FPV monitor

Discussie in 'FPV (First person view)' gestart door PH-SVV, 13 mrt 2011.

  1. voyager4

    voyager4

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    491
    Locatie:
    Noord Holland
    Waar is dat te koop want dat lijkt me wel wat. Is het wel te combineren met een andere osd, welke in mijn vliegtuig zit?
    Kan me voorstellen dat de gegevens van het ene osd over het andere heen gaat en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling

    ** heb denk ik al wat gevonden bij HobbyKing ** 13 dollar.
    9 dollard osd kan ik nergens vinden.
     
    Laatst bewerkt: 22 jun 2011
  2. Baggus

    Baggus

    Lid geworden:
    3 apr 2010
    Berichten:
    1.177
    Heb je dat zelf getest?

    Volgens mij genereert die OSD zelf geen sync en kan hij alleen een bestaand video signaal "aanpassen".

    En over dat scherm: die springt pas op blauw als er echt helemaal geen signaal meer is. En komt binnen een seconde terug van blauw als er wel signaal is.
    Waar mensen voor waarschuwen zijn televisies die bij een klein beetje ruis meteen tenminste 5 seconden op blauw staan, en daar heeft deze absoluut geen last van.
    Een OSD aan je ground station hangen kan trouwens handig zijn als je je zorgen maakt over voltage van je ground station.
     
    Laatst bewerkt: 23 jun 2011
  3. voyager4

    voyager4

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    491
    Locatie:
    Noord Holland
    Ik ben ook nieuwsgierig of dit getest is en echt werkt. Mijn buurman heeft een 10 inch schermpje liggen die helaas blauw word, maar als het hiermee zou zijn opgelost dan weet ik het wel, ik mag hem namelijk gebruiken:)
     
  4. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
    Nog nooit getest aangezien ik een trimersion bril heb die niet op blauw gaat. Het werd een paar keer geroepen op rcgroups. Maar weet niet of iemand het heeft getest. Maar iemand moet de eerste zijn.
     
  5. Roel-CP

    Roel-CP

    Lid geworden:
    25 aug 2008
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Almelo
    Lastig die chineesen
    Ze zetten er zo weer andere goedkopere chips in.
    Die van mij springt ook wel op zwart maar dat duurt wel heel lang.
    in mijn hobbykamer kan ik gewoon de statische ruis zien van de ontvangers en dan springt hij niet op zwart.
    Buiten heb ik te weinig statische ruis en dan springt hij na een aantal sec op wel zwart.

    Maar je moet echt helemaal geen signaal hebben als die op blauw gaat springen.
     
  6. voyager4

    voyager4

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    491
    Locatie:
    Noord Holland
    Vanavond de monitor uitgeprobeerd. Werkt goed, geen blauw scherm gewoon ruis...
    Ik ben er blij mee.

    enige minpuntje is wel de lage resolutie, maar ja voor dat geld mag je gewoon niet klagen.
     
    Laatst bewerkt: 27 jun 2011
  7. Toby

    Toby

    Lid geworden:
    18 jul 2011
    Berichten:
    8
    Locatie:
    Bussum
    zo ook maar eentje besteld.. hoe voorzie je dit ding van stroom? lipo eraan?
     
  8. HBFP NL

    HBFP NL Guest

    Yup met een LiPo.
     
  9. voyager4

    voyager4

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    491
    Locatie:
    Noord Holland
    Ja kan gewoon op een lipo worden aangesloten. Ik zelf gebruik een PowerCube welke ik ooit
    een keer heb gekocht. Hier kan ik meerder apparaten aan hangen, zoals 2x beeldscherm, de video RX, mp4 recorder.
    Onderstaand twee foto's van het scherm. Het gaat om de bovenste, de onderste had ik te leen.

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  10. schutter schippers

    schutter schippers

    Lid geworden:
    1 apr 2010
    Berichten:
    154
    Locatie:
    haarlem
    hallo,

    iemand hier al ervaring mee?

