten gespannen worden de romp op te bouwen. Een tweede laag word daar haaks erop overheen gelijmd, en ik geloof ook nog 1 of 2 lagen meer. De hulpspanten worden weer verwijderd en voilá, een zelfdragende romp. Op dezelfde manier worden ook soms bootrompen vervaardigd.

Op dezelfde video staat overigens nog een opname van een noodlanding van een Polikarpov I-153 "Tchaika", waarvan het landingsgestel niet meer volledig uitgedraaid kan worden (letterlijk, met slinger en staalkabels). De noodlanding vind vlak voor de camera plaats, meesterlijk gedaan door het toestel bijna helemaal binnen te slippen, en op het laatste moment recht te draaien, en met veel geschraap maar weinig schade op het asfalt van de baan te zetten. Waarschijnlijk heeft de piloot besloten om niet op het gras te landen vanwege het gevaar van ingraven en over de kop gaan. Ik heb die opnames helaas alleen als ouderwetse videoband.

max.
 
Back
Top