WLtoys 12428 batterij en lader upgrade?

Discussie in 'Electro auto's' gestart door Kevin H, 23 nov 2020.

 1. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Hallo allemaal,


  Ik ben helemaal nieuw in de RC wereld en zou graag wat willen leren maar ik kom er niet helemaal aan uit.

  Ik heb gisteren de WLtoys 12428 besteld om deze hobby te beginnen en te kijken of ik het wat vindt. Ik zag alleen dat de runtime van deze auto maar 15 min is en je hem dan weer 3 uur moet laden.... Niks dus.


  Nu ben ik zover dat een lipo batterij wel een goede upgrade is maar ik kom er niet helemaal aan uit welke ik nu moet nemen. ( En welke lader daar het beste bij past )


  Ik ben denk ik sowieso van plan de motor esc servo receiver en transmitter te vervangen.


  Topsnelheid van de auto is standaard ~ 50 kmh maar ik zou dit toch wel langer willen zo rond de 70 80. Ook de runtime is veel te kort volgens mij moet je toch wel een runtime van 3kwartier kunnen alleen als je niet constant volgas rijdt ( het is een crossbuggy dus meer voor bashen )


  Ik hoor graag van jullie welke batterij en eventuele motor esc servo receiver transmitter ik kan nemen. Ik ben er van bewust dat het meeste chinese spullen zijn maar zie toch best goede filmojes op youtube.


  K hoor graag van jullie


  Groetjes Kevin
   
 2. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.315
  Locatie:
  Sassenheim
  De accu die erbij zit bestaat uit 2 stuks 18650 cellen. De standaard 1500mAh is een beetje weinig voor zo'n cel als je nagaat dat 3500mAh vandaag de dag al makkelijk te vinden zijn. Je kunt dus met losse cellen, een losse 2S balanceer kabeltje en een juiste dikke draad met plug zelf een accu in elkaar solderen of gewoon even kijken of er optionele accu's zijn. Banggood en Aliexpress zijn grootleverancier van WLtoys

  Het laden van deze cellen is meestal hooguit 1C (een stroom gelijk aan de capaciteit) en volgens specs mogen ze eigenlijk niet meer dan 0.5C wat dus 2 uur kan betekenen. Met het belasten precies hetzelfde, ze kunnen meestal niet meer dan 5 tot 10A aan en er zijn wat duurdere cellen die tot 30A aankunnen. Supersnelle motoren wordt dus een probleem met deze accu's en hou er ook rekening mee dat meer snelheid ook rijtijd kost.

  Laden kan met idere lader dat LiPo can laden. Een simpele iMax B6AC (of iedere andere B6 variant) is bv. een prima lader welke je al voor rond de 40 euro kunt vinden en ook de meest andere gangbare accu's mee kunt laden.
   
 3. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Hey top bedankt voor je reactie!
  Ik ga eerlijk gezegd liever niet zelf te knutselen, daar is mijn kennis in elektra te zwak voor.

  Ik heb even zitten zoeken en ik kwam deze accu tegen. Zou deze goed zijn voor mijn auto? En wat zou runtime ongeveer zijn denk je?

  https://www.trxxs-cars.nl/index.php...-battery-pack-with-t-plug/category/443/?amp=1  Alvast bedankt!
   
 4. Student

  Student Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  5 jan 2008
  Berichten:
  14.204
  Locatie:
  Rotterdam
  moet je even kijken wat er nu in je auto zit.
  ik kwam via de auto vlot op een 1500 mah accu. ga je er een 4000 mah in hangen, gaat de rijtijd keer 1,5, dus dan zou je op meer dan 30 minuten zitten.

  je moet natuurlijk wel ff kijken of het ook werkelijk in de auto past.
  niet geheel onbelangrijk.
  ff wachten tot je de auto hebt, en even meten hoe groot de accu mag zijn..

  2e: opvoeren = gigantisch stroomverbruik.
  50 km/uur lijkt langzaam, maar is eigenlijk best hard. zeker voor een auto die hoog op de poten staat.
  ik heb een auto die werkelijk rond de 70 a 80 gaat. daar gaan zulke vermogens in rond, dat je vele onderdelen voortijdig afbreekt of verslijt.
  vanwege de hoge stromen, zal ook de regelaar en motor als bakplaat gaan fungeren
  om nog niet te praten van crashes, bij zulke snelheden is een kleine stuurcorrectie voldoende om het ding over de kop te gooien (met alle schade die daarbij voorkomt)
  al hoef je jezelf echt niet te verbazen als het ding uit de doos nooit 50 redt.
  dat is vaak met allerlei optionele dingen erop. of andere tandwielen. en dan 1 sec volgas heuvelaf of zoiets.

  lekker eerst proberen, wennen, sturen. dan pas opvoeren en gekke dingen gaan doen.
  wil je goed opvoeren ,had je waarschijnlijk op het eind beter meteen een
   
 5. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Bedankt voor je reactie!


