Beide vulstukken voor de vleugelbevestiging zitten nu tussen de ribben. Ook het messing buisje wat later de vleugels moet positioneren tegen verdraaien zit erin.
Voordat de balsa indekking wordt aangebracht, moeten eerst noch vulstukken tussen de ribben gelijmd worden.
Ook wordt er nog een webbing van vliegtuigtriplex 0,8 mm dik tegen de liggers gelijmd. Bij de buitenvleugel wordt het 0,4 mm dik vliegtuigtriplex.
Voor een optimale lijmverbinding gebruik ik indien mogelijk altijd vulstukken.
Belangrijk is dat er een perfecte lijmverbinding tot stand komt, zo niet dan kan ik deze actie beter overslaan, dat scheelt een hoop werk en de vleugel wordt uiteindelijk lichter.
Maar waarom wil ik deze webbing überhaupt aanbrengen?
Ik weet wanneer de vleugel op buiging wordt belast willen de onder- en bovenligger tegenover elkaar in lengterichting verschuiven.
Het kopse balsa tussen de liggers moet dit nu tegenhouden, hm, biedt balsahout haaks op de vezel veel weerstand? Ik denk van niet.
Naja, als de balsablokjes verzadigt zijn met lijm zullen ze uiteraard wat meer weerstand bieden.
En ander punt is, dat een eindvezel (kopshout) lijmverbinding nooit sterk is.
Langeduur belastingen kunnen helaas ongemerkt de constructie (lijmverbinding) verzwakken. En een geweldbreuk is dan het gevolg.
De messing huls voor de vleugelverbinder is met de boven- en onderligger verlijmd.
Het is niet nodig de holle ruimte op te vullen met wat dan ook, het voegt totaal niets toe, alleen extra gewicht. Ik noem deze opvullingen ‘nietsnut‘
Johannes