duidelijke topics wat een onzin!!!!

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door randy kolenbrander, 29 mei 2011.

 1. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  27.687
  Locatie:
  Sassenheim
  Een Kolenbrander.... toevallig familie van Arno ?

  Maar ok, heb je tegenwoordig gezien hoe de jeugd communiceert? Als je niet met MSN/SMS taal bent opgegroeit en je geeft ze hier de vrijheid weet je zeker dat het een puinhoop wordt en laat ik het maar niet over die mensen hebben die in een dialect praten en het zichzelf aangeleerd hebben om er ook naar te schrijven. Nee, dan kom je ver op dit forum.

  "Ik zoek een onderdeel" is 1 van de favorieten. Men koopt een auto bij een winkel, men flikkert hem op straat en ramt hem tegen de stoeprand. Mensen die niet op het idee komen om even de manual na te slaan voor voor een juiste start en daarna ook niet voor het juiste bestelnummer en ook niet op het idee komen om naar de winkel te gaan waar de auto vandaan komt zijn precies de personen met weinig denkvermogen en veel gemakzucht en proberen al hun vragen in vele topics uiten.

  Het is gewoon het halve werk als er ten 1e een duidelijk topictitie wordt verzonnen, zo correct mogelijk ABN wordt gebruikt, de vraag duidelijk is en heel wenselijk de vraag geen simpel antwoord kent welke in de manual of hier in de FAQ oid simpel te vinden is.
   
 2. Dudderie

  Dudderie Guest

  nietes!!! ;)
   
 3. Dudderie

  Dudderie Guest

  Ik erger me vooral aan mensen die zich ergeren aan andere mensen en vervolgens denken dat dat andere mensen dan wat interesseert.

  Ik erger me ook aan mensen die net een kind hebben geworpen en dan in de binnenstad zo'n kinderwagen als een soort bulldozer voor hun dikke varkenspoten uitschuiven alsof die dingen niet worden geleverd met een rem.

  Ik erger me aan mensen in een rolstoel die doen alsof dat heel erg is en dat ze daarom maar automatisch voor moeten mogen bij de supermarkt en dan kwaad worden als je ze net als alle andere normale mensen behandeld en ze dus gewoon laat wachten.

  Ik erger me ook aan mensen die met een collectebus rond etenstijd aan je deur komen jengelen omdat ze erop gokken dat elke nederlander inmiddels wel een oom of tante of vader of moeder of broer of zus of buurvrouw of buurman heeft verloren aan kanker ,nierziekte, diabetes of jehova getuigen en dan jouw schuldgevoel te gelde willen maken zodat de dikke managers boven dat voetvolk dikke bonussen in hun beurs laten verdwijnen.

  Ik erger me ook aan tv zenders die een seizoen van een goede serie niet in de juiste volgorde uitzenden zodat je er geen hol meer van snapt en de serie het einde van het seizoen op die zender niet eens meer haalt.

  Ik erger me echter niet aan mensen op dit forum. Die zijn liev :yes:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2011
 4. Baggeraar

  Baggeraar

  Lid geworden:
  31 jan 2010
  Berichten:
  15.522
  Locatie:
  H&NF
 5. Pinky-II

  Pinky-II

  Lid geworden:
  3 dec 2007
  Berichten:
  1.504
  Locatie:
  Apeldoorn
  Klein salliant detail ... wij als gebruikers zijn als gast op dit forum(!) Staan de regels je niet aan ... niemand verplicht jou hier te komen of je eraan te storen. Doe je dit wel ff goede vrienden: Adios!

  Zo en nu weer lekker buitenspelen allemaal het is veelste warm om achter die k.. pc te zitten.
   
 6. Baggeraar

  Baggeraar

  Lid geworden:
  31 jan 2010
  Berichten:
  15.522
  Locatie:
  H&NF
  valt hier wel mee hoor.
  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
 7. randy kolenbrander

  randy kolenbrander

  Lid geworden:
  13 mrt 2011
  Berichten:
  870
  Locatie:
  Dinxperlo (achterhoek)
  sorry voor mijn negatieve gedrag,
  het werd me even teveel en schoot uit mijn slof.
  ik snap jullie kant ook maar omdat ik sommige vragen stel en pro modelbouwers doen net of je alles al moet weten als je begint is soms irri vooral omdat je achterlijke Pb'tjes krijgt.
  voor mij is het hobby en wil het hobby houden met veel lol en een kans om veel te leren.

