Afwijking naar links bij boot met 2 motoren

Discussie in 'Bouwtips varende modellen' gestart door Berster, 24 mei 2015.

 1. oliver sobera

  oliver sobera

  Lid geworden:
  17 mrt 2014
  Berichten:
  34
  berster ik heb deze motoren ook in mijn ander schip zitten en precies het zelfde probleem mijn schip heeft een afwijking naar links ik heb het zo kunnen doen dat ik een op een moter een zekering had gezet van 25 en de ene 15 en nu draait alles gelijk geen afwijking mss kan je dat proberen
   
 2. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  13.018
  Locatie:
  Betuwe
  Sinds wanneer heeft een zekering invloed op het aantal toeren van een motor?
  Een zekering is niets meer dan een gespecificeerd "zwak punt" in een elektrisch circuit wat bij belasting boven de specificatie het loodje legt.
  De zwakste schakel van de ketting in feite.

  Als je een 16A zekering in een bepaalde groep van je huis-installatie zet in plaats van een 10A zekering, gaat je licht toch niet feller branden?
   
 3. k-k

  k-k Forum veteraan

  Lid geworden:
  12 jul 2012
  Berichten:
  5.425
  Locatie:
  Oostvoorne
  Die zekering zal wel een weerstand zijn. Als Berry aangeeft waar het probleem zat en hoe het is opgelost, dan moet er bij Oliver toch een lampje gaan branden? Hij heeft met zijn weerstanden alleen maar het gevolg aangepakt en niet de oorzaak. Of lees ik niet goed en kijk ergens over heen? Gr. Klaas.
   
 4. Berster

  Berster

  Lid geworden:
  4 sep 2013
  Berichten:
  240
  Locatie:
  Apeldoorn
  Oliver, Ik heb dus uiteindelijk beide assen vervangen en opnieuw uitgericht en daarna was het probleem zo goed als weg, ook heb ik de uitslag van het zender kanaal van 100 naar 80% gezet en nu is de afwijking helemaal verdwenen omdat het vooral bij hoge snelheden voorkwam.

  grt
   

Deel Deze Pagina