Allemaal leuk en aardig, maar je werd hier aangenomen als MBFB-stoker 2e klas annex slijter vanwege de kundigheid van het eigen stookseltjes produceren, waarbij het mijn bedoeling was en ook de verwachting, dat er ook kwamen van meer dan 40%. Nou kun je je wel laatdunkend uitlaten over moonshine, maar wanneer komt er nu eens iets van - pak 'm beet - 80%? Dat er dan geen smaak meer aan zit is van ondergeschikt belang. Het gaat 'm om de sensatie.
Over een maand zitten we weer op wintersport, dat wil zeggen: vrouw en zoon (en mogelijk een vriendin) op wintersport, ik weer op winter. We krijgen dan de eerste dag een demonstratie: een klein beetje boerenstookselschnaps op een schoteltje, aansteker er bij en ja, dat spul brandt dan met een overigens bijna kleurloze vlam, maar dat terzijde. Vervolgens wordt er een glaasje ingeschonken en de bedoeling is dan, dat je het opdrinkt. Vervolgens nog een glaasje en verder ken je het wel. Waar het dan naar smaakt weet ik nog steeds niet, ik ken alleen de sensatie als het naar binnen brandt en ja, dat is echt een sensatie en ja, je voelt precies waar het blijft. Je krijgt dan écht een warm gevoel van binnen. Zoiets zou ik ook wel eens op de Berg willen proeven.