Illegale drones plaag en gevaar

Discussie in 'Multicopters' gestart door Thieu, 1 mei 2013.

 1. Micropuller

  Micropuller Forum veteraan

  Lid geworden:
  1 jul 2004
  Berichten:
  6.401
  Toch typisch, dat als de baas van Amazon zo'n opmerking maakt iedereen ermee wegloopt, terwijl als een ander bedrijf een soortgelijk idee oppert, de meerderheid er van uit gaat dat het om een grap gaat: Domino's tests drone pizza delivery - Jun. 4, 2013
   
 2. Ella de Wildt

  Ella de Wildt

  Lid geworden:
  4 feb 2005
  Berichten:
  1.752
  Locatie:
  City of Oss
  Helemaal juist Richard, er komen een aantal argumenten voorbij de helemaal niet relevant zijn. Ik heb even gewacht of er iemand over veruit de grootste motivator ging spreken maar die wordt over het hoofd gezien terwijl hij ons in het gezicht aanstaart. Misschien is die "boom" wel zo groot dat we hem niet eens meer als boom herkennen.

  Even een kleine introductie:
  Sinds de jaren '60 spreken we in de halgeleidertechnologie van de "Wet van Moore" Meneer Moore voorspelde dat elke 2 jaar de hoeveelheid transistoren op een chip zou verdubbelen.
  Om dat te doen is elke 2 jaar een verkleining van de afmetingen nodig met grofweg factor 0,7. Vreemd genoeg zijn technici in staat gebleken om deze tred al 50 jaar in stand te houden. Er zelfs nu een tendens die "More than Moore" heet, we schalen sneller naar beneden dan de wet van Moore.

  Denk daar eens even over na, is het inderdaad zo vreemd dat enkele honderden miljarden aan onderzoek geinvesteerd worden of zit er een hele duidelijke en sterke motivator achter? Wat zou die motivator dan kunnen zijn denken jullie?
  Bedenk ook even dat dit allemaal begon in een tijd dat vader nog met de fiets naar het werk ging en moeder de hele dag thuis voor de kinderen zorgde en om 5 uur de pan met dampende aardappels op tafel zette. (tegenwoordig is zo'n leven een luxe)

  1 hele grote motivator heeft over deze enorme tijd van 5 decennia blijkbaar altijd gezorgd dat we van dimensies die enkele honderden microns per transistor bedroegen nu rond de 10 nanometer aangekomen zijn. Op onderzoeknivo ligt de ondergrens al op zo'n 5 nanometer voor een zogenaamde "fin-fet".
  Er roepen al jaren mensen dat "het einde nu wel in zicht is" maar daar merk ik voorlopig nog niet veel van, dit gaat nog wel even door.

  In de jaren '70 was de angst voor DE CHIP nog heel erg groot, 40 jaar later zit er bijna in alles wat we gebruiken een stukje sillicum. Werkelijk op de meest vreemde plaatsen kom je het tegen. Denk aan zeepdispensers, waterfilters, etc. Zelfs douchekoppen hebben al een ingebouwd lichtorgel dat de waterstraal kleurt, compleet met kleine turbine die de stroom opwekt.

  Waarom moeten die chips steeds kleiner?
  Antwoord A: Omdat er dan meer functies op kunnen.
  Antwoord B: Omdat het ding dan minder stroom verbruikt.
  5 seconden bedenkttijd....
  Het juiste en verreweg belangrijkste antwoord is:.......antwoord B

  Voorbeeld: mijn vader had ooit een hele deftige Panasonic draagbare radio waar op een prachtige sierstrip "7 transistors" in rode letters gedrukt stond. Het ding werkte op 6 D-cellen, dat zijn die hele dikke batterijen. Daarmee hadden we een aantal uur muziek tijdens de Picknick en dan was de pret over.
  Tegenwoordig hebben we ontvangers die op zo'n hoeveelheid energie een jaar lang 3FM kunnen ontvangen.

  Een ander voorbeeld:
  Apple deed over de productie en verkoop van de eerste 10 miljoen i-phones ongeveer 34 maanden. Het tweede type deed dat in ongeveer 16 maanden, de derde in 6 maanden en het laatste type verkocht in slechts een paar maanden tijd 10 miljoen stuks. Het verhaal bij de andere fabrikanten is overigens precies hetzelde.
  Allemaal leuk maar waar komen die chips dan vandaan in zulke hoeveelheden?
  Blijkbaar zijn we in staat om steeds sneller steeds geavanceerdere chips in steeds grotere aantallen te produceren voor steeds lagere prijzen.
  Dat moet toch ergens stoppen denk je dan? "Nee" weet ik ondertussen, voorlopig gaat dit nog wel even door.
  Echt, dat is geen luchtfietserij, geloof me, ik zit in die business

  Een supercomputer die in de jaren 60 en 70 slechts door enkele zeer kapitaalkrachtige instanties gebouwd kon worden zit nu bij Henk en Ingrid voor een luttel bedrag in hun broekzak.
  Ze hebben het ding omarmd en doen er steeds meer mee, bovendien is het ding krachtiger en sneller dan alles wat toen Henk en Ingrid geboren werden nog "Supercomputer" heette.
  Als Henk en Ingrid horen dat de nieuwe versie van eenderwelke "aai-phone" beschikbaar is dan zijn ze in staat om de pedaalemmer open te houden om de oude te dumpen en snel in de winkel een nieuwe te gaan halen.
  (En personen die ooit in Azie geweest zijn weten dat het daar nog VEEEEL erger is)

  Laat alle theorieen over luchtfietserij maar even liggen en duik een avondje op Google om uit te vinden op welke schaal en met welke snelheid dit momenteel gaat.
  Ik weet zeker dat een aantal personen het Spaans benauwd gaan krijgen op dezelfde manier als diverse regiseurs en auteurs van boeken over doem scenario's en ditto films.
  Het maakt ons hooguit een beetje waakzamer, maar geloof me, we wennen er wel aan. We zijn er al aan gewend! Oud en jong omarmd op grote schaal nieuwe ontwikkelingen die beschikbaar komen.
  Omdat we nu toevallig in Nederland wonen en een-of-andere kromme Calvinistische kronkel alles wat vliegt tot decadent dwingt ons om het in eerste instantie af te wijzen.
  Het grote verschil met kernfusie is dat we deze technologie al hebben.
  Trouwens Kernfusie hebben we ondertussen ook, alleen gedurende enkele milli seconden.
   
  Laatst bewerkt: 6 dec 2013
 3. Garnaal

  Garnaal

  Lid geworden:
  3 dec 2013
  Berichten:
  198
  @Micropuller: Amazon is wel iets (een factor 100 miljoen ofzo?) groter dan Domino's :p

  @Robke: mensen hebben geen benul. Die Iphone waar ze nu mee rondlopen, is krachtiger dan de PC waar je 10 jaar geleden nog 5000 gulden voor neertelde. Daar word in onze economie ook handig misbruik van gemaakt, zo komen ze op inflatiecijfers van 3~4 procent uit. De werkelijke inflatie ligt al jaren ver boven de 10%.

  Nagenoeg elk apparaat in het moderne huishouden is hackbaar, de meeste door de overheid. Wat je in Amerikaanse TV-series ziet is natuurlijk kul en zwaar overtrokken, maar toch, onderschat het niet. Zit er een cam in je laptop? dan kan een hacker via die cam meekijken. Microfoon? etc.

  Alles is geautomatiseerd en voor veel dingen worden dezelfde chipsets gebruikt (zoals wifi). Wordt er een lek in zo'n chipset gevonden, is er gelijk een hele range aan apparaten kwetsbaar (zoals ook pacemakers of auto's). Maar wat te denken van je 'smart TV', enz.

  We staan nog maar aan de vooravond van het digitale tijdperk. En dat is niet allemaal negatief, ons leven had er nu, dankzij automatisering en robots, al veel beter uit kunnen zien, maar er is 1 grote remmende factor op de vooruitgang. Het begrip 'geld' en het begrip 'patent'.

  Hadden we geen geld en geen patenten gehad, was het hongerprobleem al lang opgelost en woonde iedereen in geautomatiseerde huizen, zo langzamerhand.
   
 4. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.136
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Nou, ik heb liever met een oprechte calvinist te maken dan met een lid van de conservatieve tak van de Tea Party hoor:yes:.

  Ik denk trouwens dat de angst voor terroristisch misbruik van dit soort transportnetwerken de invoering in de VS zal belemmeren.

  Wat betreft de miniaturisering heb je gedeeltelijk gelijk, maar die geldt vrijwel uitsluitend voor elektronica. Ik heb nog de overgang van computers met buizen naar die met transistoren meegemaakt. In 1967 rekende ik op een IBM 1130 met 64 kilobytes kerngeheugen, waarvan 32 voor het operating system in gebruik was. In de restterende 32 kilobytes was het zelfs mogelijk hele FORTRAN programma's te draaien. Later in de jaren 80 en 90 ook op de grootste supercomputers gewerkt en nog later op de snelste workstations. Dus die ontwikkeling ken ik wel. Wat veel langzamer gaat is de ontwikkeling van mechanische componenten, en dat belemmert een snellere groei.

  Overigens is kernfusie het milliseconde stadium al heel lang voorbij. De JET (Joint European Torus) installatie in Culham (Engeland) is sinds 1997 wereldrecord houder door het opwekken van een continu fusie vermogen van 4 MW gedurende 4 seconden. Probleem was wel dat het 25 MW aan energie kostte (om het plasma te verhitten en het magnetisch veld in stand te houden).

  Maar daar gaat het niet om, het is alleen symptomatisch dat zo'n voorbeeld van zeer grote fouten in het voorspellen van toekomstige ontwikkelingen in technologische speerpuntgebieden als niet relevant opzij worden geschoven. Selectief winkelen noemen we dat.

  Groet,

  Ad Bakker
   
 5. Garnaal

  Garnaal

  Lid geworden:
  3 dec 2013
  Berichten:
  198
  Nee, Ad, dat noemen we een verkeerd voorbeeld. Je hebt helemaal gelijk dat soms 'grote voorspellingen' niet uitkomen. Echter in dit geval, is je vergelijking gewoon fout.

  Zoals al aangegeven; toen de 'kernfusie-voorspelling' gedaan werd, was dat op een moment dat de techniek nog niet bestond, het was een voorspelling over de ontwikkeling van de techniek.

  De techiek om drones pakketjes te laten bezorgen, bestaat al. Het is louter een kwestie van bestaande zaken aan elkaar knopen. Dat gaat dus over het toepassen van een techniek.

  Het lijkt mij duidelijk dat een voorspelling over ontwikkeling van techniek, minder betrouwbaar is dan over toepassing van bestaande techniek. Dat is een heel verschil.

  Zeker als er zulke grote kostenbesparingen (vanuit het uitvoerende bedrijf bekeken) mee gehaald kunnen worden en ZEKER als de partij die aankondigt er wat mee te gaan doen een netto waarde van iets van 90 miljard dollar heeft.

  Dat maakt 'dit geval' toch echt iets heel anders dan kernfusie. Vandaar dat dat voorbeeld gerust aan de kant geschoven kan worden.

  Wat niet wegneemt dat je uiteraard nog gewoon gelijk kunt krijgen, al acht ik dat niet erg waarschijnlijk.

  Wat betreft miniaturisering.. hoezo alleen electronica? de nano-bots en wat dies meer zij is een zeer levendig vakgebied op het moment. Quantum-technieken maken zaken heel anders ineens. Ook op dat vlak staan we nog maar op de drempel. De materiaalkennis is sterk verbeterd, ALLES is fors kleiner geworden de afgelopen 10 ~ 15 jaar, echt niet alleen de electronica.
   
 6. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.136
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Nou, daar werd toen toch wat anders over gedacht, de techniek bestond wel degelijk maar moest "alleen maar" operationeel gemaakt worden.

  Maar ik noemde als ander voorbeeld de snelle kweekreactor als toekomstvisie. Van kernenergie kan je moeilijk zeggen dat het niet al bestaat. Ik heb een 10-tal jaren in die bedrijfstak gewerkt en erin gestudeerd en ik kan je verzekeren dat die voorspellingen ook een explosive groei lieten zien. Toch is dat er niet van gekomen, en dan hebben we het over maatschappelijke acceptatie. Bij kernenergie was dat het afvalprobleem en een aantal flinke ongelukken die de publieke opinie deed kantelen. Bij zwermen drones denk ik dat het feit dat mensen dingen die boven hun hoofd rondcirkelen niet prettig vinden de acceptatie zal belemmeren. Evenals dat overheden dat niet zien zitten vanwege de terroristische dreiging die daarvan uit kan gaan.

