de chinese 2.4 ghz test (assan modules)

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Gerard_nl, 17 mrt 2008.

  1. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Tja, wel info halen, maar niks delen...jammer.....


    Johan
     
  2. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    :confused: Neem aan dat dit sarcasme is?

    Gezien het tijdstip dat ik hiermee bezig geweest ben vond ik het niet echt zinvol om al direct een schema te maken. Maar wees gerust hoor, het komt er wel. Alleen even geduld hebben....:cool:
     
  3. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    En deel het even hier.....

    Is toch beter dat je kennis deelt met een paar fotootjes, zodat
    andere ff9 bezitters hier voordeel mee kunnen doen, zoals je
    zelf als bemerkte weinig info te vinden over de FF9 icm hack module.

    Even voor mezelf.... vond ik zoooo......:(

    Het zal wel goedkomen dan.....

    :)


    Johan
     
  4. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Komt goed :)

    Dat klopt, later dacht ik ook dat het misschien handig geweest was als ik er direct foto's van gemaakt had.. schroef hem van het weekend even open om de nodige fotos te maken.

    ja foutje van mijn kant..

    wait and see :D
     
    Laatst bewerkt: 25 mei 2010
  5. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Assan X8D Hackmodule in Futaba FF9 foto's

    En zie hier het resultaat.

    Printplaat waar normaal het HF module op kwam te zitten, losgehaald en omgedraaid. Vervolgens de draden uit de module gesoldeerd op de pennen:

    1 2 3 4 5
    . . . . .

    2: Bruin
    4: Rood
    5: Geel

    [​IMG]

    En hier met de zender dichtgeschroefd:

    [​IMG]

    Gisteravond proef gedraaid tijdens het indoor vliegen en het beviel mij uitermate uitstekend.
     
  6. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Ik neem aan dat er geen hf module meer onderzit?

    Er is dus niets wat nog onder spanning staat aan de onderkant?

    Anders zou je de + moeten doorkrassen.


    Johan
     
    Laatst bewerkt: 24 jan 2010
  7. marcel73

    marcel73

    Lid geworden:
    7 sep 2007
    Berichten:
    834
    Locatie:
    Suestra (limburg)
    Stom vraagje maar hoe zit het bij assan met de aansluitingen op de ontvanger.
    1:motor
    2:airilons
    3:elivator
    4:rudder
     
  8. fabianvzwol

    fabianvzwol

    Lid geworden:
    26 jun 2006
    Berichten:
    3.451
    Locatie:
    Ulvenhout
    @spijker,

    Waarom niet gewoon de assan "module" genomen?
     
  9. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    dan zit je met zo;n antenne op de rug van je zender....

    Da;s niks.

    Johan
     
  10. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2015
  11. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.054
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    De corona module heeft een failsafe welke je instelt door je sticks op de gewenste positie te houden bij inschakelen van de ontvanger.

    Is dat bij assan ook? Of heb je dan echt die usb kabel nodig?
     
  12. br@m

    br@m

    Lid geworden:
    19 apr 2006
    Berichten:
    1.071
    Bij Assan werkt dat ook zo.
     
  13. Dirk

    Dirk Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 aug 2002
    Berichten:
    5.033
    Locatie:
    Baarn
    De Assan (en Corona) modules "vertalen" slechts het ppm signaal naar "iets" op de 2,4GHz ... de (servo)kanaal indeling blijft zoals die was ... dus per merk zender verschillend ...
     
  14. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Ik heb het HF module gedeelte in takt gehouden. Er zit alleen geen module in de zender verder meer. Heb een lege HF behuizing gescoord en die zit in de zender. Ik kan alleen wel altijd nog heel "eenvoudig" terug naar de originele zender functie over HF.

    Omdat ik die had en ik de module wilde vervangen voor een interne vanwege het feit dat je anders altijd met een "uitstekende" antenne zit. Nu weet ik wel dat daar oplossingen voor zijn, maar vind de interne module een nettere oplossing.
     
  15. marcel73

    marcel73

    Lid geworden:
    7 sep 2007
    Berichten:
    834
    Locatie:
    Suestra (limburg)
    Dank Dirk,

    En het antwoord is ook nog helemaal correct.
    Alles is gewoon het zelfde gebleven voor mij.
     
  16. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Is het wijs / verstandig om een mini ontvanger als onderstaand afgebeeld te plaatsen in een Multiplex Funjet?

    [​IMG]
     
  17. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.054
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    Gaat sven ook doen, berijk is over de grond 800 meter... da's in de lucht dus meer.

    Ik zou het ook durven, heb er ook 1 in mijn 120km/h foamjet zitten :)
     
  18. Adop

    Adop

    Lid geworden:
    22 jun 2007
    Berichten:
    1.024
    Locatie:
    Putten
    hoi Spijker die ontvangers heb ik alleen maar en zowel als in de Funjet als in mijn Pylonracer enz gaat hij geweldig goed al meer dan een half jaar lang dus gewoon doen zijn echt super(goedkoop) deze ontvangers 0 problemen mee gehad

    gr Andre
     
  19. bdoets

    bdoets Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    6 aug 2006
    Berichten:
    8.803
    Locatie:
    Hilversum
    Dit klopt niet. Een Corona hack module "onthoudt" de stick standen van het binden; dit is je failsafe. Voor zover ik weet moet je de failsafe bij Assan iedere keer opnieuw instellen. Toch?
     
  20. br@m

    br@m

    Lid geworden:
    19 apr 2006
    Berichten:
    1.071
    Bij Assan werkt het precies zoals BadBert beschrijft. De positie van de sticks bij het inschakelen van de ontvanger is de FS. Logischerwijze wordt die dus niet 'onthouden'.

    Dus wat ik schrijf klopt wel...

    Of wat BadBert over Corona schrijft juist is, dat weet ik niet.

    Maar dit is dan ook een Assan draadje dus dat is hier OT :-D.
     

Deel Deze Pagina