Bouwverslag zwarte zee #592 billing boats

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door Dennist, 16 jan 2014.

  1. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    @k-k Dat met de originele ontvanger was ik ook nog van plan om te testen. Zender is 40mhz welk kristal weet ik nu niet uit mijn hoofd. De motor is ontstoord volgens een schemaatje wat ik hier op het forum had gevonden.

    De ontvanger is zo'n kristalloze synthesized ontvanger van corona, die scant naar kanalen op 40mhz en bind zich daarmee. Is wel handig geen gehannes met kristallen. In mijn wiesel heb ik er ook een zitten en werkt goed. Deze niet echt maar ach china he? Hoewel ik heb gisteravond laat nog even alles aangehad en nagelopen en toen functioneerde hij wel. Nu wil ik van het weekend nog even buiten testen zodat ik ook weg kan lopen van de boot en zien wat ie dan doet. Het is namelijk wel een mooi klein formaat, dus makkelijk weg te stouwen in de redelijk beperkte ruimte van de romp. Verder lag de antenne van de ontvanger nu plat op de tafel misschien heeft dat er ook nog mee van doen? Ik moet nog even iets van een inwendige antennebuis creeren want ik wil de antenne niet zichtbaar hebben. Ik denk dat ik hem rechtop in de opbouw plaats. Dus de antenne in een buis omhopog laten steken en dan de opbouw eroverheen zetten zodat ie niet zichtbaar is.
     
  2. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Pfffffff. Zo even het digitale stof van mijn topic afblazen.

    Het echte stof had ik al een tijdje geleden verwijderd, ik ben al weer even aan het bouwen geweest maar slechts enkele uurtjes in de week en dan ben je zo een tijd verder voor je iets kan posten wat inhoud heeft.

    Maar nu is het zover (vind ik).

    Ik ben begonnen met de romp in de primer te spuiten. Dit twee keer gedaan de eerste keer viel het er weer af. (Te dik erop gezet met de airbrush.) Dus nog een keer gedaan maar nu vele hele dunne laagjes gedaan en nu is het goed. Daar kan ik binnenkort weer mee verder.

    Ook heb ik de accommodatie gemaakt en het voordek met de waterkering. Maar foto's zeggen meer dus hier komen ze:

    20160720_214713156_iOS.jpg

    Het gat voorin is om de draaischakelaar in de maken daar komt de reserve schroef weer op en is de schakelaar mooi vermomd.


    20160720_214726725_iOS.jpg
    De schoorsteen.

    20160720_214758076_iOS.jpg
    De reling van op het dak van de accommodatie.

    20160720_214738051_iOS.jpg
    De accommodatie.

    20160720_214808512_iOS.jpg

    Het dak. De houten vloer is al gelegd die wordt afgeplakt tijdens de verfwerkzaamheden.

    Volgende stap is alles gronden en dan verven. Na het verven de ramen erin en dan alles in en aan elkaar plakken. Dan even uitvogelen hoe ik de ankers ga maken. Ik moet nog twee buisjes in de romp bouwen om de ankerkettingen door te laten lopen. Dan het voordek erop en dan kan ik weer verder met bouwen en afwerken.

    Kortom nog genoeg te doen maar er zit weer schot in de zaak.
     
    Laatst bewerkt: 1 okt 2017
    MikeMohawk vindt dit leuk.
  3. Marc w

    Marc w

    Lid geworden:
    10 feb 2013
    Berichten:
    3.281
    Locatie:
    Turnhout belgie
    kuch, kuch, hey goed te horen en te zien dat je terug aan het bouwen bent. 1 kleine opm bij al dat prachtig werk, jammer dat je onder de schoorsteen hout hebt gebruikt. Al je andere werk ziet er zo strak en glad uit . Michien toch nog maar eens even het schuurpapiertje er over laten glijden.
     
  4. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Hoi Marc, dat klopt ik heb daar de houten blokjes van de set voor gebruikt. Ik heb de nerf dicht geplamuurd en moet inderdaad nog schuren. (veel te warm momenteel) Maar achteraf had ik ook zoiets van hmm misschien had ik dat ook beter gewoon van styreen na kunnen maken. Maar uiteindelijk moet dit ook wel strak worden. na misschien nog een laagje plamuur en wat schuur werk.
     
