Topic voor : 3 D printen/3 D printers

Discussie in 'Model truckers' gestart door andre van der weide, 8 nov 2019.

  1. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    Ik denk dat "iedereen" hier wel bekend is met 'Thingiverse" maar kennen jullie deze sites ook?:
    https://www.stlfinder.com/ daar staan modellen van meerdere 3D sites op, ook van Thingiverse, en:
    https://www.youmagine.com/
    Dan ben je weer een paar uurtjes zoet.
    Cor
     
    kaapstander en arm1948 vinden dit leuk.
  2. Bv3l

    Bv3l

    Lid geworden:
    14 aug 2008
    Berichten:
    563
    Locatie:
    Berkel en Rodenrijs Nederland


    Hallo 3D-printerlieden,...mooi woord he...., ik heb mijn BIQU B1 incl BLtouch gereed voor gebruik. Mijn hotbed level ik voor elke print, maak het bed schoon met alcohol en smeer het daarna lichtjes in met maggic 3d printing adhesive. Alls blijft mooi zitten en ziet er strak uit, en dat voor een printer van onder de 400 euro incl BTW.
    De filament bestel ik bij 3DJake.nl Form Futura 1.75 750gr per rol GRIJS. Ik heb van hun ook de witte en zwarte in huis, maar ben daar niet tevreden over. De rollem kosten incl BTW 19 euro.
     
    Laatst bewerkt: 21 okt 2020
  3. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    Wie is er bekend met het printen met meerdere kleuren filament; het staat heel duidelijk omschreven op youtube,
    ""
    maar het werkt gewoon niet. Ik heb het stap voor stap zo gedaan, (maar met slechts 2 lagen) maar de printer gaat naar de pauze plek, maar gaat gelijk weer aan de slag, terwijl hij stil moet blijven staan tot je weer het commando 'printen' geeft, na de filament change.
    Op een ander forum werd gesuggereerd dat Cura wel eens niet doet wat er verwacht wordt; ik had de laatste versie 4.7.1 geïnstalleerd; aanbevolen werd om met een oudere versie te proberen, maar 3.6 doet ook niet wat er verwacht wordt.
    Ook de Prusa slicer geïnstalleerd en op de Ender aangepast in het programma, maar daar gaat de printkop helemaal niet pauzeren.
    ik heb gevraagd aan Chep welke versie van Cura hij gebruikt, maar geen antwoord (nog)
    Wie weet de oplossing? ik ben hiermee nu al een week aan het prutsen, en op het filmpje is het allemaal prima te doen, alleen werkt het NIET voor mij.
    Edit
    Nog verder in de vragen gedoken die bij de film staan, en blijkt dat de V2 het probleem schijnt te zijn!!!
    In de verschillende vragen wordt verwezen naar het veranderen van commando M0 in M25, :"Use M25 pause not M0"
    maar als ik in de tekst file kijk, dan vindt ik daarin geen M0
    er wordt ook gesuggereerd dat firmware 2.0.7 de oplossing brengt; alle E3V2 gebruikers hebben, net als ik de 1.0.2 Firmware
    :" I’m close to having that with V2.0.7"

    Maar als dat bekend is, hoe en wat doe ik dan? Het probleem ligt dus bij de E3V2 uitvoering kennelijk
    Cor
     
    Laatst bewerkt: 25 okt 2020
  4. trialrolf

    trialrolf

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    1.800
    Locatie:
    Achterhoek
    Weet niet hoe het in Cura moet maar met mijn nieuwe moederbord kan ik inderdaad wel pauzeren en gaat de kop verder waar ie gebleven was. Dan zou je ook het filament moeten kunnen wisselen maar moet je natuurlijk goed opletten dat je niets een millimeter verschuift denk ik.

    Ik heb het nog niet gedaan want nog geen noodzaak of toepassing daarvoor gehad. Denk dat het ook wel een zichtbare en zwakke plek blijft. In zo'n massief blokje zal het meevallen maar....

    Als je dit vaker wilt kun je beter een dubbele extruder overwegen denk ik.
     
  5. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    Kennelijk werkt het wel voor de standaard E3 en volgens de opmerkingen van Chep ook voor de 3Pro, maar kennelijk niet voor de 3V2, daarvoor moet je dan een nieuwe firmware hebben.
    Waar komt dat vandaan, en hoe installer je dat, weet jij dat?
    En nee, dit is niet iets wat ik denk ik vaak zal doen, maar kwam een Thingiverse item tegen wat ik dus zou willen maken voor iemand anders.Heel simpel, maar het is zo frustrerend, dat als je alle stappen tot de letter volgt, het niet werkt zoals getoond; kwam er dn ook vanavond pas achter dat anderen ook hetzelfde probleem hebben, waarvoor er nog geen oplossing schijnt te zijn.....
    Snap jij waar ik die wijziging van M0 naar M25 zou moeten maken? als ik [contr+f] +M0 zoek, dan komt die niet te voorschijn....
     
