de chinese 2.4 ghz test (assan modules)

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Gerard_nl, 17 mrt 2008.

  1. Jan scholten

    Jan scholten

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    1.468
    Locatie:
    veldhoven,nl
    geen probleem, heb het in een swift zitten en dan tot aan zichtgrens vliegen..geen probleem gehad.

    nadeel van de corona failsafe is dat tijdens het binden je model nog niet is getrimt en dus je failsafe fout kan staan. Bij assan is de failsafe je stand tijdens het aansluiten voor iedere vlucht ofwel de getrimde stand.
     
  2. vliegman

    vliegman

    Lid geworden:
    22 dec 2003
    Berichten:
    1.705
    Locatie:
    In Braband waar het mooi is
    Jan, het is een mini swift die zie je niet zo ver:D:D
     
  3. bdoets

    bdoets Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    6 aug 2006
    Berichten:
    8.803
    Locatie:
    Hilversum
    Tja, in de titel van het draadje staat eigenlijk niks over Assan (maar ik wist al dat het daarover ging).
    Het leek me eigenlijk wel zinnig om een mogelijk misverstand over Corona uit de weg te ruimen. Het is niet algemeen bekend dat Corona een failsafe setting heeft, en die is er dus wél. In feite vind ik 'm dus iets praktischer dan die van Assan... maar dat mag persoonlijk zijn.
     
  4. br@m

    br@m

    Lid geworden:
    19 apr 2006
    Berichten:
    1.071
    Dit draadje heet als sinds de start: 'de chinese 2.4 ghz test (assan modules)'.

    Misschien eens een bril aanschaffen?

    :-D
     
  5. vliegman

    vliegman

    Lid geworden:
    22 dec 2003
    Berichten:
    1.705
    Locatie:
    In Braband waar het mooi is
    Lezen wat tie wil lezen
     
  6. Jan scholten

    Jan scholten

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    1.468
    Locatie:
    veldhoven,nl
    nee hoor, het zijn geen van beide miniswiftjes..

    heeft er nog iemand een kastje van de futaba module te koop? ik zoek dus een leeg kastje voor de module!
     
  7. bdoets

    bdoets Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    6 aug 2006
    Berichten:
    8.803
    Locatie:
    Hilversum
    Je hebt gelijk.
    Maar vind je dan dat als ik in een Assan draadje een onjuist statement over Corona zie staan, ik me daar vooral buiten moet houden? Dat lijkt me toch... huh... gepiemel...
     
  8. piccolopup

    piccolopup Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    8 sep 2004
    Berichten:
    693
    Locatie:
    Menaam
    Probleempje tegengekomen!

    Op mijn FF-9 heb ik een losse antenne aangesloten op de Assan module.
    Nu ben ik even aan het pielen met mijn zender en deze ligt plat op tafel en steunt daarbij op de aansluit stekker achter in de module, deze drukt daarbij ± 1 á 2 mm in de module, na het inschakelen van de zender maakt hij geen verbinding met de ontvanger, na een poosje begint de blauwe led op de zender te knipperen, ditzelfde gebeurt ook wanneer ik de stekker met de hand indruk.
    Wanneer ik de zender oppak gaat hij branden en heeft gewoon verbinding.
    Hebben jullie dit ook?
    Ik vlieg natuurlijk niet met de zender op de grond, maar het is wel lekker ,zeker te weten dat je setje vertrouwd is..
     
  9. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.566
    Dat lijkt me niet in orde...

    Als er iets in de module drukt en als deze er dan mee stopt, dan zir er iets los. Bij voorbeeld een soldering.
    De solderingen van SDM-componenten zijn heel, heel klein. Het is maar de vraag of je de boosdoener vindt.

    Ik zou er geen meter mee vliegen. Een vliegtuig is meer waard dan een nieuwe module kost.
     
  10. bdoets

    bdoets Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    6 aug 2006
    Berichten:
    8.803
    Locatie:
    Hilversum
    Sommige van deze opsteek-modules hebben om deze reden een antenne die binnen de draagbeugel van de zender blijft. Het lijkt me anders altijd een zwak punt, als de zender in rust op de antenne ligt... is het niet meteen dan gaat het toch later ooit kapot.
     
  11. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.054
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    Hoe kun je trouwens het beste de antenne van je zender plaatsen (richten)? Als je gaat vliegen dus.
     
  12. R2D2

    R2D2

    Lid geworden:
    18 jun 2003
    Berichten:
    793
    Locatie:
    Veendam
    Ik heb een KDS 450c Heli en daar zit een KDS zender bij alleen wil ik deze zender ook graag gaan gebruiken voor een indoorvliegtuig de KDS ontvanger kan ik niet meer krijgen, zal een Assan ontvanger ook samen met mijn KDS zender kunnen werken ??
    het model van de KDS en de Assan ontvanger zien er net zo uit, en allebei komen ze uit een ver land :)
     
  13. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Assan bij Assan
    Futaba bij Futaba.

    enzovoorts..

    Maar mischien heb je geluk en
    komt het in dit geval uit dezelfde
    fabriek.....

    Je kan het proberen.

    Johan
     
  14. R2D2

    R2D2

    Lid geworden:
    18 jun 2003
    Berichten:
    793
    Locatie:
    Veendam
    nee werkt niet, dan toch maar op zoek naar een KDS ontvanger, maar ja ze zijn uitverkocht
    maar even verder zoeken
     
  15. JiB

    JiB Guest

    Voor zover ik het gezien heb is KDS een stickerplakker en maken ze de electronica niet zelf. Over de laatste HK 6 kanaals zender/ontvanger werd geroepen dat het een KDS systeem was, maar dat bleek uiteindelijk een corona (compatible) DSSS systeem te zijn. Of KDS ook Corona is weet ik niet, maar het is de moeite waard om daar eens op te zoeken. Maar Assan modules zullen er waarschijnlijk niet mee compatible zijn. Dat is een taak voor de klanten om daar om te vragen.
     
  16. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.054
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    en hoe zet je het beste je antenne op je zender? (richten) voor het beste berijk en minste storing?
     
  17. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Je kunt natuurlijk ook een hack module in je kds zender plaatsen.

    En wat betreft die antenne, hoe die te plaatsen...

    Dat maakt niet zoveel uit. Bij de in te klikken modules zit ie achter onder
    de zender en dat werkt ook.

    Johan
     
  18. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.054
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    Ah ok, ging mij meer om verticaal, horizontaal, recht naar voren, omhoog enz enz ;)
     
  19. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    horizontaal, met het puntje naar de zijkant;) dan heb je het meest bereik voor en boven je, je staat toch altijd naar je model toe;)
     
  20. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.054
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen

Deel Deze Pagina