  Groet,

  Ad
   
 7. Garnaal

  Garnaal

  Lid geworden:
  3 dec 2013
  Berichten:
  198
  De term 'zwerm' roept negatieve associaties op en is ook een beetje stemmingmaken. De hele zin 'zwermen boven je hoofd' eigenlijk. Daarvan is helemaal geen sprake. Het wordt gepresenteerd alsof iemand op straat achtervolgd zal worden door een zwerm opdringerige drones, dat is natuurlijk quats.

  In realiteit vliegen er al drones, en hebben weinig mensen daar moeite mee. Bij voetbalwedstrijden, evenementen, etc.

  Kernenergie is een heel ander onderwerp, voornamelijk vanwege het afval en ook vanwege ons 'groen-linkse' onderwijssysteem waarin kinderen al generaties lang geindoctrineerd worden dat kernenergie slecht is,

  De terroristische dreiging mbt. drones is er al lang. Drones zijn juist het bewijs dat het best wel meevalt met het terrorisme. Als er echt zoveel enge terroristen op deze wereld waren, dan zouden er nu al elk weekend zwermen bom-drones in voetbalstadions neerdalen bv.

  Overheden zijn juist gek op drones, je wil niet weten hoeveel de USA overheid hierin al geinvesteerd heeft.

  Ander punt is; voor energie zijn nog veel alternatieven. Windmolens, zonnepanelen, kolencentrales, zaken als gebruik maken van getijden, warmte van de aarde, etc.

  Voor transport is 'de lucht' eigenlijk het enige toekomstgebied.

  Als ik vanuit mijzelf redeneer, ik woon in een kinderrijke wijk. Ik denk dat als je de bewoners hier vraagt wat ze liever hebben, die idioot rijdende UPS bestelbus, of een drone, denk ik dat de acceptatie van die drone best eens groter zou kunnen zijn. Zeker als je de mensen erbij verteld dat al die bestelbusjes dan ook uit de file verdwenen zullen zijn..

  We gaan het meemaken.. of niet :)

  mbt. 'ontwikkelen' vs 'toepassen'.. ik kan nu gewoon een drone bestellen die capabel is om een huis aan de andere kant van de stad autonoom op te zoeken. Ik kan nog geen mini-fusiereactor bestellen. Om even het verschil in 'stand van de techniek' aan te geven ;)
   
 8. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.136
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Over stemmingmakerij gesproken. Je lijkt m'n schoonmoeder wel, die beweert nog steeds dat alle ellende in ons land door Joop den Uyl is veroorzaakt.
  Kritiek en twijfels over kernenergie is geen "linkse hobby", en het weerspreken daarvan ook geen beroepsdeformatie. Het was ooit mijn broodheer, maar ik ben door de jaren ook steeds kritischer geworden en er in 1976 vrijwillig uitgestapt.

  Voor de rest: de tijd zal het leren.

  Groet,

  Ad
   
 9. Richard Branderhorst

  Richard Branderhorst

  Lid geworden:
  2 sep 2002
  Berichten:
  2.985
  Locatie:
  Ederveen
  intelligentia

  Even een zijstapje:
  In 1923 bedacht ene meneer Schuler deze tijdconstante:
  Schuler tuning - Wikipedia, the free encyclopedia
  Om het te bewijzen zou je een pendule met een slingerlengte van de radius van de aarde, dus met het gewicht in het centrum van de aarde moeten hangen. Hij werd door zijn tijdgenoten uitgelachen omdat het 0,0 praktische waarde had. TOEN.
  Een tiental jaar na WO2 werd alles wat vloog en voer uitgerust met INSen, navigatie systemen die niet afhankelijk waren van radio signalen en slechts de zwaartekracht nodig hadden. "Getuned" volgens het Schuler slinger principe.
  Kijk, dat zijn nou de echte helden vind ik, die hun tijd helemaal vooruit zijn....
  Net zoals Leonardo Da Vinci, en Vincent van Gogh, al was het voor de laatste op kunstgebied.
   