  5. MikeMohawk

    MikeMohawk

    Lid geworden:
    26 nov 2014
    Berichten:
    547
    Locatie:
    Groningen
    Je kan er ook 0,3mm styreen tegen aan plakken ;)
     
    Dennist vindt dit leuk.
  6. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Zo de schilder is geweest, maar zijn werk laat een beetje te wensen over : het roest al een beetje. (Alles staat nog los dus ook een beetje scheef)

    20160814_103543203_iOS.jpg 20160814_103531757_iOS.jpg 20160814_103522737_iOS.jpg 20160814_103517716_iOS.jpg

    Ik heb alleen de wanden van de opbouw gedaan de rest nog niet. De zwarte band heb ik ook uit de losse pols geverfd zodat het lijkt of dit bij gewerkt is door de bemanning. (Dus geen werf werk)
     
    Laatst bewerkt: 1 okt 2017
  7. Tazz 19

    Tazz 19

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    915
    Locatie:
    Gorredijk
    Ik zag dat bij een ander schip ze een soort van kleine strip rondom de accomodatie hebben geplaatst net boven de zwarte rand, zo krijg je em heel strak geverft indien je dat toch nog wilde.

    Verder overigens wel leuk om de zwarte zee te zien gebouwd worden. Heb hem zelf ook gehad, maar niet door mezelf gebouwd. Overigens werk ik aan een soortgelijk schip.

    Keep it up ;)
     
  8. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    @Tazz 19 jammer dat ze die strip hier niet hadden. ;) Jouw schip wordt ook heel vet, ik volg de bouw al vanaf het begin.

    Nu de rest nog een beetje laten roesten en dan alles in elkaar zetten en dan zijn we weer een stap verder.

    Ik moet zeggen door het roest erop lijkt het minder op een bouwdoos, het leeft zeg maar meer, maar ik vind het wel lastig om te bepalen waar en hoe en hoeveel roest en vuiligheid erop te maken. Ik kijk veel YouTube om daar ideeën over op te doen maar blijft lastig.
     
  9. Tazz 19

    Tazz 19

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    915
    Locatie:
    Gorredijk
    Ik denk dat roest aanbrengen ook neerkomt op persoonlijk inzicht. Ieders beleving van wanneer roest mooi is, is weer anders. Ik denk dus niet dat je verkeerd kan gaan;)
     
    Marijke en Dennist vinden dit leuk.
  10. Freek-Johan

    Freek-Johan

    Lid geworden:
    20 jan 2014
    Berichten:
    700
    Locatie:
    Hollum Ameland
    Als ik vragen mag hoe maak je je roest er op? Wil het zelf ook mijn smit nederland aanbrengen. Maar heb nog echt een overtuigende manier gevonden.
     
  11. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Dit heb ik gedaan door de vallejo air verf (voor mijn airbrush) heel sterk te verdunnen en dan met een kwast erop gedaan, toen meteen weer een deel weggeveegd met een keukenpapier (het deel wat ik teveel vond) en ook nog een beetje met een nat wattenstaafje erlangs gegaan om het een beetje te modelleren zoals ik dacht dat het realistisch zou zijn.

    Op youtube staan heel veel how to's. dat is ook een grote bron van inspiratie voor mij qua technieken. (alleen ik durf ook niet alles zomaar ff op mijn schip te proberen)

    voor de kleuren moet ik thuis even kijken welke ik gebruikt heb. Ik gebruik drie kleuren door elkaar: een heeft metallic deeltjes erin en een roestbruin en een beetje een gele.

    die kleuren zitten ook in het weather setje wat je zo kan kopen maar dan zitten er nog meer kleuren bij en dat vond ik weer een beetje overdreven.

    edit: voordeel van die waterverf is dat je het er met een natte tot nog af kan vegen mocht het je niet aanstaan wat je hebt gedaan.:rolleyes: (al veelvuldig gebruik van gemaakt)
     
  12. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Zoo weer eens het digitale en het echte stof eraf blazen. Ik heb net in de vorige postings de foto's opnieuw geupload. Die waren verdwenen om de een of andere reden.

    Ik heb niet helemaal stil gezeten in de tussentijd: De romp is gespoten in kleur, nu moeten de stikkers erop en dan nog een laag blanke lak. Als ik dat gedaan heb kan ik weer verder. Ik ben wel ondertussen met wat andere kleine dingen bezig zoals de achterste mast. (daar moet ik de verlichting nog in maken en dan verven)

    Dus binnenkort weer een update met wat foto's.
     
    Mike Brink, Marc w en Freek-Johan vinden dit leuk.
  13. Mike Brink

    Mike Brink

    Lid geworden:
    28 okt 2016
    Berichten:
    13
    Locatie:
    Wilp (Gld)
    Hi, Dennis.
    Ben blij dat je je postings hebt afgestoft en weer in de lucht bent. Ben zelf net begonnen aan de Zwarte Zee 592 en volg je postings met interesse.
    Erg leerzaam.
     
  14. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Leuk om te zien en te horen dar er nog volgers zijn. Ik ben er wel mee bezig geweest in de tussentijd maar met 2 kleine kinderen valt het niet altijd mee om tijd in te plannen voor de hobby.
    We gaan in ieder geval gewoon door en ooit komt ie af.

    @Mike Brink ga je ook een verslag bij houden?
     
    AHoogendijk vindt dit leuk.
  15. Mike Brink

    Mike Brink

    Lid geworden:
    28 okt 2016
    Berichten:
    13
    Locatie:
    Wilp (Gld)
    Hallo Dennis,
    Ik ken dat gevoel, nu ik sinds kort met pensioen ben heb ik eindelijk wat meer tijd. suc6 met de afbouw.
    Klopt het dat je 2 x 6V 3Ah lood accu's (wat ik zo uit je foto's opmaak) in gebruik hebt en hoe heb je ze geschakeld (serie) ?
    Wil binnen kort RC spullen gaan aanschaffen voordat ik aan de opbouw ga beginnen.
    Heb al een Robbe Power 755/40 motor, as en schroef bij RC-Point vandaan . Nu de rest nog, welke RC en andere onderdelen kun je mij aanbevelen.

    Moet mij nog verder verdiepen in de schakelingen ,daarbij helpt jouw led schema enorm. Het is niet allemaal plug en play je bent meer aan het uit zoeken dan bouwen,maar dat is de uitdaging in deze hobby!
    Ik zag ergens dat de brug binnen verlichting zacht rood is, wat wel klopt want heul heul lang geleden, in mijn diensttijd bij de marine, was dat ook zo in verband met nacht zicht, ben van plan dat dan ook te zo doen.
    Alvast bedankt voor je Info
    Groeten Mike
     
  16. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    @Mike Brink dat klopt ik heb 2 6volt accu's in serie zodat ze 12 volt worden. Een enkele 12 volt past niet door de dekopening. (Hoe zou ik dat nu weten:rolleyes:)

    Regelaar heb ik een cti regelaar ook van rcpoint. Piept wel een beetje maar dat is niet anders is een mooi klein licht ding.
    Als zender ga ik een fc16 boat en truck gebruiken. Gewoon op 40mhz.
     
  17. piet koppers

    piet koppers

    Lid geworden:
    19 feb 2017
    Berichten:
    62
    Locatie:
    sint maartensvlotbrug
    leuk gedaan ben ook bezig maar ben de hele avond aan het vechten geweest om de reling goed te krijgen. Nu zie ik dat jij alles gesoldeerd had. goed idee. Alleen jammer dat ik diverse onderdelen van deze boot mis en deze moet bestellen. Wachten tot dat het binnen is. als je de masten voor en achter hebt geplaatst wil je deze dan ook posten op je forum ik mis hier div. stukken van misschien dat ik ze kan maken op de werkbank. Zal je blijven volgen.
    Ps deze boot heb ik over genomen de vorige eigenaar kon door omstandigheden deze niet afmaken was net begonnen aan de boot.
    piet
     
  18. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Welke stukken mis je? Zijn dat stukken uit de beslagset of houten onderdelen. Ik heb alle houten onderdelen als het goed is nog ergens rondzwerven omdat ik alles van styreen namaak.

    Als je een houten onderdeel mist van de mast of zo dan geef ff het nummer kan ik kijken of ik het nog heb liggen dan kan ik dat wel inscannen en mailen. (Ben niet zo computerig aangelegd maar denk dat dat dan 1:1 is en je het gewoon na kan maken)

    Ga je ook een verslag maken?
     
  19. Dennist

    Dennist verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 sep 2012
    Berichten:
    771
    Locatie:
    Eindhoven
    Op pagina 7 van dit verslag staat de voorste mast. Die heb ik al heeeel lang geleden gemaakt.
     
  20. piet koppers

    piet koppers

    Lid geworden:
    19 feb 2017
    Berichten:
    62
    Locatie:
    sint maartensvlotbrug
    Goedenavond allemaal Zag dat en twee personen wat gemeld hadden op mijn vraag van missende delen en hoe ik de relingen het beste kon vast zetten.
    Laat ik dan eerst maar beginnen met de missende delen dat zijn de ondersteuning voor de achter mast nummer op de bouwtekening 66 staat op fig 8a van het bouwboekje en het teakhout dek van het brug gedeelte nummer 36 staat op fig 5 a van bouwboekje. zie foto's.
    De andere vraag die beantwoord is was over de reling dat is me eindelijk gelukt.
    Zie foto.s
    Zal proberen iedere week wat van de vooruitgang te melden.
    Piet
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina