NK Seizoen 2013 !!

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Rob Janssen, 9 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. bricks

  bricks

  Lid geworden:
  7 mrt 2009
  Berichten:
  3.569
  Locatie:
  Rijsenhout
  Baan condities, temperatuur begrijp ik nog. Motor, endbell, stator zijn toch "standaard"? Als je daar snelheidsverschil uit haalt dan betreedt je het grijze gebied van optimaliseren/tunen/R&D'en/chxxten en roep je zelf de verdachtmakingen over je af. De enige manier om dat te voorkomen is openheid te geven, en met iedereen te delen met wat jij hebt ontdekt om de motor sneller te laten gaan. Een elementair uitgangspunt voor "stock" lijkt mij het voorkomen van te grote verschillen in de prestaties en kosten. Strijden met gelijkwaardige spullen dus, die ook nog binnen budget blijven.

  Maar we gaan hier toch een beetje off-topic. Er loopt al een heel mooi draadje over het onderwerp "stock klasse".

  John en Rob, ik neem aan dat jullie e.e.a. onderling nog even uitspreken, daar hoeft de rest zich toch niet mee te bemoeien?

  Zondag zijn jullie te gast op de Mach. Mijn weer appie voorspelt mooi weer. Als de jouwe anders voorspelt, zou ik zeggen: neem een ander appie.

  Je loopt kans dat ik aan je auto zit voor de keuring. Dus als je mij even terloops informeert, waar ik de auto van je concurrent op moet controleren, komt het allemaal goed. 8) :D
  Ik heb er zin an :pim: en hoop ook als toeschouwer een paar mooie spannende wedstrijden te zien.
   
 2. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Dat hebben we voorafgaand aan de discussie hier ook gedaan. Vandaar ook mijn verbazing over de ophef die hier nu ontstaat ;)
   
 3. Matthijs NED 469

  Matthijs NED 469

  Lid geworden:
  5 dec 2004
  Berichten:
  1.584
  Locatie:
  nederland
  die ophef ontstaat hier weer door het onzinnige geneuzel in het andere topic door betweters, internethelden en technisch gefreubel in de ruimte door mensen die niet eens meerijden of dat ooit zullen doen. Ik kan me zo voorstellen dat Rob door al dat gezwets in de ruimte enige druk voelt om wat dieper op de materie in te gaan en dit vanuit alle goedheid ook probeerd, al dan niet handig geformuleerd of taktisch opgepakt. Dat John, of ieder ander, dit ziet als een bevestiging van cheatvermoedens vanuit de Nomac kan ik me goed voorstellen, helemaal dat de vraag naar bovenkomt om uberhaubt nog wel mee te doen.

  Ik zou dus zeggen, lekker opzouten met die non-discussie hier. Rob laat je niet gekmaken door mensen die er geen f$%$ck mee te maken hebben en laat ze lekker in het andere topic doorneuzelen over de door hun gewenste duidelijkheid. Iedere rijder die nu meedoet aan het NK weet precies waar die aan toe is en wat de regels zijn, de controles hebben dat uitgewezen, er is dus geen onduidelijkheid en feitenlijk geen discussie. Tot zondag op de baan, lekker rijden en strijden, zonder een aantal keyboardcowboys die het toch beter weten ;-)
   
 4. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Top ;) !

  Tot morgen/zondag !
   
 5. Tazman

  Tazman

  Lid geworden:
  22 mrt 2009
  Berichten:
  2.567
  Locatie:
  Lelystad
 6. vasco

  vasco

  Lid geworden:
  21 feb 2004
  Berichten:
  491
  Locatie:
  woerden
  @Bricks,
  En weer gaat men er vanuit dat er gerommeld wordt.. Voor diegene die hebben geslapen tijdens de ETS;

  De meeste hand-out motoren van de ETS bevatten een rode stator, echter zijn er enkele exemplaren met een zwarte stator in omloop. Deze zwarte stator geeft meer vermogen, dit is aangekaart bij de wedstrijdleiding die op verzoek dan ook alle motoren uit die serie terug geroepen heeft en omgewisseld heeft voor motoren met een rode stator.

  De endbell op de motoren die je in de winkel koopt en NK mee gereden wordt bevatten een sleuf waar de sensor in valt. De timing van de sensor is af te stellen doormiddel van deze naar links of naar rechts te verplaatsen. Bij de ETS wordt er gebruik gemaakt van een endbell met een rechthoekige uitsparing zodat de sensor niet vertimed kan worden. Er is door de jaren heen gebleken dat de rechthoekige uitsparingen iets minder timing geven als de sleuven, waardoor er minder vermogen beschikbaar is tijdens de ETS dan met trainen/NK.

  Nogmaals... er zijn geen geheimen en er wordt nergens snelheid 'gevonden'. Het op orde hebben van de juiste informatie voordat men wat roept/iemand beschuldigd is gewenst.
   
 7. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  En die informatie verzamelen is net hetgeen wat ik probeer ;)
   
 8. vasco

  vasco

  Lid geworden:
  21 feb 2004
  Berichten:
  491
  Locatie:
  woerden
  Hi5 chef! Anders nog iets? ;)
   
 9. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Goed weer voor komend weekend aub :p
   
 10. Knadrapa

  Knadrapa

  Lid geworden:
  19 mei 2012
  Berichten:
  56
  Locatie:
  Groningen
  Goedeavond allen,

  Vanaf wat voor tijd kunnen we morgen terecht op de baan?
  ik kan dit helaas nergens terug vinden.

  Gr Patrick
   
 11. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  As usual, 10 uur.
   
 12. bricks

  bricks

  Lid geworden:
  7 mrt 2009
  Berichten:
  3.569
  Locatie:
  Rijsenhout
  Zucht.. Je zit nog duidelijk in de ontkenningsfase. Enkele zitten in de protestfase. Er zitten er ook al enkele in de onderhandelingsfase. De depressievelingen, tsja die hebben hier even geen zin in. En aan het einde volgt vanzelf de aanvaarding. Dan wordt je vrijwilliger bij een of andere wedstrijd. LOL.
   
 13. bigboystoys

  bigboystoys Guest

  Best Rob,

  Voor iemand die zelf mee rijdt in het NK op het hoogste niveau, stel je toch vreemde vragen.
  Je weet zelf hoe vervelend het is om de beschuldiging van cheaten te voelen.(gebeurt altijd als je goed bent en zeker als je Nederlands kampioen bent)
  Jij bent tenslotte toch ook die man die alles doet om goed te presteren.
  Jij bent toch zelf ook die man die op het randje van wat wel en niet kan zijn spullen optimaliseert. (ik zeg dus NIET dat je cheat)
  Jij hebt zelf toch ook geïnvesteerd in tijd en vooral in spullen zoals een motorchecker.
  Jij bent toch ook diegene die samenstellingen maakt van diverse motoren om de beste prestatie uit een motor te halen.
  Jij bent toch ook de man die heel goed gepresteerd heeft tijdens ETS wedstrijden en jij weet dus heel goed hoe dingen werken bij het ETS. (Zie nogmaals het commentaar van Vasco, en dat was voor jou geen onbekende info)

  Waarom laat JIJ je dan verleiden tot het stellen van zulke onzinnige vragen?

  leg mij dat van het weekend maar eens uit aub.

  Groet,

  Edwin Neijenhoff
   
 14. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Onjuist

  Eveneens onjuist ;)

  Haha helaas ook onjuist, had ik maar goed gepresteerd :p


  Bekijk het ook eens andersom Edwin. Ik weet dondersgoed hoe het spelletje werkt, zoals je zelf ook al aangeeft. En dat ik dan vragen stel... zegt genoeg toch ?! Nogmaals, geen beschuldigingen van mijn kant, ik check graag mijn informatie.


  Begin me zo langzamerhand af te vragen waarom ik mij zo moet verdedigen als ik probeer informatie te checken. Mijn vragen resulteren direct in een hevige, soms persoonlijke, tegenaanval, in plaats van een echt antwoord op mijn vragen.
   
 15. corecrusher

  corecrusher

  Lid geworden:
  28 jul 2007
  Berichten:
  72
  Stel je bent als beginnend rijder nieuw en je wilt je verdiepen in deze mooie tak van racesport ,en dat je dit soort dingen te lezen krijgt. waarom bespreken jullie dit soort verwijzingen niet gewoon als je voor de persoon zelf staat? het,geschreven woord kan zo verkeerd worden geïnterpreteerd,zo jammer dat dit zo moet gebeuren. het laat zo een smet achter. En als je het goed leest,zie je het meeste gewoon verkeerd gehoorde /begrepen onderbuikreacties zijn..
   
 16. Indoorvlieger

  Indoorvlieger Forum veteraan

  Lid geworden:
  3 mei 2010
  Berichten:
  12.784
  Locatie:
  Flevoland
  Lijkt me ook, soms moet je, uit hoofde van je functie, dingen gewoon vragen, al weet je het antwoord wel.

  Vergelijk het maar met een agent die een vriend moet vragen waar hij was op een bepaald tijdstip, ivm een gepleegd delict. Zelfs al weet die agent dat zijn vriend het niet gedaan kan hebben, en verdenkt hij hem persoonlijk dus niet, vanuit zijn functie moet hij dingen nagaan. Dan kan onprettig overkomen, en in het geschetste voorbeeld zou die vriend van de agent zelfs flink over de rooie kunnen gaan van "en wat denk je wel niet!" en "wat een kl*te vriend ben jij!" en zo'n reactie is begrijpelijk. Maar probeer je dan eens in de andere kant te verplaatsen. Als iemand die agent vraag of hij al met zijn vriend heeft gesproken en hij wimpelt dat af met "ach, hij heeft het zeker niet gedaan, dat hoef ik hem niet eens te vragen," dan zou het best wel eens kunnen dat op een gegeven moment mensen gaan denken dat die agent zijn vriend de hand boven het hoofd houdt, en dat er juist meer aan de hand is.

  Open communicatie, zonder elkaars motieven gelijk in twijfel te trekken, kan dit soort scheve gezichten voorkomen. Het is niet leuk als iemand aan je integriteit lijkt te twijfelen, maar als je van jezelf weet dat je clean je sport beoefent, welke tak dan ook, dan zal dat ook keer op keer blijken. En als je dan toch beter presteert dan gemiddeld, dan is gewoon duidelijk dat het aan je afstelling en rijkunsten ligt. Degenen die dat dan nog niet willen inzien, jammer dan, probeer dat naast je neer te leggen, hoe lastig dat soms misschien zal zijn.
   
 17. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  En zo is het maar net, hoe vervelend het ook kan zijn voor een ieder. Dank ;) !
   
 18. Rob Janssen

  Rob Janssen

  Lid geworden:
  5 feb 2006
  Berichten:
  581
  Locatie:
  Apeldoorn
  Klopt. Heel jammer idd. Ik had het graag anders gezien. Daarom stel ik vragen ook altijd op de persoon zelf en ga ik hier de discussie niet opzoeken. Helaas is dat, goed- of kwaadschiks, nu wel gebeurd.
   
 19. Ericjooo

  Ericjooo

  Lid geworden:
  4 mei 2006
  Berichten:
  987
  Locatie:
  Amersfoort
  Genoeg geluld!! Volgens mij gaan we dit weekend gewoon weer lekker racen!! Veel plezier allen en hopelijk een lekker zonnetje!!
   
 20. Indoorvlieger

  Indoorvlieger Forum veteraan

  Lid geworden:
  3 mei 2010
  Berichten:
  12.784
  Locatie:
  Flevoland
  Precies. Ik wens iedereen veel plezier en een sportieve, spannende, race toe. :D
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina