DJI New Mavic Pro

Discussie in 'Multicopters' gestart door Navi-gator, 27 sep 2016.

  1. Timcopter

    Timcopter

    Lid geworden:
    3 jun 2015
    Berichten:
    82
    Ah ik heb 4.1.0 helaas..
    Zit wel nog met mijn Mavic op 400 gelukkig.
     
  2. N0EL

    N0EL

    Lid geworden:
    5 jan 2014
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Flevoland
  3. Timcopter

    Timcopter

    Lid geworden:
    3 jun 2015
    Berichten:
    82
    Ahh top! Heb jij al geprobeerd of het ook echt werkt tijdens het vliegen? En zo ja, moet je dan je mobiel op vliegtuigmodus hebben staan of mag hij wel verbinding hebben met het internet?
     
  4. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.460
    Locatie:
    St.Anthonis
    Ja het werkt mag op iedere modus blijven. Staan alleen na iedere reboot van de mavic moet je het opnieuw instellen. En inderdaad NFZ is gehackt, maximale hoogte van 500m en sport mode ook. Zodra je de assistant in developer mode set kun je zo'n beetje alles openzetten en aanpassen. Genoeg youtube vids inmiddels over. Had van dji wat betere beveiliging verwacht achteraf bezien is het kinderspel dit aan te passen.
     
  5. MacIak

    MacIak

    Lid geworden:
    10 sep 2011
    Berichten:
    517
    Locatie:
    Mordor
    Het gekke is dat, als ik de FCC tweak wil toepassen, het "NL" veldje leeg is?! De interface heb ik altijd offline staan, misschien de reden?
    Als US wordt ingevuld blijft ie ook staan totdat de app wordt herstart. Dan is t repeat. (Note: het frequentiegebied binnen "custom" onder het HD menu verandert ook daadwerkelijk)
     
  6. Timcopter

    Timcopter

    Lid geworden:
    3 jun 2015
    Berichten:
    82
    Hoe bedoel je verandert? Ik heb nu de juiste app en naar US gezet. Weet alleen niet goed hoe ik nu kan zien of hij ook daadewerkelijk in FCC staat.
     
  7. MacIak

    MacIak

    Lid geworden:
    10 sep 2011
    Berichten:
    517
    Locatie:
    Mordor
    Wat stond er eerst? Voordat je US invulde?
    Je kan nogmaals 11x klikken dan kijken of er nog steeds US staat. Of een veldtest doen en kijken of je signaal een stuk beter is dan voorheen.

    Trouwens: DJI heeft blijkbaar ingegrepen.

    Online gaan is niet goed met de app. China kijkt altijd mee weet je nog? Het is "disabled" nu tenzij je gaat rooten.
     
  8. Timcopter

    Timcopter

    Lid geworden:
    3 jun 2015
    Berichten:
    82
    Eerst stond er NL bij mij, nu inderdaad US. Helaas niet de tijd om het uit te testen of het ook daadwerkelijk werkt.
     
  9. MacIak

    MacIak

    Lid geworden:
    10 sep 2011
    Berichten:
    517
    Locatie:
    Mordor
    Opgelet: Nieuwe geforceerde upgrade nu als je online gaat met go4!!!
    Dji is aan het puinruimen.
     
  10. N0EL

    N0EL

    Lid geworden:
    5 jan 2014
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Flevoland
    Ik zit momenteel in Schotland en kan de FCC mode niet testen van deze aangepaste DJI GO4 4.1.3 versie. (momenteel te veel wind)
    Je kan er gewoon mee online. (vraagt niet om te updaten!)
    FCC mode? Gewoon 1 keer klikken op de Flight Controll SN en de juiste CC (country code) invoeren en dan links onder knopje indrukken.

    /!\ Android only :)

    Download link: https://drive.google.com/uc?id=0B6hco-0IW8WbNWVkTXI3ZFdUcG8&export=download
     
  11. MacIak

    MacIak

    Lid geworden:
    10 sep 2011
    Berichten:
    517
    Locatie:
    Mordor
    Ook hier getest. Geen geforceerde updates inderdaad. Of ook het signaal beter is nog niet kunnen testen.
    Vreemd eigenlijk want als je go4 offline start staat er geen "CC" in.
    Betekent het dan dat het default CE modus gebruikt? Dus de app bepaalt het zendvermogen en niet de gps positie...
    Hoe zit het dan met Litchi?
    Ik ben zeer sceptisch dat het veranderen naar US daadwerkelijk het zendvermogen beïnvloedt. Moet nog testen zoals gezegd..
     
  12. N0EL

    N0EL

    Lid geworden:
    5 jan 2014
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Flevoland
    Ik zit momenteel in Schotland.
    Als ik de app start dan staat er bij mij UK.
    Denk dat de app via de GPS weet waar ik zit, en op die manier CE of FCC (US) mode zet.
     
  13. MacIak

    MacIak

    Lid geworden:
    10 sep 2011
    Berichten:
    517
    Locatie:
    Mordor
    Yep. Dat zou de logica moeten zijn.
    Wel oppassen, de kans bestaat dat, als de app tijdens vlucht vastloopt (bij sommigen een voorkomend kwaaltje) je weer CE modus hebt. Dus ffe goed checken of RTH doet wat ie moet doen!
    Heerlijk voor de rest, Creep is zo blij!!
     
  14. N0EL

    N0EL

    Lid geworden:
    5 jan 2014
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Flevoland
    FCC mode test (niet van mij)

     
  15. MacIak

    MacIak

    Lid geworden:
    10 sep 2011
    Berichten:
    517
    Locatie:
    Mordor
    Ah..onze italiaanse vriend!
    Ik ga het morgen proberen. Maar dan op 50m hoogte;)
    Al met al niet erg blij met de NFZ en altitude unlock. Aan de andere kant blij voor diegenen in bergachtig gebied en woonachtig vlakbij of in NFZ..de pleuris breekt al los nu na een startbaansluiting in Londen gister.
     
  16. N0EL

    N0EL

    Lid geworden:
    5 jan 2014
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Flevoland
    Re: startbaansluiting.....
    It wasn't me.
     
  17. MacIak

    MacIak

    Lid geworden:
    10 sep 2011
    Berichten:
    517
    Locatie:
    Mordor
    Vermoedelijk een offensief van Skynet om het verzet te ontmoedigen.
    Zoveelste "drone" nooit een bewijs...
     
    N0EL vindt dit leuk.
  18. N0EL

    N0EL

    Lid geworden:
    5 jan 2014
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Flevoland
    Ze kunnen de spark al rooten.
    Nu de Mavic nog.

     
  19. Timcopter

    Timcopter

    Lid geworden:
    3 jun 2015
    Berichten:
    82
    Heb de FCC mod getest en hij werkt:) Echt top. Vlieg zelf nog wel met de 4.0.6 app en een firewall ipv met de unlocked 4.1.3 app. Wat zijn de mogelijkheden van een 'rooted' Spark / Mavic?
     
  20. N0EL

    N0EL

    Lid geworden:
    5 jan 2014
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Flevoland
    Windows 95 op de Mavic / spark :)

    Nee. Als je root hebt is alles mogelijk. B.v. een custom ROM er op die niet steeds naar de DJI server kijkt of je daar mag vliegen....

    Met root ben jij gewoon de baas van de Mavic, en niet DJI.
     

Deel Deze Pagina