Futaba T14SG gekocht:),

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Silvo2011, 11 jan 2013.

  1. alt-148

    alt-148

    Lid geworden:
    15 feb 2008
    Berichten:
    113
    Twee posts naar boven en je vindt de link naar de Duitstalige handleiding, gepost door Corrien (Jan).
    Ik zou aanraden om het menu van de zender te zetten in de taal van de handleiding die je gebruikt. Ik had het Nederlandse menu, maar dat is een heel slechte vertaling. Dus als je de termen 1:1 wilt volgen; bij een Duitse handleiding het Duitse menu gebruiken.
     
  2. alt-148

    alt-148

    Lid geworden:
    15 feb 2008
    Berichten:
    113
    Nou zie ik dat v7 van de software beschikbaar is. Volgense de changenotes vooral een paar leuke opties voor zweefvliegers.

    Zijn er nog andere veranderingen? Iemand al ervaring met versie 7?
     
  3. vliegman

    vliegman

    Lid geworden:
    22 dec 2003
    Berichten:
    1.705
    Locatie:
    In Braband waar het mooi is
    Er is nog geen nederlandse handleiding voor deze :weetnie:
     
  4. Helikapoter

    Helikapoter

    Lid geworden:
    11 mrt 2006
    Berichten:
    451
    Locatie:
    West-Friesland
    Hier kan je de duitse handleiding vinden >> : http://www.ripmax.de/rc-anlagen/fer...-heli/t14sg-r7008sb-fasstest-eu-w-sbs01a.html
    Je kan ook de display taal in het nederlands zetten ( of duits als je de duitse handleiding gaat volgen)

    Arno
     
  5. Viperman

    Viperman

    Lid geworden:
    13 okt 2008
    Berichten:
    220
    Locatie:
    Roosendaal
    Thx allemaal, gaat goed komen zo.:friends:
     
  6. Flying Johnny

    Flying Johnny

    Lid geworden:
    19 feb 2011
    Berichten:
    27
    Locatie:
    Woonplaats Arnhem
    Wellicht is het al aan de orde gekomen, maar heb ik er overheen gelezen; ik gebruik mode2, en zou graag de "gas stick" (J3) zwaarder bediend willen... weet iemand of dat mogelijk is, en hoe?
     
  7. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    8.622
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
    Punten 4.7 en 4.8 in de duitse handleiding, compleet met plaatjes.:thumbsup:
     
  8. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.094
    Locatie:
    Marknesse vlieg bij lvc emmeloord
    Het is hier al een tijdje rustig. Heb ff een vraag wil graag een nieuwe achterplaat voor de zender.

    Waar kan ik die krijgen?
     
  9. Helikapoter

    Helikapoter

    Lid geworden:
    11 mrt 2006
    Berichten:
    451
    Locatie:
    West-Friesland
    Stuur een Mail naar >> https://www.ripmax.de/ is momenteel de officiƫle Futaba distributie voor Europa

    H :cool:
     
  10. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    2.512
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Wat n prachtige clubavond, heerlijk gevlogen met de Scout met heerlijk avond thermiek.
    Na de laatste vlucht, die ik eerder moest afronden om de pizzaberzorger onze locatie te sturen, heb ik de zender uitgezet.
    Even erna zet ik de zender weer aan en wilde een model kiezen met de rechter touchpad, helaas, ik kon niet selecteren. Er gebeurde niets. Het huidige model kon met de rtn ook niet gekozen worden. Hmmm.
    Even de batterij losgehaald, even wachten en weer proberen. Niets.
    Toen nog n tip gekregen om met n natte vinger te proberen, ook niets.
    Vervelende is dat ik de laatste modellen en wijzigingen niet op card heb zitten.
    Een reserve T14 heb ik liggen maar zou dit opgelost kunnen worden?
    Iemand tips?
    Ik laat nu de batterij voor n nacht er uit.
     
  11. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    2.512
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Ik heb zojuist een memorycard met update V4.1 er proberen op te zetten, ik krijg een error code:11. Ik denk dat er iets goed mis is.

    @Corrien kun jij hierin nog iets betekenen?

    Groet,
    Willem
     
  12. blaauwen

    blaauwen

    Lid geworden:
    15 aug 2004
    Berichten:
    1.377
    Locatie:
    Valkenburg zh
    Is de memorycard die je gebruikt wel goed geformatteerd? Wellicht is daar je probleem. Een memorycard moet eerst door de zender geformatteerd worden. Daarna moet je met een utility de firmware op de kaart zetten.

    Hierbij het docje van Futaba; http://www.ripmax.com/Futaba_Upgrades/T14SG/V_1-4.pdf
     
  13. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    2.512
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Ja, die card had ik nog liggen, helemaal volgens de regeltjes op de T14 uitgevoerd.

    De zender is inmiddels naar de Technische Service opgestuurd.
     

Deel Deze Pagina