Hio allen
Oppervlektespanning is niet meer en niet minder dan de atmosferischedruk die op het oppervlakte heerst,normaal een gemiddelde van 1000mBar.
Ga je water koken ,dan gaan de moluculen pas bij 100 graden door de oppervlakte bij normale atmosferische druk,dus 1000 mBar
Maar ga je boven op een hoge berg water koken,waar de druk wat lager is ,dan kookt het al bij 80 graden,hierbij kun je ook een ei koken,maar wordt niet gaar(hard).
Gr. Joop
Oppervlektespanning is niet meer en niet minder dan de atmosferischedruk die op het oppervlakte heerst,normaal een gemiddelde van 1000mBar.
Ga je water koken ,dan gaan de moluculen pas bij 100 graden door de oppervlakte bij normale atmosferische druk,dus 1000 mBar
Maar ga je boven op een hoge berg water koken,waar de druk wat lager is ,dan kookt het al bij 80 graden,hierbij kun je ook een ei koken,maar wordt niet gaar(hard).
Gr. Joop