  Ja ik weet dat wanneer je hem opvoert het allemaal spannend wordt met onderdelen. Gelukkig verkopen ze voor mijn auto veel metalen onderdelen dus dat is goed. Ik ga zeker eerst wennen en 50 kmh is idd vrij hard voor een terrein wagen ( ik ga hem voornamelijk gebruiken voor crossen, maar af en toe wat driften of sprinten ga ik ook wel doen )


  De stock accu is een Li-ion 1500mah 15c. Dus denk dst een 2s lipo 4000mah 50c toch zeker de runtime moet verdubbelen en ik dan dus op een half uur 40 min per accu uit kom ( ik rij dan natuurlijk niet constant volgas met crossen )


  Ik zag dat er een lipo alarm tussen moet. Ik weet dat het is voor beveiliging van je accu maar ik weet nog niet precies hoe het werkt. Mijn gedachte is dat je het lipo alarm op de 2e kabel van je accu aansluit op moment dat je gaat rijden en wanneer de accu onder een bepaald voltage uitkomt dat hij dan gaat piepen en je de accu moet verwisselen. Op het moment dat je een nieuwe accu in plaatst zet je de buzzer over op de volle accy en kun je weer rijden. Als ik er naast zit verbeter mij alsjeblieft haha!


  Dus de gens ace 4000mah moet goed te doen zijn lijkt me op mijn autotje toch??


  Bedankt
   
 6. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Iemand een geschikte (duo)lader voor de lipo accu's? Graag niet te duur
   
 7. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.315
  Locatie:
  Sassenheim
  Die accu gaat niet passen, probleem is dat jouw accu geen standaard formaat is, 2x 18650 cellen, ofwel 65mm lang, in totaal 36mm breed en 18mm dik. Die accu die je gevonden hebt is een stadaard 1:10 accu en is 139mm lang.....
   
 8. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Zoals je hier kunt zien ( is screenshot van een filmpje ) heb je echt wel wat ruimte over, veel mensen gooien er een 2s of 3s in ook van 3000 en 3300mah. Mocht t echt niet passen valt er altijd wel ruimte te knutselen. Gaat mij er meer om dat ik niks af fik
   

  Bijgevoegde bestanden:

 9. Ernst Grundmann

  Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  27 aug 2002
  Berichten:
  12.170
  Locatie:
  Woerden
  Voorop gesteld dat ik geen auto man ben maar ik ken deze auto een beetje, een goede kennis van mij heeft (sorry had) er één. Hij heeft er ontzettend veel ellende mee gehad, het ene na het andere onderdeel ging binnen korte tijd kapot. Tijdens zijn tweede rit brak de drijfas naar de achteras al. Dat is allemaal plastic wat behoorlijk op z'n falie krijgt als je eens een sprong maakt of eens lekker weg wilt trekken. Daarna heeft hij een vastgelopen achter differentieel gehad een gebroken hoofd tandwiel en een uitgefikte motor. De standaard motor is eigenlijk te licht of dit was een productie fout. De stuur servo gaf ook al snel de geest. De bevestiging van de kap sprong steeds los, de antennehouder brak af en zo nog meer.
  De hele auto is van een "goedkope" plastic soort gemaakt. Het breekt niet direct omdat het enigszins flexibel is maar dat heeft als nadeel dat je bij wat veel vermogen het frame krom trekt. Een sterkere motor raad ik dan ook af want de overige onderdelen kunnen daar slecht tegen.
  De maximum snelheid die ze opgeven, 50 tot 60km/u, is in mijn ogen behoorlijk overdreven. Volgens mij houd het bij maximaal 40km/u wel op. Dat lijkt weinig maar het is toch wel een behoorlijke snelheid zeker off-road. Als je met 40km/u overeen beetje hobbelig grasveld rost gaat je autootje alle kanten op. De meeste mensen die daar rond rijden blijven onder die snelheid.
  Als jij 70km/u wilt rijden dan houdt je de auto nooit onder controle. Ook on-road is een dergelijke snelheid al knap hoog en heb je alle kennis en ervaring nodig om hem goed op de weg te houden. Als beginner moet je echt niet aan dergelijke snelheden denken, dat is onrealistisch. Misschien als je (veel) meer ervaring hebt dat je dan eens kunt gaan kijken voor zo iets maar dan wel met een "echt" model en niet een "speelgoed" ding als dit. Dit is leuk om meer te spelen en niet te veel verwachtingen van te hebben. Als het je bevalt en je hebt "het" in je vingers kan je verder gaan denken en een veel beter model kopen.
   
 10. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Snap je punt en ben me er van bewust dat het geen professioneel spul is, dit met als reden dat ik eerst eens willen kijken of het wat is alvorens ik een model van 5 600 euro ga kopen. Het is alleen zo dat dit topic gaat over een goede batterij upgrade en niet of de auto wel degelijk genoeg is of niet. Ik zie veel goede reviews van mensen die deze auto aanprijzen als een goede auto in de categorie "budget".

  Tevens zijn voor deze auto heel veel onderdelen te bestellen die van metaal zijn denk aan: ophanging, assen, schokdempers met olie gevuld, differentieel, tandwielen etc etc. Dus dat valt allemaal makkelijk te vervangen.

