Ohio bouwverslag... Nieuwe WTC + nieuwe Techrek.

Discussie in 'Duikboten' gestart door SRS, 12 jan 2007.

  1. bochie

    bochie Guest

    blij dat je het met me eens bent :wink:
     
  2. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    13.325
    Locatie:
    Betuwe
    Tja...
    Als veiligheidskundige volgde ik deze discussie op de voet natuurlijk :lol:
    Maar terug on topic: OHIO!
    Wellicht een ander draadje openen over vliegende sleutels uit draaibanken en meer van die ellende.
     
  3. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo

    douglas en al een beetje verder met je ohio
    je achterste duikroeren gaan die kunnen werken ???
    op de foto zitten ze wel erg eng aan de romp
    of heeft de ohio half vaste duikroeren net zoals de akula
    waar alleen het achterste stuk maar van beweegt
    groeten raf
     
  4. SRS

    SRS

    Lid geworden:
    23 mei 2005
    Berichten:
    3.713
    Hoi,

    Of ik een beetje verder ben? Haha natúúrlijk.....

    De roeren gaan helemaal mee, dus geen half stukje. De echte heeft wel een flapje, maar ik kies voor helemaal...
    Echt veel plek heb ik niet, maar het past net.
    [​IMG]

    Ondertussen ook 2 nieuwe accu's gekocht, en die passend gemaakt in de romp.
    [​IMG]

    Verder ben ik ook nog bezig geweest met de periscopen, die kunnen nu bewegen dmv een kabel.
    Dat kabeltje kun je zien aan het witte dingetje achter de toren.
    [​IMG]

    Hier het 1e deel.
    [​IMG]

    En hopla, de rest.....
    [​IMG]

    Douglas
     
  5. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo
    douglas ik zie dat je de roeren appart aan stuurt
    bij de akula heb ik een beugeltje gemaakt dat van het een roer naar het andere gaat
    en zo de twee roeren koppelt
    dit geeft meer steun want de as loopt door de schroef as net zoals bij u
    hou je nog genoeg plaats over voor de richtingroeren??
    ga je de twee roeren koppelen buiten de wtc om
    of heb je 4 servo's voor de besturing gebruikt kan ook maar kost iets meer euries

    groeten raf
     
  6. SRS

    SRS

    Lid geworden:
    23 mei 2005
    Berichten:
    3.713
    Hoi Raf,

    Ik heb de richtingsroeren gekoppeld buiten de WTC, maar dat staat nét niet op de foto.
    Met de duikroeren is het precies zo. 1 stang voor de duikroeren en 1 voor de richting.

    Douglas
     
  7. bochie

    bochie Guest

    ziet er mooi uit :wink:
    en eigenlijk vind ikhetsysteem van 2 horizontale helften een droom om aan te werken
    ben niet echt te vinden voor dat systeem met bajonetsluiting, nu nog niet :(
    Raf schiet me dood :oops:
    op de manier zoals bij u douglas vind ik alles zo duidelijk en overzichtelijk, en als je later meerdere sub's
    maakt kan je denk ik de wtc gewoon verstekenmits kleine aanpassingen of ben ik verkeerd
    1 wtc met meerdere carrosserie's moet toch lukken of niet ?
     
  8. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo alain

    waarom zou ik je dood schieten ?????
    een WTC gebruikt douglas ook dus ???????????
    kan effe nie goe volgen met je ideen
    een wtc is een waterdichte omgeving waar je al je elektro in steekt en die heeft douglas ook
    alleen hij gebruikt geen bajonetsluiting maar platte deksels met een dichting
    voor de rest gaat alles ook echt in die buis hoor
    en de lengte van de boot doet er echt wel toe of je de wtc kunt omsteken
    die ohio is nu echt geen klein bootje hoor tegenover de akula
    en je hebt niet goed gekeken naar mijn boot
    de wtc kan er ook uit al schuift hij In de romp
    en het staartstuk kan er ook af door 3 schroefjes los te draaien en de prop te verwijderen
    en aan de binnen kant de stuurstangen los te koppelen
    mischien was de tijd tekort dat je bij mij was en was er teveel ineens om te bekijken
    ik zal eens wat foto's door sturen als ik terug thuis ben



    groeten raf
     
  9. bochie

    bochie Guest

    hallo,
    ja weet dat douglas ook met wtc werkt maar met platte deksels
    en dat lijkt me nu juist het makkelijkst
    en zoals je al zei als je werkt met retracts is het handig als je overal makkelijk aankan
    je gaat toch ook je sonardome verwijderbaar maken ?
    en als je hem nu met bajonet en verwijderbaar sonardome maakt
    of het systeem van douglas maar dan met de sonardome vast dan bespaar je in uw geval alleen de lange horizontale naad
    die toch onder de waterlijn zit
    groeten
     
  10. SRS

    SRS

    Lid geworden:
    23 mei 2005
    Berichten:
    3.713
    Hallo Alain,

    Ik snap wel wat jij bedoeld. Het klopt dat je de WTC kan verwisselen met andere boten.
    In de praktijk zal het maar weinig gebeuren, maar het kán wel. Mijn Lafayette heeft een bajonet
    en dat heeft zijn voordelen. Maar zelf kies ik liever voor de WTC in de vorm zoals ik die nu heb met de Ohio,
    het werk erg gemakkelijk met 2 helften en je kan overal goed bij.
    Raf zijn manier is goed, maar het is belangrijk wat jij zélf vind! Elk systeem heeft zijn voor en nadelen, het
    is maar net waar jij tevreden mee bent. Hét is jou boot......

