Pilatus Porter, in een andere uitvoering

Discussie in 'Bouwverslagen - Vliegen' gestart door SRS, 11 apr 2014.

 1. SRS

  SRS

  Lid geworden:
  23 mei 2005
  Berichten:
  3.705
  Na lang wikken en wegen besloten om de Pilatus Porter zelf te bouwen. Ik had enorm zitten twijfelen om een ARF te kopen, en bijna op het bestelknopje gedrukt. En bij twijfel toch maar niet gedaan. Nu ff geen ARF, maar zelfbouw. De voldoening, daar is het toch wel om te doen.

  Na wat zoekwerk kwam ik een CAD tekening tegen, en Jan-Hein gevraagt of hij er even naar wilde kijken. Mijn wens was een maatje kleiner, 2m50 om precies te zijn. Na een kleine brainstorm sessie het groene licht gegeven en er is een lasersetje in de maak! Iets kleiner dan ik in eerste instantie wilde, en ik had tevens ook een andere reden om deze kist te bouwen.

  Ik vind de Pilatus Porter een eigenzinnige kist, die een ''iets-maar-ik-weet-niet-wat'' factor heeft. Een maatje kleiner om het vervoer wat eenvoudiger te houden, maar wel groot genoeg om goed te zien als ie wat hoger is tijdens de sleep. Want ik wil wel met de Porter gaan slepen. Ik heb genoeg projecten, dat is waar. Maar door een omstandigheid heb ik besloten deze Porter naar voren te schuiven. Het gaat geen haastklus worden,maar ik heb wel de motivatie om deze kist af te bouwen.

  Voor mij gaat deze Porter een bijzondere betekenis krijgen. Er is een VQ model Porter in de Tiger uitvoering. Bij gaat het geen tiger uitvoering worden, maar een Bijke uitvoering. Bijke was onze eerste hond, een Friese Stabij van nog geen 10 jaar oud. Was, want vorige week heb ik hem moeten laten inslapen ivm met miltkanker. Geleden heeft ie niet,en wij kunnen terug kijken op een bijzonder leven die hij gehad heeft.

  Ik liep al langer met dit idee rond om eens een vliegtuig naar het thema van 1 van mijn honden te bouwen. (ik had er 2) maar na deze gebeurtenis wist ik het zeker. Bijke was net zo eigenzinnig dan de Porter er uit ziet. Maar zo heeft Bijke wel meer overeenkomsten met de Porter. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, het gaat tenslotte om een sleper die gebouwd gaan worden.

  De een zal mij wel gestoord vinden met dit idee, het zal wel. Een Freddi uitvoering of Tiger is in mijn ogen net zo gek, (of een goed idee) en in mijn geval word het een Bijke uitvoering. Hoe dat gaat worden weet ik nog niet. Ik heb een 5 tal foto's uitgezocht die ik wil gebruiken voor dit idee. Gerben heeft zijn Rascal voorzien van een logo met tekst. Ik vond dat wel wat, dus ga ik misschien wel wat ''lenen''... ;) Iets met ''Bijke Glider towing company''. Een foto van zijn kop als logo lijkt mij wel iets, al dan niet bewerkt. Als iemand een ander idee heeft hoor ik dat graag.

  [​IMG]

  Ook had ik het idee de Pilatus Porter volledig in de kleuren te maken zoals Bijke dat had. Maw, het zwart/wit patroon over het toestel heen. De neus zwart, en de rest in kleuren. Alleen heb ik nog geen idee hoe ik dat moet visualiseren. Jan-Hein had een goede oplossing, die gaf een adres waarmee ik aan de slag kan. Als iemand nog een ander idee heeft hoor ook ik dat graag. Ik ben er nog niet uit, andere kleuren en dan een foto en logo kan natuurlijk ook.

  Wat foto's om het verhaal compleet te maken, want anders weet de rest niet waar het over gaat. Iedereen weet hoe een Porter er uit ziet.

  [​IMG]  Een logo afgeleid van deze foto?

  [​IMG]


  En een paar foto's voor het patroon.

  [​IMG]  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. vissermax

  vissermax

  Lid geworden:
  3 jun 2011
  Berichten:
  1.152
  Locatie:
  Olst
  Ik vindt het een mooi eerbetoon!
   
 3. Gerben

  Gerben Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 mrt 2003
  Berichten:
  5.389
  Locatie:
  Rotterdam
  Wat een leuk idee Douglas!
   
 4. serge pot

  serge pot Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  5.445
  Locatie:
  daar waar ik vlieg
  Gaaf man
   
 5. SRS

  SRS

  Lid geworden:
  23 mei 2005
  Berichten:
  3.705
  Inmiddels van Gerben een mooi logo-opzet gekregen die ik gisteren avond in de mail kreeg. Heb er even vluchtig naar gekeken, en dat ziet er gaaf uit! Moest vanmorgen weer erg vroeg, maar als het verder uitgewerkt is zal het eind idee wel geplaatst worden. Nu nog ff te tekst erbij van ''Bijke glider towing company'' en het is zowat klaar. De ideeen druppelen binnen, alhoewel ik het nog niet kan voorstellen hoe ik Porter op Bijke kan laten lijken. Dat word nog ff broeden...

  Wel heb ik veel positieve reacties gehad, en ook dat doet goed!
   
 6. Japie.G

  Japie.G

  Lid geworden:
  11 mrt 2010
  Berichten:
  3.979
  Locatie:
  Raalte
  Leuk! Ga ik volgen!
   
 7. serge pot

  serge pot Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  5.445
  Locatie:
  daar waar ik vlieg
  Douglas is on a jazz . Goed man .
   
 8. SRS

  SRS

  Lid geworden:
  23 mei 2005
  Berichten:
  3.705
  Het Bijke logo is klaar, met dank aan Fred. (een maat van Gerben) Ik ben er meer dan blij mee, en zal dit logo in diverse formaten laten plotten zodat ik het ook nog op andere toestellen kan plakken.

  Fred, bedankt!


  [​IMG]

  Gerben kwam met een goed idee om het Bijke print op de Porter te zetten. Basiskleur wit en grijze vlakken in kleur zoals Bijke had met kleine zwarte accenten.

  Nu nog iemand vinden die dit kan vertalen naar de Porter.

  Ben zelf geen ontwerper, maar als ik een voorbeeld heb kan ik het wél maken...
   
 9. PHTB

  PHTB

  Lid geworden:
  11 nov 2008
  Berichten:
  460
  Locatie:
  Nijmegen
  Wat ben jij toch verschrikkelijk goed bezig !

  SUCCES. Tom
   
 10. jve

  jve

  Lid geworden:
  4 mrt 2007
  Berichten:
  2.069
  Locatie:
  's-Hertogenbosch
  Oh gaaf, ziet er erg leuk uit, mooi toestel ook.
   
 11. Fred59

  Fred59

  Lid geworden:
  21 nov 2008
  Berichten:
  14
  Beste Douglas, graag gedaan. Heb je een plaatje waar de Pilatus Porter 'blanco' op staat. Ik wil er de komende dagen wel even naar kijken en een voorbeeld maken hoe je hem zou kunnen bekleden. Het idee dat Gerben aangeeft komt ook van mij en kan ik wel vertalen via een plaatje. Ik ben blij dat je het logo mooi vindt. Vond je verhaal mooi vandaar mijn bemoeienis.

  Groetjes Fred
   
 12. SRS

  SRS

  Lid geworden:
  23 mei 2005
  Berichten:
  3.705
  Hoi Fred, niet gedacht dat jij hier op het forum zat. Aangenaam kennis te maken... ;-)

  Ik ga ff kijken voor een ''kale Porter'' plaatje, zal ik hier de link wel neerzetten. Ben blij dat jij hier ook naar wil kijken. Meestal komt het wel ten goede van het logo en het totaalplaatje. Fred, nogmaals bedankt!

  En ik heb echt veel positieve reacties gehad, ook via andere media. Zo iets doet altijd goed! Ik vind het bijzonder te noemen...
   
 13. SRS

  SRS

  Lid geworden:
  23 mei 2005
  Berichten:
  3.705
 14. SRS

  SRS

  Lid geworden:
  23 mei 2005
  Berichten:
  3.705
  Nog een 2 tal foto's van de linker en rechterkant.
  [​IMG]


  [​IMG]
   
 15. Japie.G

  Japie.G

  Lid geworden:
  11 mrt 2010
  Berichten:
  3.979
  Locatie:
  Raalte
  Gaaaaaaf logo!!
   
 16. dries_neyrinck

  dries_neyrinck

  Lid geworden:
  14 aug 2013
  Berichten:
  2.649
  Locatie:
  Oordegem
  Dit wordt mooi. Toestellen met een ziel erin, altijd heel bijzonder. Heel pakkend en mooi logo ook trouwens!
   
 17. SRS

  SRS

  Lid geworden:
  23 mei 2005
  Berichten:
  3.705
  Idd, het logo is erg mooi en ook heel goed gelukt. Alle credits voor Fred, ik heb er heel veel goed reacties op gehad.

  Even wat aanvulende info voor Fred. Om de Porter net dat kleine beetje extra te geven. Bij ons in de buurt hebben we behoorlijk veel vogels. 1 vogel springt er dan ook uit, en het was dan ook enkel die ene vogel waarop Bijke op reageerde. Als die vogel zijn geluid maakte reageerde Bijke altijd op zijn typische manier. Het ''Bijke vogeltje'' bleek een groene specht te zijn, die wij met regelmaat horen.

  Misschien een idee om dit vogeltje een plekje te geven op de Porter? In de vorm van sticker. Geen prominente/opvallende plek, maar subtiel ergens geplaats. Het is tenslotte wel iets wat zeker bij Bijke hoorde.

  Onderstaand plaatje lijkt mij wel wat. De 2e overigens ook.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 18. ThaSySman

  ThaSySman

  Lid geworden:
  13 apr 2014
  Berichten:
  33
  Locatie:
  Lelystad, Flevoland
  Gaaf verhaal achter het toestel. Hoewel het natuurlijk wel erg triest is.

  Heel erg mooi project en een mooi toestel. Ik heb geen verstand van vliegtuigen enzo. Maar vind dit verhaal wel pakkend en heb het helemaal gelezen.

  Groetjes, en veel veilige vliegkilometers gewenst!
   
 19. hendrik

  hendrik

  Lid geworden:
  28 jul 2005
  Berichten:
  1.494
  Locatie:
  Deventer
  heel apart ja, succes met bouwen
   
 20. freekt

  freekt

  Lid geworden:
  9 mrt 2008
  Berichten:
  1.111
  Locatie:
  Den Haag
  Mooie hond, mooi verhaal, succes met de bouw. Ga ik volgen.

  Freek
   

Deel Deze Pagina