Multicopter Café

Discussie in 'Multicopters' gestart door markjuhh, 9 dec 2013.

  1. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    Ik vloog met 5x3 gemfan, maar doe braken op 4s al bij een grassprietje.

    Nu dus weer even terug naar 3s en dan komen binnenkort 20 sets dalprops 5x3...
    Zeer goedkoop via surveillzone...
     
  2. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Ja bij mij ook :) weet niet hoe de kwaliteit nu is van GF, ze lijken wat meer solide en ook verstevigd met carbon zoals de HQ props.

    Misschien dat ik een keer langs Wijchen rij en een setje GF bulnose op pik bij Gerhard ;)
     
  3. smiley

    smiley

    Lid geworden:
    28 mrt 2014
    Berichten:
    66
    Ik zit te twijfelen tussen een naze 32 en de CC3D.
    heb met ze alle bij gevlogen.
    welke adviseren jullie
    ik zie net dat ze in de NL bijna overal uitverkocht zijn weet iemand waar ik hem wel kan kopen.
     
    Laatst bewerkt: 13 mei 2016
  4. joepstar

    joepstar

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    182
    ik zou voor een naze32 gaan, betaflight erop. werkt perfect
     
  5. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
  6. smiley

    smiley

    Lid geworden:
    28 mrt 2014
    Berichten:
    66
  7. joepstar

    joepstar

    Lid geworden:
    7 jan 2015
    Berichten:
    182
  8. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Ha ha ja, dat zijn die plastic dingen. Best mee te vliegen op 3 cell ha ha maar op 4 cell spatten ze uit elkaar.
     
  9. Richard86

    Richard86

    Lid geworden:
    1 jun 2013
    Berichten:
    1.318
    Locatie:
    duiven
    Kan iemand mij vertellen of dat fpv setje onder de ladybug-fpv met stepup werkt? Ik wou de module onder een andere mini dronetje hangen maar kwam geen beeld (te weinig voltage??)
     
  10. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Ja volgens mij wel, de TX5805 werkt op 5 tot 8 v. De FC van de ladybird geeft op die pinnen 5 v uit terwijl je een 1 cell lipo gebruikt...dus inderdaad zit er een soort van step up op de fc.
     
  11. smiley

    smiley

    Lid geworden:
    28 mrt 2014
    Berichten:
    66
    kun je iedere 2.4ghz receiver met iedere 2.4ghz radio transmitter binden?
     
  12. Richard86

    Richard86

    Lid geworden:
    1 jun 2013
    Berichten:
    1.318
    Locatie:
    duiven
    Neeh is eigelijk merk gebonden
     
  13. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.784
    Locatie:
    Flevoland
    Om precies te zijn, het gaat om het gebruikte protocol. Soms gebruiken verschillende merken hetzelfde protocol, en dan werkt het wel. Zoals Team C bij hun RTR auto's een Absima radio gebruiken, die eigenlijk een GT-2 in een andere behuizing is. De Conrad Modelcraft GT-2 is dan ook weer compatible, net als de Turnigy 9x. In principe verschillende merken, maar toch uitwisselbaar.

    Maar het andere kan ook voorkomen, zelfde merk, maar andere protocol. Zie je vaak bij RTF toy grade quads, zoals die van JJRC. Die gebruiken bijna voor elk ander model een ander protocol.
     
  14. jacky de drone

    jacky de drone

    Lid geworden:
    12 jun 2016
    Berichten:
    2
    Locatie:
    almelo
    hallo ik ben jack en heb een vraag .ik heb een phantom 3 standard gekocht en meerdere maalen mee gevlogen perfect.
    maar vandaag ging hij er mij vandoor en lande zon kilometer verder.
    mijnvraag is ik had hem niet gecalibreert.
    kan dat daar door komen.
     
  15. Richard86

    Richard86

    Lid geworden:
    1 jun 2013
    Berichten:
    1.318
    Locatie:
    duiven
    Ik heb geen ervaring ermee.. maar t is toch zo dat de dji vaker nukken heeft met wegvliegen? (Flyaway) veel mensen hebben t al weleens gehad :)
     
  16. KevinG

    KevinG

    Lid geworden:
    14 jul 2014
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Goes, Zeeland
    Ik heb nog nooit geen problemen met mn Naza Lite en Gps gehad, aan de computer hangen en calibreren en gps compas ook calibreren (het bekende naza dansje)
     
  17. jacky de drone

    jacky de drone

    Lid geworden:
    12 jun 2016
    Berichten:
    2
    Locatie:
    almelo
    ik had hem ook niet gecalibreert
     
  18. KevinG

    KevinG

    Lid geworden:
    14 jul 2014
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Goes, Zeeland
    Moet je altijd doen, met een beetje pech staat ie op een plek aan de andere kant vam de wereld gecalibreerd, dan blijft ie net zolang vliegen tot de accu leeg is, en dat wil je niet, wie weet waar of erger nog op wie dat ding neerstort, en dan komt er weer een negatief bericht over een neergestortte "drone"
     
    Laatst bewerkt: 13 jun 2016
  19. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.429
    Locatie:
    Tiel
    Sowieso op manual kunnen/leren vliegen ;)
     
    KevinG vindt dit leuk.
  20. Alexzzz

    Alexzzz Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 mei 2004
    Berichten:
    23.311
    Locatie:
    Spijkenisse
    Jongens, een kort vraagje aan de electronica experts: ik heb een nieuwe mini met opto esc's. Nu moet uiteraard de fc (naze32) nog gevoed worden. De vtx die ik heb (IRC 5.8) heeft een 5V uitgang, eigenlijk bedoeld om een 5V cam te voeden. Kan ik die 5V uitgang ook gebruiken om de FC (en daarmee ook de ontvanger) te voeden? Dat scheelt weer de aanschaf van een UBEC, en gewicht. Graag jullie reactie, thanks :friends:
     

Deel Deze Pagina