de bouw van een foxtrot

Discussie in 'Duikboten' gestart door raf, 16 jun 2009.

  1. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo ad

    ja het zouden dezelfde moeten zijn LOL
    maar met die russen krijg je een punthoofd
    plan met afgeronde hoeken op de boot ronde koppen
    en zo is het met alles aan deze boot
    de klap antenne is ook zo nog een truukje
    daar staat de connector op het plan rechts aan de toren op de foto's staat die links onder de uitlaat gemonteerd
    en zo zijn er nog wel wat (kleine)afwijkingen te vinden
    hier zie je zo kleine openingen (juist een sjoele bak)
    [​IMG]
    op de tekening staat daar een lange opening
    [​IMG]
    de trapjes die je hier ziet vind je niet op de plannen terug ,ook de vele handgrepen vind je daar niet terug
    er zitten er hier en daar wel enige maar nooit zoveel op 1 plaats
    hier zie je de toren en de roosters op het plan
    [​IMG]
    en hier zie je de roosters in het echtie
    [​IMG]
    het zijn gewoon maar een paar details die verschillen tussen plan en echte boten
    maar waarom mezorgen maken dat doen die russen ook niet


    gr raf
     
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo
    amaj we hebben weer controle ;die vent heeft wel niets anders te doen zekers??
    [​IMG]
    hier inspectie van de roosters en deze zitten er weer mooi in
    [​IMG]
    hier had hij wat minder goed nieuws
    over een grote lengte heeft de polyester aan de buitenkant van de romp zich niet vast gezet
    blijkt dat er nog loslack onder de polyester is blijven zitten en deze doet nu waar hij voor dient;namelijk loslaten
    ik ga straks alles ruw opschuren en dan er terug een strook polyester overheen zetten
    dan kijken of de achter kant wel goed is anders hier ook met stroken van 30 cm de boel terug polyesteren
    langs binnen is de romp ook nog een met een laag verstevigd er kan dus niets gebeuren met de romp zelf
    maar tijdens het spuiten kan die laag los komen en dan is al het werk voor niets geweest
    goed dat het ventje nu en dan komt kijken anders zou er gewoon door gebouwd zijn geworden en was het dus later een groot probleem geworden

    gr raf
     
  3. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    nu zijn we beter af
    het ventje heeft de plannen er bij gehaalt en begint nu alles op te meten
    niet hijzelf maar daar heeft hij dus nog iemand voor mee gebracht
    nu blijkt dat de stukken die niet goed zijn weer in verwegistan geassembleert te zijn geworden
    en zo per schip naar de werf gevoerd waar zij daarna in elkaar zijn gezet
    nu gaat dat voor een enorme vertraging zorgen daar deze stukken eerst opnieuw moeten aangepast en degelijk vastgezet voor er met andere werken kan worden aangevangen
    der gaan de op hun kl*ten krijgen mijn gedacht

    gr raf
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    pech komt nooit alleen
    nu heeft mijn dremel de geest gegeven
    en natuurlijk je kan die wel open draaien maar dan heb je weer speciale schroevendraaiers nodig
    en die heb ik dus niet liggen
    die ik heb liggen passen wel maar er zijn twee gaatjes waar ze te dik voor zijn en dus gaat die rommel niet open
    morgen moeten we der toch uit dus eventjes langs de shop en zo eentje ophalen
    verdekke en het schoot nog zo goed op met die gaten

    grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    groeten raf ik ga aan de senseo
     
  5. Mrjem

    Mrjem

    Lid geworden:
    19 apr 2012
    Berichten:
    9
    Locatie:
    wezep
    Het zit je idd niet mee Raf,

    Tipje als je gaat werken aan nieuwe lagen polyster, altijd ff je hechtlaag schoon maken met acceton, dat lost bijna alle rommel op dat er op zit en zorgt voor een mooie hechting.

    Succes dr mee en proost met de senseo, doe mij maar een bakkie van vers gemalen bonen :D

    Edwin
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo edwin

    dit is gewoon een ander probleem
    de loslack die ik gebruik lost NIET op met aceton maar met gewoon water en azijn
    daar ik de boot nog in aanbouw wilde presenteren op een show moest hij snel inelkaar worden gezet en is dus op een kant de romp niet kunnen afgewassen worden
    de binnen kant is wel van een degelijke laag polyester voorzien
    buiten op was maar een dun glasdoekje gezet om voldoende stevigheid te geven tijdens transport
    nu dat ik de roosters aan het zetten ben lost de lack natuurlijk gewoon daar door het schuren druk wordt uitgeoefend
    ik ben gewoon vergeten dat ik de romp niet voldoende zuiver had gemaakt
    dat komt omdat er haast 6 maanden over heen zijn gegaan tijdens het bouwen

    gr raf
     
  7. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.784
    Locatie:
    Flevoland
    Amai, dat is balen. Hopelijk valt de schade mee. Jammer van je Dremel, maar iets zegt me dat hij er ook al flink wat draai-uurtjes op heeft zitten, inmiddels. ;)