  Gr Randy
   
 8. Cheeta

  Cheeta Forum veteraan

  Lid geworden:
  8 jul 2003
  Berichten:
  9.507
  Locatie:
  Nieuwegein
  de meeste "pro" bouwers die ik ken doen niet alsof je alles al moet weten .

  maar die sturen op dat je zelf dingen uit zoekt met de informatie die je krijgt.

  Dit doen ze met een goede reden en doe ik zelf overigens ook aan mee.

  Ik kan je alles klakkeloos wel vertellen maar dat ben je volgende week vergeten.

  als je zelf onderzoek doet dan blijft het veel beter hangen.

  En ook ik leer nog elke dag bij.
   
 9. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  29.431
  Locatie:
  halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  Ben bezig met zoekttips voor gebruik van de uitgebreide zoekfunctie. Forumleden als ik, al lang aanwezig hier, hebben het voordeel dat ze weten dat toen ten toen is zoiets geschreven in die of die deed mee in de discussie. Dat maakt zoeken handiger.
  www.rcgroups.com en www.rccanada.ca genereren een lijstje met soortgelijke discussies onderaan de pagina. Die zou bovenaan moeten verschijnen, nog voor het openingsbericht het forum in gaat. Dan kan discussie al in de kiem gesmoord worden, en topicstarter is meteen geholpen.

  Alvast concept, rommelig nog.

  Zoeken op flaps alleen geeft veel te veel hits, je moet specifieker zijn. Wat vind je als je gaat zoeken op flaps AND hoogteroer AND mix? Ook zoeken met alternatieven als hoogte, elevator, mix, mengen, landingskleppen. Uiteraard eerst op de meest gebruikelijke termen zoeken.
  http://www.modelbouwforum.nl/forums/brandstof-vliegtuigen/132604-flaps-en-hoogteroer.html#post2067285
  Gevoelig voor hoofd-/kleine- letters!
  'Synoniemen/alternatieve': stroom Ampere ohm weerstand volt spanning vermogen watt amperemeter stroommeter power = kracht = koppel
  printen, uitprinten, drukken, afdrukken, afdruk, verkleinen, kleiner
  De oude forumrotten hebben het makkelijk, zij weten wat er ooit is geschreven, dat maakt zoeken makkelijker: "Eeehm, die ervaring met regelaar van Somsoft Inc. stond in discussie waar ook Klaasje in gepost had, en het was ook iets met Spitfire").
  De forumzoekmachine kan alleen zoeken op woorden van minstens 4 karakters. Zoeken op 3D, mgm en vele andere afko's is daardoor niet mogelijk. Daar is een oplossing voor, beschreven onder punt X.
  Zoek ook weer niet te specifiek, met te veel details: niet Kyosho AND Cub AND J3 maar Kyosho AND Cub of gewoon Piper AND Cub.

  1 - Standaard zoekfunctie.
  In blauwe balk te vinden.
  Doorzoekt hele forum.
  Operators AND, OR, NOT om zoektermen te combineren zodat je meer specifieke resultaten krijgt: voeding AND computer AND lader, als je iets wilt weten over gebruik van computervoedingen om me acculader aan te drijven.
  Goede zoektermen kiezen, zoeken op algemene en veelvoorkomende terman als auto, vliegtuig, lader, verf, servo heeft geen zin. De zoekopdracht moet specifiek zijn anders krijg je honderden nutteloze discussies als zoekresultaat.
  2 - Uitgebreide zoekfunctie (in het vervolg afgekort tot uzf)

  Biedt veel meer mogelijkheden dan de standaard-zoekfunctie. Je vindt de uzf onder zoeken -> uitgebreid, of door rechtermuisklik op zoeken, gevolgd door openen in nieuw venster. Kijk maar eens goed naar de diverse selectie-mogelijkheden die de uzf biedt.
  1. zoeken binnen titel
  2. zoeken binnen specifieke subfora
  3. Meerdere subfora selecteren door <ctrl> toets ingedrukt te houden
  4. Hoofdsubforum selecteren selecteert alle onderliggende subfora, voorbeeld modelvliegen
  5. zoeken binnen discussies gestart door een specifiek lid
  6. alleen het betreffende bericht laten zien
  Zoals je kunt zien, zijn er nog wat andere mogelijkheden om zoekresultaten te beperken, datum, aantal reacties, label, maar die gebruik ik nauwelijks. Ze spreken voor zich.
   
