Vandaag de elektronica gemonteerd; eigenlijk een klusje van niks, omdat ik het programmeren van de zender en de Byme-D al eerder buiten het model gedaan had.
Het was eerder een kwestie van de stekkers op de goede plaats zetten, binnen de beperking van de snoerlengte, want de vervangen servo heeft een krappe kabel, waardoor de Byme-D onder de carbon spar geklemd zit in een uitsparing in het schuim.
De oorspronkelijke ontvanger vervangen door eentje met S-Bus (Jumper R1), vanwege de Byme-D, allemaal klein spul, dat verzuipt in de enorme ruimte onder de kap van de Falcon.
De vorige 'vluchten' waren met een 3S 2200mAh Lipo, maar er is ruimte voor een 4000mAh, die ik ook gebruik in mijn tricopter en daarmee vliegtijden van ruim 40 minuten haal.
De Falcon is groter en zwaarder, maar gebruikt een kleinere prop dan de tricopter. Dit opent perspectieven voor een lange vliegtijd als ik de grotere capaciteit gebruik.
Hoeveel langer dan de tricopter zal de praktijk moeten uitwijzen, ik zit mezelf al lekker te maken met een vliegtijd die minstens twee keer zo lang zou kunnen zijn als de tri, want ik verbruik minder stroom.
Stoel mee naar het veld, dus.
Opties voor FPV, niet vreselijk ver, want zover zal mijn video setje niet reiken, denk ik, hoewel die nu op het kleinste vermogen staat ingesteld...
Het enige waar ik nog niet heel blij mee ben, is de uitslag van de elevons; alleen in de stand 40% lijkt het op de plus en min 15° van de gebruiksaanwijzing, de 65% en 100% uitslagen zijn belachelijk groot (hele snelle rol).
Door het dikker maken van het profiel is de servo aan die kant dieper in het schuim verdwenen en is eigenlijk alleen het buitenste gat van de servoarm bruikbaar.
Wil ik gebruik maken van een kleinere hefboom, dan moet ik de boel aanpassen door b.v. kwiklinks aan de servozijde in te zetten.
Eerst maar eens vliegen en zien hoe het gaat.
Groeten, Jan.