 10. Garnaal

  Garnaal

  Lid geworden:
  3 dec 2013
  Berichten:
  198
  Er is een verschil tussen feiten benoemen en stemmingmakerij. Let wel, ik ben zelf tegen kernenergie in de huidige vorm, maar dat gebaseerd op een zelf gevormde mening.

  In de jaren 80 is mij op school heel duidelijk geleerd dat kernenergie slecht is, en de nadelen van kernenergie zijn opgenomen in de NL onderwijsprotocollen. Dat het NL onderwijs links georienteerd is, wil je toch hopelijk niet tegenspreken.

  Je schoonmoeder was een wijs mens, mss had je beter moeten luisteren naar dr! ;)

  Toepasselijk gezien de datum:

  [URL=" Sinterklaas bestaat. - YouTube[/URL]

  Geheel waar! Ik kijk al uit naar dat biertje! :)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
 11. Micropuller

  Micropuller Forum veteraan

  Lid geworden:
  1 jul 2004
  Berichten:
  6.401


  He, iemand van een groot bedrijf zegt het, dus het zal wel waar zijn zeker?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
 12. Garnaal

  Garnaal

  Lid geworden:
  3 dec 2013
  Berichten:
  198
  haha! :)

  Er is nogal een onderscheid tussen een officieel persbericht, of een prank, eh? :)

  Toen iemand voor het eerst riep dat de aarde rond werd, werd ie ook bespot. Rond, zoals een pannenkoek!

  Daar herken je meestal de echte waarheid aan. Die wordt bespot door de ongelovigen die alles willen behouden zoals het is ;)

  Overigens, jongens, kan ik dat biertje incasseren? Ja? Alsjeblieft, dank u wel!

  Drones gebruiken om pakketjes te bezorgen, in China gebeurt het - nrc.nl

  Oftewel; jullie zitten allemaal te argumenteren dat het niet zal gebeuren.. het gebeurt al!.

  Wat serieuzer en meer on-topic, ad argumenteerde nog dat overheden het niet zouden willen:

  Maar nogmaals, ik herhaal, there are no US tanks in bagdad!

  Ook relevant:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/05/14/politie-zet-drones-ook-in-bij-verkeerscontroles/
   
 13. Ella de Wildt

  Ella de Wildt

  Lid geworden:
  4 feb 2005
  Berichten:
  1.752
  Locatie:
  City of Oss
  Ik denk dat we snel een gezellige avond tegemoet gaan met een rondje pils bij Ad.
   
 14. Micropuller

  Micropuller Forum veteraan

  Lid geworden:
  1 jul 2004
  Berichten:
  6.401
  Dat iets (al) kan of gebeurt wil niet zeggen dat het ook hier / breed toegepast gaat worden. Er zijn genoeg (irrationele) redenen te bedenken waarom een techniek niet wordt toegepast, ook al biedt deze grote voordelen. Mooi voorbeeld, ook met het oog op de post m.b.t. het gebruik van drones in China: orgaantransplantatie. Wordt al tientallen jaren succesvol toegepast, de voordelen zijn overduidelijk bewezen, maar toch sterven er nog talloze mensen als gevolg van aandoeningen, die d.m.v. een transplantatie gered hadden kunnen worden. Terwijl er aan de andere kant talloze gezonde organen de grond of de oven in worden gestopt. Even in dezelfde trend denkend: als we puur rationeel en kostenbesparend zouden handelen, zou iedereen verplicht zijn om na zijn dood zijn organen af te staan. Wat er dan nog overblijft kan gebruikt worden voor medisch onderzoek en de restanten daarvan kunnen prima verwerkt worden tot meststof. Toch doen we dat niet (zelfs in China zijn ze van verplichte orgaandonatie door criminelen teruggekomen) Waarom niet? En kwestie van gevoel. Volkomen irrationeel en absoluut niet commercieel gedacht, maar uiteindelijk toch doorslaggevend.
   
 15. Powerpete

  Powerpete Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  11 jun 2002
  Berichten:
  1.343
  Locatie:
  Bussum
  Een ding, een logistieke nachtmerrie... als de diverse pakketboeren het nu al niet voor elkaar krijgen om 1 auto op tijd de gemiddeld 350 tot 500 pakketen per auto te bezorgen, laat staan dat er drones dit zouden moeten doen...

  voorbeeldje, een middelgroot dûrp als Bussum waar wij wonen, telt 32500 inwoners, stel dat 10% per dag een pakketje ontvangen, zijn dat nu al 3250 pakjes per dag, volgens onze amazon baas kan hiervan 85% per Drone worden afgeleverd.. dit zijn 2762 pakketjes per dag...

  Ik weet van de pakketbezorgers dat ze gemiddeld een 350 tot 450 pakjes per dag doen, verdeeld over 8 auto's komt mijn aantal pakketjes op 350 per auto, dus we zitten in deze tijd al laag, het gebruik van per internet bestellen zal tegen de tijd dat deze drone's werkelijkheid worden enorm toenemen.. dus zeg maar verdrievoudigen, dit zijn dus voor ons dorpje , volgen we het nog ?? juist 8287 pakjes per dag, want we gaan ook het zangzaad voor de parkiet en de kruiden voor over de shoarma online bestellen.. Stel, een drone vliegt met ca 80 Km/U en moet een afstand van een 10 Km afleggen, doet dus 7,5 minuut over een enkele reis, met landen en takeoff, het aftekenen bij je electronische amazon reader die je met bluetooth dockt via je smartphone, zodat je drone het pakketje daadwerkelijk ook afgeeft, en de terugreis zal er een 20 a 25 minuten verstrijken, de accu's moeten ook nog worden gewisseld, enz enz... dus er kunnen 2 maximaal 3 pakketen per drone per uur worden afgeleverd... nu even bij blijven jongens en meisjes, over een daglichtperiode van 10 uur kan elke drone dus 20 tot 30 pakjes per dag doen, bij goed weer, en zonder tegenwind... Euh hoeveel moesten we er ook alweer doen ?, Oh ja ongeveer 8300 !!!!
  we zouden dus voor ons dûrp een legertje van 300 tot 400 drones nodig hebben, gezellig dat gezoem in de zomer.... Bzzzzzz, ah de DHL drone, ik herken m aan t geluid.... nu even doorrekenen, 16 miljoen mensen in nederland, zou op een pak m beet 165000 drones komen... dit keer 2,5 en dan 10 uur lang zou op 4 miljoen 125000 vliegbewegingen per dag komen..... denk niet dat dit op welkerlei wijze te controleren valt....

  I rest my case............... Peet................8)
   
 16. Garnaal

  Garnaal

  Lid geworden:
  3 dec 2013
  Berichten:
  198
  Laten we eens wild doen. We maken er 500 drones van. Laat een enkele drone (als je op die schaal inkoopt) 500 euro kosten. 500 * 500 = 250.000 euro. Dat als vervanging van 8 auto's die rijden (volgens jouw cijfers). Ik denk dat het in een jaar terugverdiend is dan.

  Drones kunnen opereren vanuit drones. Dus bv. 1 'moederdrone' kan op grotere hoogte vliegen met een grotere payload (bv 1 wijk of straat) en dan kunnen kleinere 'bezorgdrones' de bezorging doen. Weg je enorme aantallen drones en ook weg je geluidsoverlast, een drone met een payload van 500 gram die recht boven je huis vanaf 1km hoog aankomt, maakt minder geluid dan die bestelbussen. Die moederdrone zou ook een bestelbus kunnen zijn.

  Voorbeeld.. Dat busje stopt bij jou voor de deur. De bezorger stapt uit. Pakt het pakket. Loopt naar je deur. Bezorgt het pakket. Loopt naar z'n auto, pakt het volgende pakket, enz.

  Of... busje stopt bij jou voor de deur, 30 drones 'stappen uit' en bezorgen pakketten bij de hele straat, en de chauffeur bezorgt jouw pakket (want te zwaar). Wat denk je dat sneller/efficienter is?

  Het is te combineren. Die 8 man kunnen in die 8 busjes, geassisteerd door drones, misschien wel 2000 pakketten per uur per persoon doen. Zij doen de grote/rare dingen, te zware dingen, etc, de drones de rest, vanuit het busje.
   
 17. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.136
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Ik heb van begin jaren '80 tot 2005 zelf les/college gegeven, en een grotere kul heb ik nog nooit gehoord.
  Maar ik ga hiet geen politiek spelletje zwarte pieten spelen, sinterklaas staat al weer op het punt te vertrekken. Maar dit soort stemmingmakerij lijkt mij te veel op de teksten van een blonde populist die als motto lijkt te hebben "een stortvloed aan woorden maar geen greintje daden".

  Ik kijk wel uit, ik zie haar nog wekelijks want ze woont op nog geen 100 meter afstand van me.
  Het fabeltje dat Joop den Uyl de buitenlanders naar Nederland gehaald heeft is een zwarte pieten spelletje van rechtse rakkers als Wiegel, handig overgenomen door die blonde politieke nietsnut waar ik het net over had.
  Het had weinig gescheeld of ik was begin jaren '70 door mijn werkgever, de RDM meegestuurd met een missie naar Turkije om gastarbeiders te ronselen op het Turkse platteland. En ik kan je verzekeren dat dat geen PvdA stemmers waren!!!!

  Groet,

  Ad Bakker
   
 18. Garnaal

  Garnaal

  Lid geworden:
  3 dec 2013
  Berichten:
  198
  Rustig maar, Ad. Wat betreft het eerste; het gaat om het lager onderwijs. Daar staat het, ook tegenwoordig nog, in de meeste protocollen. Ik heb zelf in die tijd in wat toen nog 'de zesde klas' heette een hele uitleg gehad over hoe slecht kernenergie wel niet was, en dat het afval noooooooit meer weg kon, etc.

  Wat betreft het tweede; het is hier volledig offtopic uiteraard, maar ik doelde nergens op het naar NL halen van gastarbeiders. Wel op het zoveel mogelijk weggeven van gemeenschapsgeld, iets waar Den Uyl erg goed in was. Maar nogmaals: offtopic, het was als grapje bedoeld, omdat de 'wiegel sinterklaas' opmerking op sinterklaasavond nu eenmaal wel grappig was (dacht ik). Wilders heb ik overigens een broertje dood aan.
   
 19. heyudude

  heyudude

  Lid geworden:
  12 sep 2013
  Berichten:
  4.229
  Locatie:
  Noord-Limburg
  Illegale drones / gastarbeiders / kernenergie? Huh?

  Wie wil het topic even aanpassen :p
   
 20. World Citizen

  World Citizen

  Lid geworden:
  10 apr 2013
  Berichten:
  886
  Als er dan toch een kleine opening is... ENENews.com ? Energy News

  Kernenergie = einde alles! Ik ben geen activist want ik ben redelijk lui, maar man o man... laten we hier aub PER DIRECT mee kappen. Er is gewoonweg geen "onschadelijke dosis" ... "Radioactiviteit is de dood in een molecuul"

  Fukushima komen we allemaal nog wel een keer tegen. Zeker als ALLES straks in zee gedumpt word, en onder de nieuwe Japanse wet niet naar buiten gaat komen.

  Kernrampen kunnen niet lokaal zijn. Die zijn per definitie wereldwijd. Momenteel lozen we in ALLE CENTRALES IN DE HELE WERELD liters maar dan ook echt LITERS aan afval water "gecontroleerd" in de zee. Ook in Frankrijk, en ook in Engeland, en ook in Nederland.

  In Nederland hebben 375 keer op het randje gestaan, en 3 keer was exact hetzelfde probleem als in Fukushima.

  Wellicht serveer je me af als paniek zaaier... maar verdiep je maar eens echt in radioactiviteit, halveringstijd, centrales, brandstoftaven, MOX, Plutonium, Cesium, afvalverwerking (wat niet bestaat), en wat 1 molecuul te weeg brengt in het menselijke lichaam.


  /einde bericht... einde offtopic. Sorry... maar ik kon het niet laten.

  Nogmaals... ENENews.com ? Energy News Check hem dagelijks en lees de headlines. Dan weet je in ieder geval wat er zoal een beetje gaande is. Want het is KUT eerste klas momenteel. (comments van users kunnen wel eens over het randje zijn, maar dat is op elke website.)
   

Deel Deze Pagina