    Gr, Henk
     
  8. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo henk

    de schade valt mee en is haast hersteld
    gelukkig was ik nog niet aan het plamuren want dat had allemaal werk voor niets geweest
    ja duikboten worden ook langs onder mooi glad geschuurt
    dus gelukkig heb ik het op tijd ontdekt
    de dermel is een geval op zich en nee zoveel uurtjes heeft hij niet gedraait
    maar ik denk dat ik hem weer voor een te grote klus heb gebruikt
    het probleem is dat in de andere dremels die ik heb dat stukje van de schuurschijf niet past
    het klemt niet vast en komt bovendien onder het frezen los te zitten
    en dat is dus niet zo mooi als je met een fijn en mm nauwkeurig werkje bezig bent
    morgen open draaien en het zal de schakelaar wel zijn die het begeven heeft hoop ik
    want die had de laatste tijd wel wat kuren

    gr raf
     
  9. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    het ventje is er weer en nu met een plan
    dus mm werk aan het worden
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    nog 6 roosters te gaan en dan de roosters in de toren nog en dan is dit hoofd stuk ook weer afgesloten en kan er begonnen worden met detailering aan te brengen
    oeps nee de gaatjes in het dek nog vergeten ,dat gaat ook weer niet om te lachen worden

    gr raf
     
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo
    vandaag meer aan mijn andere boten bezig geweest dan aan de fox
    alleen heb ik draad gesneden op de midenste as want deze was vandaag binnen gekomen
    1 meter rvs van 4mm
    morgen misschien weer wat verder want nu kan ik aan de zinnia weer niet door omdat ik ketting ontbreek
    en zo is er altijd wel wat

    gr raf
     
  11. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo
    als het goed is komt de tweede toren vandaag uit de mal
    er is al een tweede rompje besteld
    maar eerst moet mijn boot gevaren hebben voor ik verder ga want als er dan nog ontwerp fouten in zitten dan gaan die niet mee naar de klanten

    maar de toren is perfect dus daar kan niets verkeerd mee gaan en dan kan er reeds begonnen worden met bouwen

    gr raf
     
  12. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    vandaag het tech rek gemaakt (voor een deel)
    de plaats van de motoren is uit gefreest en nu is het wachten tot morgen zodat ik dan de derde motor kan bepalen
    deze is in omvang veel dikker en is ook krachtiger daar dit de hoofd motor is en de twee andere bij motoren
    door de hoofd motor kan ik ook kort draaien en dat kan met de bijmotoren niet
    daar die geen roer achter hun hebben staan
    en nu maar hopen dat alles mooi in de wtc in gaat schuiven daar heel het techrek uit het center staat van de wtc
    dit komt door de stand van de assen maar het zou geen probleem mogen zijn
    foto's komen later
    want eerst moet ik een paar stukken aluminium aan elkaar zetten en dat is niet zo gemakkelijk

    gr raf
     
  13. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    hier zie je de motoren op hun plaats staan
    [​IMG]
    [​IMG]
    en zo ziet het er aan de boven kant dan uit
    [​IMG]
    het achterstuk wordt vol met epoxy gegoten om zowel de assen als de bajonetsluiting goed vast te zetten
    daarom zijn er ook gaatjes geboord in het tech rek om een goede hechting te verkrijgen
    [​IMG]
    de plaatjes waar de motoren nu mee vast staan zijn voorlopig gelijmt
    als langs boven ook de verstevigingen zijn aangebracht dan worden de drie platen doorboord en draad in getrokken
    en dan worden ze allemaal aanelkaar vast geschroeft
    morgen meer foto's van de rest van de bouwwerken aan de romp

    gr raf
     
  14. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    nog wat ontluchtings gaten aan het plaatsen geweest
    en wat plamuur werk
    er komt toch een pak werk bij kijken om deze boot te maken
    maar als hij dan ook nog goed vaart dan loont het echt de moeite
    en ik heb dan ook iets speciaals wat niemand anders heeft
    ik hoop dat ik ze der allemaal in heb zitten voor maandag zodat ze een beetje op een boot trekt en niet op een kaas met gaatjes
    gr raf
     
  15. marc 2

    marc 2

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    3.805
    Locatie:
    tussen breda en eindhoven
    wat zie ik nou raf ?
    brushless motoren !!!
     
  16. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo marc

    ja goed gezien
    twee redenen daar voor
    de kleintjes die zijn van het type 500 brushed maar een 500 kon daar met een vertraging niet in doordat hij te dik was
    dus hier twee BL motoren
    de hoofd motor wilde ik een 600 in hebben maar daar ik reeds twee BL motoren heb zitten ook hier maar voor een BL motor gekozen
    tweede reden is dat de regelaars een stuk kleiner zijn de navy regelaars en ik dus nu drie van deze mooi naast elkaar krijg en de stuur stangen er nog netjes overheen kunnen lopen zonder problemen

    gr raf
     
  17. Jan de K

    Jan de K

    Lid geworden:
    30 aug 2006
    Berichten:
    978
    Locatie:
    st Michielsgestel
    @Raf,

    met 3 van die BL-motoren gaat het vast weer een snelheidsduivel worden

    ;-)

    groeten Jan
     
  18. ducharry

    ducharry

    Lid geworden:
    8 aug 2007
    Berichten:
    675
    Locatie:
    IJsselstein
    Altijd een mooi gezicht een sub vol in planee:)
     
  19. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo jan

    nee hoor deze motoren maken maar 812 rpm/V
    dus zeker geen race machine
    hopelijk krijgen de twee kleintjes de schroeven rond die er onder staan
    maar dat zullen de basin testen wel uitwijzen
    gr raf
     
  20. marc 2

    marc 2

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    3.805
    Locatie:
    tussen breda en eindhoven
    racing raf ??
     

Deel Deze Pagina