Dat MKS ding is gewoon een spanningregelaar met een condensatortje en waarschijnlijk een diode.
De gebruikte spanningregelaar kan volgens de specs maar 1A aan maar op zich is dat wel voldoende, alleen MKS verkoopt hem als 2A regelaar.
GJ
De SBEC van MKS is gespecificeerd voor het gebruik, en dat is op de documentatie ook duidelijk aangegeven.
De naam SBEC kan alleen correct zijn als je het leest als ServoBEC. De MKS BEC is gemaakt om voor iedere servo een eigen regelaar te gebruiken.
De 2A versie heeft een in- en een uitgangscondensator en een LM2940 een low drop regelaar met een continue stroom van 1.5 A en een blokkeer stroom van > 2A.
De 1.5 A versie heeft een in- en een uitgangscondensator en een L4941 een low drop regelaar met een continue stroom van 1 A en een blokkeerstroom van >1.6A.
Dit staat in de Datasheet en je moet die goed en liefst met ervaring lezen.
De regelaars worden in de MKS SBEC niet gekoeld en daardoor zullen ze de stromen niet lang kunnen leveren zonde te heet te worden, maar daar zijn deze BEC's ook niet voor bedoeld.
De stroom piek van 2 A resp. 1.5A kunnen ze makkelijk aan wanneer ze in een vliegtuig worden gebruikt met voor iedere servo 1 BEC.
Dit geeft:
1. Een stabiele en veilige spanning van 5 Volt voor iedere servo, zolang de ingangsspanning > 5.5 Volt en de stroom < 1.5 resp 1.0 Amp is. (zie voetnoot)
2. Kortstondige pieken van 2A resp. 1.5 A geen probleem zijn, hooguit zal de spanning in die piek 0.5 Volt lager zijn, maar dat is geen probleem.
3. Een bescherming van de rest van het gehele systeem wanneer één servo kapot zou gaan en kortsluiting zou geven.
4. De ontvanger ziet gewoon de echte accu spanning waardoor je via de telemetrie gemakkelijk de laadtoestand van die accu kan monitoren.
Voetnoot.
In de specs van MKS staat een minimale ingangsspanning van 5.1 volt. Met de servo's in rust zal dan een spanning van 5 V op de servo aanwezig zijn.
Bij een belasting op de servo zal de spanning iets onder de 5 Volt zakken maar dat is in de praktijk geen probleem.