    [​IMG]

    ElectronicaRC.com

    Screen: 160K color with 4.3" TFT 480 x 272 Wide Screen
    Storage: Support up to 16GB
    Expandable Card Slot: Micro-SD, T-Flash
    File Format: MP3, WMA, WAV, APE, FLAC, AC3, AAC, APE, AMR, FLAC, RM, RMVB, AVI, DAT, VOB, MPG, FLV, 3GP, MP4, ASF
    Text Format: TXT
    Record Format: WAV, AVI
    Language Interface: English,Chinese, Deutsh, Japanese, Italinao, Francais, Espanol, Polski, Korean... etc
    Speaker: Built-in speaker or Ear Phone
    Audio Recording: Built-in Mic
    Camera: 2.0 Mega Pixels Camera
    AV Input: AV Cable connect with TV AV output (NTSC/PAL)
    AV Output: AV Cable connect with TV AV input (NTSC/PAL)
    Battery Life: Video (4-5 hrs), MP3 (6-8hrs), Recording (6-8hrs)
    Power Charging: Power Charged by USB cable with PC or Power Adapter
    High Speed USB2.0
    Dimensions: Approx. 115mm (L) x 76mm (W) x 11mm (H)
    Weight: Approx. 150g (Battery Included)

    Gr Onno
     
    Laatst bewerkt: 2 aug 2011
  11. Bernie

    Bernie

    Lid geworden:
    30 jan 2006
    Berichten:
    1.193
    Heb de monitor vandaag ontvangen, stekker eraan gesoldeerd en de gele tulp gebruikt voor video.
    Heeft iemand de kabels al ingekort, tot bijvoorbeeld net voor de stekker?
    Hebben de draden dan kleuren of wordt het gokken, vind 2 meter een beetje te veel draad ;) .
     
  12. voyager4

    voyager4

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    491
    Locatie:
    Noord Holland
    Ik heb de kabels gewoon ingekort, kleuren spreken voor zich.
     
  13. Bernie

    Bernie

    Lid geworden:
    30 jan 2006
    Berichten:
    1.193
    Mooi, ga ik dat (een andere keer) doen ;) .
     
  14. PH-SVV

    PH-SVV

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    2.001
    Locatie:
    Ede
    Beetje laat, maar goed..

    is het gelukt (zit er inderdaad kleurcode in de kabel?)
    Weet iemand waar die blauwe draad voor dient? (AAC ?)
     
  15. streetbiker1977

    streetbiker1977

    Lid geworden:
    9 apr 2010
    Berichten:
    1.436
    Normaal zijn dit TFT's om in te bouwen in je auto, zo ook als hulpmiddel bij het achteruitrijden tijdens het parkeren.
    De blauwe kabel is een signaalkabel die het scherm activeert wanneer je je auto in achteruit zet.

    Da's zo ongeveer wat die blauwe kabel doet. M.a.w. niet te gebruiken voor een piloot van modelvliegtuigen! ;)
     
  16. Diederio

    Diederio Guest

    Deze heb ik ook!
    Alleen krijg ik wel een blauw scherm zodra het signaal slecht word?
    Enig idee hoe dit komt?

    Hierdoor kan ik niet vertrouwen op het scherm...
    Beetje jammer als je op afstand je beeld kwijt raakt.
    Heb het al gehad met mijn Tricopter, gelukkig wel net boven de grond.

     
  17. PH-SVV

    PH-SVV

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    2.001
    Locatie:
    Ede
    Mijn scherm gaat ook op blauw wanneer ik de zender uitzet, geen ruis.
    Ga nog proberen een 9dollar osd ertussen te fabrieken, kijken of dit helpt.
    (Zo heb ik ook gelijk het voltage van de ontvanger batterij in beeld)
     
  18. Bullet3030

    Bullet3030

    Lid geworden:
    7 jun 2010
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Heemskerk
    Maar wat voor beeld moet hij dan geven als hij geen signaal krijgt???

    Ik heb hem ook en hij geeft alleen een blauw scherm als hij geen signaal heeft en gaat gelijk weer over op beeld als hij dat wel heeft.
     
  19. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.053
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    dat is het belangrijkste, een blauw scherm is niet erg, als het maar gelijk weg is als je weer ontvangst hebt.

    let wel op dat hij niet bij een BEETJE ruis al op blauw gaat, want in dat soort situaties zie je vaak nog meer als genoeg om door te blijven vliegen ;)
     
  20. voyager4

    voyager4

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    491
    Locatie:
    Noord Holland
    Bij mij gaat hij sneeuwen als het signaal minder wordt, maar als het signaal helemaal weg raakt gaat hij op blauw. Het gaat er dus om dat je niet bij een iets minder signaal meteen een blauw scherm krijgt.
     

Deel Deze Pagina