  6. trialrolf

    trialrolf

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    1.800
    Locatie:
    Achterhoek
    Dat is frustrerend inderdaad maar wel de realiteit. Had ik met dat BL touch verhaal. Las er zoveel troubles over en met de hand gaat zo handig dat ik dacht laat maar zitten.....

    Weet echter niet wat je nu hiermee bedoeld

    Snap jij waar ik die wijziging van M0 naar M25 zou moeten maken? als ik [contr+f] +M0 zoek, dan komt die niet te voorschijn....

    Hier kun je firmware vinden

    https://www.creality.com/download

    Filmpjes te over op You Tube, neem aan dat je dat toch wel gevonden hebt?
     
  7. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    Wat je daar in rood schrijft, is een van de aanbevelingen van Chep in de commentaren onder zijn filmpje dat hierboven staat (post #103); daaruit blijkt dat het probleem in de firmware zit, maar zijn antwoorden op vragen zijn erg kort om niet te zeggen criptisch, en ik zocht die wijziging in de tekst file van de slicer, en daar dus niet kunnen vinden.
     
  8. trialrolf

    trialrolf

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    1.800
    Locatie:
    Achterhoek
    Dat gaat mij te ver...... Ik ga niet in de software klooien..... Kan ik je niet mee helpen helaas.
     
    Helicor vindt dit leuk.
  9. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    De tank van mijn tank-container afzetunit vond ik altijd nogal een beetje kaal, ondanks het feit dat "HOYER" mij destijds een complete, schaalbare set beschrifting had toegestuurd.
    IMG_4541.JPG

    Maar op Thingiverse vond ik wat leuke accessoires: inspectieluiken, een loop pad over de bovenzijde en een ladder: https://www.thingiverse.com/thing:2603950

    Het loop bordes heb ik in 2 delen gemaakt omdat het voor mijn toepassing te lang is voor mijn printer (max. 220 mm) dus dit aangepast, en een koppelstuk gemaakt wat onder de dwarsbalk van het buitenframe komt te zitten, en dus onzichtbaar is; de ladder is verlengd, en de mangaten/inspectie luiken heb ik gebruikt zoals ze daar stonden.
    De mangaten met dezelfde witte verf gespoten, de ladder en het bordes in de grijze PLA gelaten.
    IMG_5849.JPG IMG_5850.JPG IMG_5851.JPG
    Later volgen de plaatjes van de gemonteerde delen.
     
    ozy, trialrolf, Truckie en 4 anderen vinden dit leuk.
  10. trialrolf

    trialrolf

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    1.800
    Locatie:
    Achterhoek
    Kijk, lekker bezig zeg ik. De eerste resultaten?! Mooi werk!
     
    Helicor vindt dit leuk.
  11. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    Hier zijn de onderdelen nu gemonteerd, er zijn een paar kleine steuntjes bij gemakt, om de ladder stevig op te kunnen hangen, en het einde van het bordes te ondersteunen.

    IMG_5868.JPG

    IMG_5870.JPG
     
    Laatst bewerkt: 15 nov 2020
    ozy, Mark300 en trialrolf vinden dit leuk.
  12. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    Nou ook al een paar nuttige verbeteringen aan de printer zelf gemaakt hoor: bij de 3V2 zit de schakelaar helemaal aan de achterkant van de machine, en als je de filament rol al hebt laten zakken, met een ander handig dingetje uit Thingiverse, dan kan je daar praktisch niet meer bij, dus een eindplaatje gemaakt/bewerkt, waardoor de schakelaar naar de voorkant verhuist, samen met een isolatie hulsje; deze zijn eigen ontwerp.

    IMG_5864.JPG IMG_5866.JPG
     
    Dice, ozy, Mark300 en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Dice

    Dice

    Lid geworden:
    19 apr 2020
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Booischot
    Hey
    Lees ik het goed. Je hebt een ender3 v2. Waar je de bl op wil.
    Gebruik de firmware van 3dsmith. Die hebben de beste firmware voor de v2. Werk hier al een half jaar mee. Mijn onderplaat is niet recht. Zit een wobbel in. Dus moeilijk manueel af te stellen. Maar met deze firmware berekend hij bilinear. Dus de nozzle gaat waar de wobbel is iets meer naar beneden. Erg handig voor de belangrijke first layer.

    Als ik mij niet vergis is m226 pauze en m300 een biep. Dus als je deze na elkaar zet. Gaat hij op pauze en krijg je een biep signaal. Kan je in cura of octopi invoegen. Hoe heb ikzelf nog niet gedaan.
    Ik heb enkel nog maar manueel gepauzeerd. Voor rubberen spoor breedte lichtjes te maken. Omdat dit nog maar prototypes zijn.
    Hier ligt men bouwplaat weer lekker vol. Voor de komende 60 uur volledig bezet. Torpedo kit, aangepaste zonneklep, noppen intérieur en deurpanelen, kga me een 2de moete bij aanschaffen want heb nog zoveel om te testen. Nieuw fillement, nieuwe ontwerpen,....
    Grtz Tom

    Bekijk bijlage 410328 [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 21 dec 2020
    VOLVO FH 16 750 en Mark300 vinden dit leuk.
  14. FredK

    FredK

    Lid geworden:
    29 nov 2018
    Berichten:
    183
    Locatie:
    Den Haag
    Ben ook toegetreden tot de modelbouwers groep met een eigen 3D printer. In tegenstelling wat ik hier veel voorbij zie komen heb ik gekozen voor een gesloten kast met een groot printbed zodat er in de toekomst ook cabines geprint kunnen worden. Het is een QIDItech Xplus geworden. En het was plug en print, en eerste resultaten zijn gewoon heel erg goed. Geluids nivo erg laag, zodat hij gewoon 's nachts kan printen zonder dat je het hoort op de slaapverdieping, belangrijk bij langer durende printopdrachten. Zal wat eerste resultaten hier plaatsen.

    20201218_222919.jpg

    20201217_124212.jpg

    20201217_124351.jpg

    20201217_124127.jpg

    20201216_195805.jpg
     
    ozy, arm1948, trialrolf en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    2.035
    Locatie:
    Drenthe
    Waar heb jij die mooie tekeningen van de pomp onderdelen vandaan? Van Thingiverse misschien
     
  16. FredK

    FredK

    Lid geworden:
    29 nov 2018
    Berichten:
    183
    Locatie:
    Den Haag
    Nee, via een bevriende tekenaar die als hobby cabines van vrachtwagens tekent voor RC. Site staat op Shapeways.
    Mijn DAF 1600 en Torpedo zijn ook door hem getekend.
     
    arm1948 en Helicor vinden dit leuk.
  17. trialrolf

    trialrolf

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    1.800
    Locatie:
    Achterhoek
    Mooi bezig Fred. Gaat in jouw modelbouw richting ook een wereld open zonder dat je steeds op anderen moet terugvallen.
     
  18. FredK

    FredK

    Lid geworden:
    29 nov 2018
    Berichten:
    183
    Locatie:
    Den Haag
    Nou die wereld was al open gegaan. Maar de printer die ik wilde (minimale buildplate afm, geluid arm, gesloten kast etc) was nogal aan de prijs, maar door een leuke bonus bij mijn afscheid van het werk, staat hij nu elke dag te draaien. Ben nu bezig om als test een complete opbouw voor een franse bosbrandweerwagen te ontwerpen. De onderdelen moeten passen op de WPL C type chassis zodat het voor meerdere modelbouwers mogelijk is om zo'n model te bouwen. Ik tekende al langer in Inventor, en veel onderdelen die ik in mijn bestand heb kunnen nu geprint worden als het nodig is.
    Voordeel, de productie gaat omhoog, terwijl de printer draait kan ik andere dingen doen voor de hobby, TV kijken met mijn vrouw, klussen, of andere dingen doen. Maar ook led's solderen die dan weer in de achterbumper kunnen worden gemonteerd als die van de printer rolt. Maar er moet wel eerst een tekening gemaakt worden, en dat kost ook weer tijd, waarbij ik normaal met plastic plaat en lijm aan de gang ga. Maar tekenen doe ik veel in de avond, gezellig in de woonkamer, krijg je ook geen klachten dat je alleen maar in je hobbyruimte zit.:yes:

    20201229_230058.jpg
    20201229_230042.jpg
     
    ozy, trialrolf en VOLVO FH 16 750 vinden dit leuk.
  19. VOLVO FH 16 750

    VOLVO FH 16 750 Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 jan 2008
    Berichten:
    9.535
    Locatie:
    Haren (Ems) Deutschland
    Hallo Fred,

    Wat lees ik, je bent nu met pensioen ?

    Nu heel veel vrije tijd voor de hobby
     
  20. FredK

    FredK

    Lid geworden:
    29 nov 2018
    Berichten:
    183
    Locatie:
    Den Haag
    Pensioen gaat pas in op 67 ste, en een aantal maanden. Maar bij de brandweer heet dat F.L.O., compensatie voor het zware werk.
     
    trialrolf vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina