HPI Vorza Flux 1:8th Brushless 4WD Buggy toppic

Discussie in 'Electro offroad' gestart door diver, 22 dec 2009.

  1. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.919
    Locatie:
    Gavere/België
    Veren harder zetten lijkt me meest voor e hand liggend? Dmv ringetjes bij te stoppen..
    Mag ook niet te hard staan. Hij moet wat in zijn veren hangen onder eigen gewicht.
     
  2. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    Ringetjes bijzetten ? Er zit schroefdraad op om hem bij te stellen. Verneem dat die het zijn, zal deze idd eens wat bij draaien en wat dikkere olie erin doen.
    Qua besturing blijft echt anders, zo strak en kort .
     
  3. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.919
    Locatie:
    Gavere/België
    Aja als het met schroefdraad is dan idd wat bijdraaien
     
  4. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    Heb me nieuwe veren als ook nieuwe shocks besteld. Het is al een heel verschil met de nieuwe veren erop. Ga de nieuwe set nog effe mooi ingepakt laten totdat ik die 6s onder controle heb.
    Tevens iemand een goeie tip welke seconden lijm te gebruiken om de banden te plakken ? Ben er nog niet super goed in. En de bandjes vliegen me daarom dan ook al 2x om de oren. Blijven oefenen...
     
  5. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    Ik zou de banden van een truggy of de vorza willen zetten . Welke aanpassing zou ik hiervoor kunnen doen zodat deze iets grover terrein aan kan
    Moet ik dan bepaalde tandwiel verhouding aanpassen bijv?
     
  6. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    De rear hubs vliegen erbij mij constant uit. Ofwel schiet het stangetje los. Iemand hier een oplossing voor ?
     
  7. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    Welk stangetje schiet los?
     
  8. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    De suspensies shaft. Vliegt er telkens uit. Heb al wat grotere ringetjes op de schroefjes gezet maar als nog schiet het stangetje eruit .
     
  9. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    De pen die de hub aan het draagarm monteert?
    Draaien de borgschroefjes niet gewoon los?
    Raar, ik zou inderdaad ringetjes proberen, misschien wat langere schroefjes en een klein drupje secondelijm als borging?
    Heeft u een foto hoe het er bij u uit ziet, ik heb alleen de exploded view.
    Misschien is het draagarm iets uitgelubberd waardoor de pin langs de schroefjes kan?
     
  10. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    het klopte idd dat de gaatje wat uitgelubberd waren. Nieuwe armen erop en aluminium hubs. Nergens meer last van.toy opheffen.
    Nu heb ik een chassis van een buggy gebruikt om met alle onderdelen die wat ik nog heb een nieuwe te maken , complete aluminium set van een Apache c1, motor mount en diff case can truggy . Max 8 erin 1950 kv motor van hpi scream.. shockbrekers van vorza
    Kan het kloppen dat de veerweg korten is dan die van eeen vorza vergeleken met Apache . Krijg de shocks niet super afgesteld.
     
  11. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    In middels toch goed gekregen, zonder hulp of tips.
     
  12. safffier

    safffier

    Lid geworden:
    11 feb 2013
    Berichten:
    249
    Locatie:
    Valkenburg a/d Geul
    Waarvoor dient een extra bec ? Deze zat bij de max8 erbij. Heb deze wel gemonteerd . Maar zou niet weten welk nut het nu heeft..?
     
  13. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    Heeft u de ESC nieuw gekocht?
    Meestal word er een nieuwe BEC geïnstalleerd omdat de ingebouwde BEC de stroom van sterke servo's niet aan kan, of omdat de nieuwe BEC bijvoorbeeld 7,4v kan leveren in plaats van 6v.
    Let wel op dat als de ESC een ingebouwde BEC heeft en u een losse BEC gebruikt, dat u de rode draad uit de servostekker van de ESC haalt.
     

Deel Deze Pagina