  Toch bedankt voor je reactie
   
 11. RJA

  RJA

  Lid geworden:
  24 dec 2006
  Berichten:
  421
  Locatie:
  Wassenaar
  Als je antwoord wil is het misschien handig om je je topic te verplaatsen naar de afdeling “rc auto’s”
   
 12. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Staat die al in
   
 13. Student

  Student Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  5 jan 2008
  Berichten:
  14.204
  Locatie:
  Rotterdam
  als een accu serieus klem zit, gaat er ook vanzelf iets doorslijten, dus alsnog fik.
  en het feit dat er mensen zijn die het doen, wil niet zeggen dat ze het ook hadden moeten doen:D
  of dat de auto er mee om kan gaan.

  youtube is prachtig.
  je ziet zo'n beetje ieder merk en type wel een keer compleet omgebouwd 1 keer mooi rijden.
  wil niet zeggen dat de eigenaar een jaar later nog steeds rijdt.
  of dat ze na iedere rit 30 minuten onderdelen moeten vervangen.
  want dat laten ze nooit zien.

  Wacht nou ff 3 tellen tot die auto er is, en je kunt meten wat er letterlijk in de auto past.
  1 mm kun je inderdaad altijd wel een beetje vijlen. 5 cm niet.
  en als mensen er ook 3s in gooien, hebben ze waarschijnlijk echt wel ff gezocht naar een goede maat..

  wel opletten, als je opeens naar 3s gaat, dat kun je niet doen zonder de tandwielen aan te passen....
  anders trek je opeens zoveel stroom, dat de magische rook alsnog ontsnapt.
   
 14. Student

  Student Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  5 jan 2008
  Berichten:
  14.204
  Locatie:
  Rotterdam
  ik voeg de boel even samen.
  het is zeer ongewenst (en tegen de regels) om 1 vraag op meerdere plekken te plaatsen.
   
 15. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Weet ik. Ik had per ongeluk mijn vraag in een vliegtuig forum geplaatst en vergeten deze te verwijderen. Excuus
   
 16. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.315
  Locatie:
  Sassenheim
  Voor een volgende keer:
  https://www.modelbouwforum.nl/threads/belangrijk-hulp-nodig-met-een-topic-post-lees-hier-hoe.271500/

  Maar als je een beetje kunt solderen of iemand weet die dat kan:
  https://eu.nkon.nl/samsung-18650-inr18650-25r.html
  Deze cellen hebben bijna de dubbele capaciteit met een dezelfde maximale stroombelasting, met de benodigd bekabeling kan je een accu voor nog geen 10 euro bouwen, of 2 voor nog geen 20 euro.... Dan kan je even flink doorrijden.
   
 17. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Zulke heb ik mijn vape zitten . Waarom kiezen zoveel mensen dan voor 2s / 3s lipo batterijen?
   
 18. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.315
  Locatie:
  Sassenheim
  Die zitten dus ook in jouw accu in een 2S configuratie.

  De 1:10 en 1:8 electro auto's maken veelal gebruik van gestandariseerde formaat accu's zoals je zelf aanfaf. De maat is gebaseerd op de oude Tamiya 6 cellen NiCad/NiMh 7.2v racepack. Waarom die LiPo's? Puur omdat ze stroom kunnen leveren. De snelere auto's kunnen met gemak meer dan 50A tot zelfs over de 100A van de accu vragen waar geen Li-Ion 18650 cel mee overweg kan.
  Ondertussen voor verschillende doeleinden zijn er ook andere maten zoals een Shortie, een LG formaat (platter), 1S accu's voor 1:12 en 4S voor 1:8 modellen.
   
 19. Kevin H

  Kevin H

  Lid geworden:
  23 nov 2020
  Berichten:
  15
  Locatie:
  Breda
  Ik denk dat ik toch maar voor de makkelijke weg ga gewoon een 2s neem. Ik vind me zelf niet capabel genoeg om zo'n ding in elkaar te solderen
   
 20. Student

  Student Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  5 jan 2008
  Berichten:
  14.204
  Locatie:
  Rotterdam
  niet vergeten: jij hebt een Li-ion.
  dat is een andere techniek dan een Li-po.
  beetje zoals een loodaccu en een nicd.
  het levert allebei stroom, maar de techniek is wel ff anders.

  li-ion is goed als er niet zoveel vermogen gevraagd wordt.
  Li-po kan erg goed veel vermogen leveren. Kleine accu's kunnen al vlot dik over de 50 ampere leveren.

  meer cellen, meer volt. 3s lipo is 12,6 volt volgeladen, een 2s lipo is 8,4 volt volgeladen.
  als je verder niets aan de auto veranderd, zou de auto dus ook opeens 33% harder kunnen rijden.
  doet hij niet vanwege allerlei weerstand en zo. maar hij zal wel een stuk vlotter gaan.
  MAAR: meer volt, meer snelheid, maar ook meer vermogen.
  motor en regelaar hebben ergens een grens.
  goed opletten of je de motor niet frituurt, of de regelaar.
   

Deel Deze Pagina