Heli doet het niet.

Discussie in 'Heli-Pilot's Mess' gestart door The-Old-Garage, 16 jan 2015.

  1. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Dit kun je doen bij je "Throttle" curve instellingen in je zender.

    Of bij sommige simulators kan het ook in de software.
     
  2. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    in jou zender,
    die aan de SIM aangesloten is,
    hetzelfde, als je real vliegt, maar aan de andere kant is nu de SIM
     
  3. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Inderdaad dus @The-Old-Garage welke simulator gebruik je eigenlijk? en welke zender? of gebruik je misschien zo'n 'zender' met usb aansluiting?
    Mocht het allemaal nog niet lukken dan is dat handig om te weten voor hulp/advies.
     
    Heli-Uwe vindt dit leuk.
  4. The-Old-Garage

    The-Old-Garage

    Lid geworden:
    15 jan 2015
    Berichten:
    55
    Locatie:
    Aalst Belgiƫ
    ik vlieg met phoenix flight sim, en futaba controler (deze gebruik ik ook voor realtime)
    Ik weet niet goed hoe ik het moet instellen in de controler.
     
  5. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    Heeft phoenix niet zo'n " Setup Wizard " erin zitten die je precies verteld hoe je je zender moet calibreren voor de software?

    Ik heb zelf geen phoenix, maar uwe wel dacht ik, dus die zal 't dan ook wel weten.
     
  6. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Ja klopt, en als alles goed werkt is het volgens mij een kwestie van een flightmode/idle-up te configureren op de zender net als voor een echt model (in principe kan je dat ook kopiƫren naar je sim model en dan een eventuele ccpm mix uitschakelen).
    Een v curve is niet nodig, stel throttle maar eens in op 80% op alle punten zodat het een vlakke lijn is. Pitch moet gewoon van 0 tot 100 of -100 tot +100 lopen, dat verschilt per zender, maar het resultaat is gewoonlijk een lijn van linksonder naar rechtsboven.
     
  7. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    idd heeft PHOENIX een "set-up wizard"
    'n beetje hen en weer proberen, moet het ook lukken,

    en met v-curve of flat moet je ook kijken, bij vliegtuigen is dat volgens mij wat anders dan bij heli's,

    en met real flight bedoel ik niet dat programma, maar vliegen ... buiten ... het real live ... rc heli vliegen

    suc6, Uwe
     

Deel Deze Pagina