  meervouden (voeding OR voedingen), alternatieve bewoording, meerdere synoniemen https://secure.wikimedia.org/wikipedia/nl/wiki/Synoniem_%28taalkunde%29 (voeding OR power supply, aggregaat OR generator) typevaudten (hover OR hoover). Vaak rollen uit een eerste zoekopdracht alternatieve bewoordingen en synoniemen waarmee je een tweede poging kunt doen.
  Bovenstaande allemaal te combineren, voorbeeld
  3- Zoeken binnen subforum
  4- zoeken binnen discussie
  2 - Echter, er is een probleempje ...
  De forumzoekmachine kan alleen zoeken op woorden van 4 en meer karakters. Zoeken op 3D, mgm en vele andere afko's is daardoor niet mogelijk. Gelukkig kan het wel met
  Google -> Geavanceerd zoeken -> domeinnaam
  en
  IxQuick -> Geavanceerd Zoeken -> domeinnaam
  In beide gevallen geef je een combinatie van zoektermen op, en je vertelt de zoekmachine dat hij alleen maar hoeft te zoeken binnen het domein www.modelbouwforum.nl . Lees ook eens de zoektips Tips voor geavanceerd zoeken die daar gegeven worden, ze zijn bijna allemaal toepasbaar met de uzf van MBF.
  3 - Ingebouwde forum Google
  Deze bevindt zich boven aan elke pagina en biedt alle Google mogelijkheden, en zoekt alleen binnen het forum.
  Mijn grote wens, een forumzoekfunctie die ook overweg kan met wildcards (Robert?) en eventueel ook reguliere expressies (voor de echte die-hards).
  4- Goede, duidelijke, informatieve titels vergemakkelijken het zoeken voor anderen. Geen discussietitels als vraagje, help, vliegtuig kiezen.
  5- Handleidingen (manuals, instructions) zijn meestal op de site van de fabrikant of leverencier te vinden. Google.
   
  Laatst bewerkt: 31 mei 2011
 10. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Ron, dat zou mooi aansluiten bij mijn suggestie aan Robert om de Modelbouw FAQ sectie uit te breiden met een groep "Algemeen gebruik van het Modelbouwforum". Ik zit daarvoor zelf (voorlopig) te denken aan de volgende onderwerpen:

  FAQ - Hoe plaats ik een bericht op het forum
  FAQ - Hoe werkt de tekstverwerker voor het typen van berichten
  FAQ - Hoe plaats ik links naar een andere internetpagina's, inclusief YouTube filmpjes
  FAQ - Hoe plaats ik een afbeelding in mijn berichten

  Daar zou natuurlijk een

  FAQ - Hoe vind ik informatie op het forum

  uitstekend bij passen.
  Ik krijg via PB's nogal eens wat vragen, en het beantwoorden daarvan gaat steeds meer tijd vergen. Ook als ik een nieuwe gebruiker zie die moeite heeft met bepaalde functies (meestal plaatsen van foto's/afbeeldingen) dan plaats ik het Youtube filmpje van Robert maar weer eens. Dat is uitstekend, maar ook weer niet volledig, vandaar dat ik daar ook nog een verhaaltje omheen heb gecomponeerd. Als er FAQ's op bovengenoemde gebieden zijn wordt het een kwestie van sec doorverwijzen, en dat zou een hoop tijd besparen (ik moet mijn mailbox van maximaal 750 berichten al voor de tweede keer gaan inkorten, want die is al weer voor 92% gevuld).

  Ik hoop dat Robert snel beslist of dit ook in zijn ogen een goede aanvulling op het forum zou zijn. Ik zou dan genoemde onderwerpen in een paar dagen gevuld kunnen hebben. Ik laat het nog wel weten als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

  Groet,

  Ad
   
 11. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  29.431
  Locatie:
  halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  Pas op dat je geen dubbel werk gaat doen Ad, er is al een forumgebruikFAQ, staat in het tweede blauwe lint:
  Modelbouwforum.nl - FAQ

  Robert kijkt ook of het mogelijk is om attachments toe te voegen aan het forum. Dan wordt foto's plaatsen fluitje van een cent.

