Het bouwtempo is wat minder doordat de buitenactiviteiten toenemen. Zo gaan die dingen in het voorjaar en de zomer.
Ook de tippanelen zijn voorzien van webbing. De wingletpaneeltjes zijn ook op 98%. Er zijn dus zes bijna 'bagbare' panelen. De fijne afwerking bestaat grofweg uit:
- Trailing edge afsnijden. Er zit nu nog overlengte aan.
- Deukjes en beschadigingen met light filler wegwerken.
- Nalopen kernen daar waar één trapeze uit meerdere kernen bestaat.
- Nóg een keer de ligger nalopen, met secondenlijmvrije vingertoppen eventueel gevolgd door een schuurblokje.
De panelen wegen in de huidige staat 3292gram. Hiermee koers ik op een totaal gewicht van ca. 12.6kg aan. Dat is een vleugelbelasting van 88 gram dm^2. Dat is 12gram onder de oude versie.
Er is dus ruimte voor wat meer gewicht. Ik denk er over een extra laag glas in de huid op te nemen. Het kan geen kwaad een meer robuuste vleugelhuid te creëren.
Met de zomer voor de boeg lijkt het me slim om het werk nu voorrang te geven dat buiten moet gebeuren. Al het schuurwerk aan de romp valt daar onder. Nog niet alle plekken zijn gerepareerd. Ook de cockpitkap is nog niet gerepareerd. Wellicht ga ik al eens experimenteren met 2k spuitplamuur, met eigen spuit, op de romp. Dat kan misschien in een hoekje van de tuin gebeuren, als het heel rustig weer is.
Voor de afwerking heb ik
super assilex schuurvellen gekregen. Omdat ik 'autistisch' vast houdt aan de snelste weg naar eindresultaat heb ik me nog geen tijd gegund de schuurvellen uit te proberen. (sorry aan de gever, ik ben er niet minder blij mee...) Ben benieuwd hoe het werkt!
Voor het uiteindelijke spuiten moet natuurlijk een omgeving ingericht worden. De afzuigkap uit de oude keuken is achter gehouden. Vrouwlief zag nóg een afzuigkap in een container langs de straat liggen en heeft die op eigen initiatief uit de container getrokken en mee naar huis genomen... Nu nog een geschikt voorfilter vinden en eens kijken hoe het geheel te verwerken is tot iets bruikbaars.
Voor het oplossen van de zeer stroef lopende spoiler kreeg ik hulp aangeboden. Uiteindelijk bleek het oplosbaar door de draaipunten te smeren met olie. Ook dit is nu voor elkaar. Heel fijn!
Komende week eerst maar eens een werkstandaard maken voor de romp. Het zou fijn zijn als deze als een varken aan een spit rond te draaien valt. Een reststrook van het nieuwe aanrechtblad kan als basis dienen.
Overigens heb ik besloten de tipvleugeltjes naast de winglets NIET te voorzien van meelopend aileronnetje. Het is er zó dun dat de kans dat het niet goed werkt mij te groot is, toch.