    Groeten Douglas
     
  11. bochie

    bochie Guest

    @ Douglas : voilà da bedoel ik
    een bajonet zal voor de meeste sub-men hèt van hèt zijn
    en het werkt waarschijnlijk bijzonder snel
    maar bij den auto gaat ook de motorkap open en schuift de motot niet langs de grille naar buiten :roll:
    en zeker als eerste sub heb ik alles graag open en bloot :wink:
    ik breek de bajonet zeker niet af in tegendeel en moest ik euro's teveel hebben zou ik er dan 2 gebruiken op een losse wtc
    voor en achter
    en met een losse wtc heb je ook het voordeel dat je de wtc los in je badkuip op waterdichtheid kan testen
    en als je een beetje speeld met modellen en schalen kan je de wtc gewoon versteken denk ik :|
    grtz alain
     
  12. klein vraagje, de loodaccu's zitten dus gewoon in het "nat" buiten de wtc? of komt daar nog iets rond?

    handig zeg, snel accu's wisselen...

    Niels
     
  13. SRS

    SRS

    Lid geworden:
    23 mei 2005
    Berichten:
    3.713
    Hoi Niels,

    De accu's staan gwoon in het natte gedeelte. Ik moet alleen de +pool afkitten.....
    Op deze manier zou ik snel accu's kunnen wisselen. Nu is het zo dat ik bij de achterste
    accu er niet echt goed bij kan :oops: ..........

    Douglas
     
  14. SRS

    SRS

    Lid geworden:
    23 mei 2005
    Berichten:
    3.713
    Hoi,

    Weer even een update. Het bovenste deel heb ik gespoten met matte zwarte lak. deze vervolgens met blanke lak overgespoten.
    Het antislip gedeelte heb ik weer met matte lak gedaan, en 24 uur laten drogen. Het is verf op terpetine basis, deze laat geen vette
    vingers achter als ik deze aanraak. Het is wel een beetje krasgevoelig, maar dat is voor mijn geen probleem.

    [​IMG]

    Verder ben ik nog bezig geweest met de toren. Ook deze heb ik gespoten, en de periscopen zijn ook afgewerkt......
    [​IMG]

    Van de week ga ik de torpedoluiken maken zodat ik de onderste helft ook een kleurtje kan geven. Daarna ga ik mij even bezig
    houden om deze sub te laten varen.......

    Douglas
     
  15. Lex Verkuijl

    Lex Verkuijl

    Lid geworden:
    30 okt 2004
    Berichten:
    4.347
    Locatie:
    Lelystad
    Hoi Douglas,

    Complimenten, ziet er prachtig mooi uit!!! :thumbsup: 8) :thumbsup:
     
  16. vir niks ni bang ni boot

    vir niks ni bang ni boot In Memoriam

    Lid geworden:
    14 jan 2005
    Berichten:
    222
    Locatie:
    pingjum-friesland
    hoi douglas
    ziet er mooi uit knap werk succes verder
    groeten fred
     
  17. Joop.O.H.

    Joop.O.H.

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    829
    Locatie:
    Hengelo
    Hi Douglas

    Dat ziet er netjes en strak uit en als de vaar en duik eigenschappen net zo goed zijn dan mag je niet klagen,compliment.

    Gr.Joop
     
  18. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo douglas
    moet zeggen ziet er heeeeeeel netjes uit
    vooral dat antislip dek is mooi geworden
    groeten raf
     
  19. bochie

    bochie Guest

    netjes :thumbsup:
    hoopdat dat ooit van mij ook eens kan gezegd worden :oops:
     
  20. SRS

    SRS

    Lid geworden:
    23 mei 2005
    Berichten:
    3.713
    Hoi,

    Weer een update. Deze keer de motor. Bij de oude had ik mijn vraagtekens, bij de nieuwe niet meer.
    Het is een VDO die gebruikt word in de industrie. Het voordeel, meer power, minder Apm en een langere vaartijd.
    Beresterk, 3500 rpm en 0,12 Amp ipv 0,66 Amp! Dat dan wel onbelast, maar nu weet ik zeker dat de Ohio van ''kiet'' gaat.
    De VDO motor staat er direct op. Ik heb grote boten gezien met dezelfde motoren, wel iets kleiner. Daar komt echt power uit!!!
    [​IMG]

    Mijn torpedoluiken zijn bijna klaar, foto volgt. Dan de onderkant een kleurtje om vervolgens maar eens kijken
    wat de motor doet met een Ohio.....

    Douglas
     

Deel Deze Pagina