  PB's heb ik uitgeschakeld. Antwoorden/discussie in het forum profiteren meer mensen van.
   
 12. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Weet ik Ron, maar heb je die FAQ wel eens bekeken? Dan krijg ik zelfs begrip voor mensen die geen handleidingen lezen...... Is overigens een algemeen verhaal voor forumsoftware, niet toegespitst op MBF.
  Wat ik me tot voor een tijdje geleden nog niet eens realiseerde is dat de tekst editor verschilt per browser. Voor Explorer en Firefox werkt de WYSIWYG tekstverwerker wel, maar voor Safari en Google Chrome weer niet, die moeten het met een veel basalere tekstverwerker doen (alles in platte tekst met BBCode). Nou zie ik nogal eens verwarring ontstaan als iemand die Explorer gebruikt iets uitlegt aan iemand die Safari gebruikt. Over dat soort zaken zegt de forum FAQ weinig tot niets.

  Dat van die PB's had ik gemerkt, is natuurlijk iedereen's persoonlijke keuze. Maar ik denk dat het tientallen keren herhalen van hetzelfde riedeltje nou ook niet erg bevorderlijk is voor het forum.

  Ik zie het verder wel. Alles wat ik nu doe kan ik toch wel gebruiken.

  Groet,

  Ad
   
  Laatst bewerkt: 31 mei 2011
 13. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  @Ron, Nog even een toevoeging.
  Voor m'n vakantie had ik al eens wat in elkaar gedraaid, wat ik net nog even heb zitten oppoetsen (er zijn nog wel wat dingen, maar die komen nog wel eens). Het gaat om een (helaas toch weer vrij lang) verhaal over afbeeldingen plaatsen. Ik heb het nu op een oud test draadje op het testforum gezet, dan kan je je een idee vormen over wat mij voor ogen staat. Als vergelijking, dit staat er op de forum FAQ. Hierin staan allerlei zaken die voor MBF niet eens van toepassing zijn!!!!

  Groet,

  Ad
   
 14. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Zou op zich prachtig zijn, Ron. Maar ik vrees dat dit, evenals fotoalbums aan een beperkt maximum per gebruiker gebonden gaat worden, of Robert moet iets als een peta of exa opslagplaats tot zijn beschikking krijgen.

  Voor documenten als pdf bestanden, word documenten en Excel sheets zou dit wel aardig zijn. Dat kan nu alleen maar als een lid een eigen domein heeft waar hij deze op kan zetten en naar door kan linken.

  Groet,

  Ad
   
 15. Micropuller

  Micropuller Forum veteraan

  Lid geworden:
  1 jul 2004
  Berichten:
  6.404
  Attachments (foto's) toevoegen kan heel mooi zijn, maar misschien is enige drempelvorming wel gewenst. Ik zie nu al foto's voorbijkomen van zojuist in de bouwmarkt gekochte profielen waar verder nog niets aan gebeurd is. Zal een beetje lekker worden als iedereen van elk schroefje / moertje / nippeltje een foto gaat maken en uploaden.
   
 16. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Op zich heb je daarin natuurlijk gelijk, maar dat gaat dan meer over de inhoud van berichten die forumleden plaatsen. Daar kan, en wil ik me hier niet mee bemoeien. Waar het me in eerste instantie om gaat is om mensen de weg te wijzen hoe ze het forum kunnen gebruiken, en hoe je door enkele simpele handelingen die geen of weinig extra tijd vergen de leesbaarheid van het forum kan verbeteren.

  Hoe ze daar vervolgens mee omgaan heb je simpelweg weinig invloed op. Of je moet nog veel strengere regels gaan hanteren, en bijna met beroeps moderatoren gaan werken, die die regels moeten handhaven en daarnaast ook nog een soort redactie taak krijgen. En wat ik zo zie op het forum zijn veel leden allergisch voor regeltjes (dit draadje is daar een voorbeeld van). Overtuigen (en demonstreren) dat iedereen baat heeft bij een bepaalde manier van het voeren van discussies lijkt me daarom beter.

  Groet,

  Ad
   
  Laatst bewerkt: 1 jun 2011
 17. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  29.431
  Locatie:
  halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  En niet te vergeten, informatieve topictitels vergemakkelijken het zoeken.
   
 18. robj28

  robj28

  Lid geworden:
  10 nov 2011
  Berichten:
  220
  Locatie:
  Lelystad
  Lijkt wel of sommige hier een soort google er van te maken. Het is een forum geen zoek machine of wiki site. Google is een zoekmachine. En forum is een forum. En mensen roepen hier verander dit en dat maar dat is nog altijd aan de forum beheerder en niet aan de gebruikers om wijzigingen aan het forum en zijn regels te veranderen.

  Ik ontken trouwens niet dat er zijn die onduidelijk topic titels etc. maken. Wat ik ook merk is dat er een groepje ''elite'' is die denken alles te weten en zich beter voelen als de rest. En je hebt van die figuren van 13-14 die denken dat ze alles gelijk weten en foutief advies geven.

  Maar het blijft een forum en is op zekere hoogte openbaar. Op de regels/onderwerp naar is eigelijk iedereen vrij om gewoon te posten wat hij wilt.
   
 19. Micropuller

  Micropuller Forum veteraan

  Lid geworden:
  1 jul 2004
  Berichten:
  6.404
  Oftewel: een plek waar gediscussieerd kan worden. Deze discussies worden bewaard, zodat de informatie later voor anderen beschikbaar blijft.
  Dus niet: een soort helpdesk waar je je vraag neerkwakt en ervan uitgaat dat een ander wel even je probleem oplost.
   
 20. Indoorvlieger

  Indoorvlieger Forum veteraan

  Lid geworden:
  3 mei 2010
  Berichten:
  12.770
  Locatie:
  Flevoland

  En forum is inderdaad openbaar, maar dat is een plein in de binnenstad ook, en ook daar mag je niet alles. Bovendien is het een forum, en geen chatbox.

  Kijk, op elke slak zout leggen is niet nodig, iedereen maakt wel eens een typfoutje, en niet iedereen is even bedreven in de Nederlandse taal. Maar zeker als je een vraag hebt, en hulp verwacht, mag je toch aannemen dat de vraagsteller moeite heeft gedaan om zijn of haar probleem goed onder woorden te brengen. Niet alleen uit respect voor anderen, maar ook uit eigenbelang. Hoe duidelijker je vraag, en hoe meer informatie erbij, des te groter is de kans dat iemand op je vraag reageert. Bovendien, de meeste moderne browsers hebben een redelijke spellingscontrole, waarmee bepaalde fouten er zo uitgehaald kunnen worden, als je even een paar seconden de tijd neemt om te kijken waarom er nu een rood streepje onder die woorden staan... :rolleyes:

  Zeg nu zelf, als er in een bepaald forumdeel 10 topics zouden staan met titels als "probleempje", "probleem", "HELP MIJ!", "Hellup!" en meer titels die totaal geen info geven, mag je dan verwachten dat iedereen klakkeloos al die topics gaat doorlezen? Sommigen hebben ook nog een leven naast dit forum, en als ze 9 van de 10 keer bij zo'n titel waar je nog alle kanten mee op kunt bij het openen van het topic zien dat het iets is waar ze toch geen antwoord op kunnen geven, dan komt er een moment dat je denkt "als ze niet de moeite willen nemen een duidelijke vraag te stellen, ga ik ook niet eens meer de moeite nemen om te kijken" Geduld is helaas bij niemand onuitputtelijk.

  Wat betreft je opmerking dat het forum geen Google is, dat klopt, maar het is wel een mooie plek om specifieke modelbouwkennis te bundelen. Wat is handiger, dat dezelfde vraag 10 keer wordt gesteld, of dat hij een keer in een duidelijk topic is beantwoord, dat makkelijk terug te vinden is, hetzij via de zoekfunctie of zelfs via Google of een andere zoekmachine? Dat is toch een stuk eleganter, en je hebt ook nog eens sneller je antwoord, want je hoeft niet te wachten totdat iemand reageert. Lijkt mij een win-win situatie.
   

Deel Deze Pagina