de chinese 2.4 ghz test (assan modules)

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Gerard_nl, 17 mrt 2008.

  1. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Ik heb vandaag iets vernomen, wat ik nooit geweten heb.

    Naar mijn idee, is gas altijd kanaal 3, bij mode 2. Nu hoor ik vandaag, dat dat enkel bij Futaba zenders het geval is. Dat bij de MX12, gas, normaal bij mode 2, op kanaal 1 hoort te zitten.
    Als dat het geval is, dan is er niets aan de hand, alleen is het dan zo, dat ik even een omschakeling moet maken in mijn hoofd :D

    En ja, PPM ;)
     
  2. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.054
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    klopt als een bus!
     
  3. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Dan ben ik blij, want dan is er dus helegaar niets mis met de zender (of mijn ombouw techniek haha).

    Mooi, kan de FF9 zender in de verkoop. Eerdaags eens bedenken wat ik ervoor ga vragen (met de nodige outdoor ontvangers).

    Ik hou ASSAN aan voor indoor vliegen, maar ga toch over op een andere techniek voor buiten (voor de grotere kisten). Wil meer zekerheid. Gezien de glitch die ik onlangs had met ASSAN, ben ik toch wat terughoudener geworden over one bind, one fly systemen. Dan liever een techniek die steeds van "kanaal" hopt, voor wat meer zekerheid.
     
  4. u4eake

    u4eake

    Lid geworden:
    16 aug 2006
    Berichten:
    1.505
    Locatie:
    Diest, België
    Had jij je zender eerst opstaan, of stond de fpv video zender het eerst op ?
     
  5. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Ik had mijn zender eerst opstaan.
     
  6. u4eake

    u4eake

    Lid geworden:
    16 aug 2006
    Berichten:
    1.505
    Locatie:
    Diest, België
    Dan kan je inderdaad een glitch krijgen als je pech hebt en geen hoppend 2.4Ghz rc systeem gebruikt.
    De assan zal namelijk bij het opstarten een vrij kanaal kiezen. Echter een videozender zend altijd op hetzelfde kanaal uit. Als de videozender dus uit staat en je assan kiest het kanaal waarop de videozender ingesteld staat, tja dan gaat de videozender op hetzelfde kanaal uitzenden als hij opgezet wordt en dan kan je problemen krijgen.

    Als eerst de videozender opgezet wordt zou er normaal gezien geen probleem mogen optreden omdat de assan dan niet het kanaal van de videozender mag kiezen.
     
  7. 5p1k3

    5p1k3 Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jan 2008
    Berichten:
    9.854
    Locatie:
    Hoevelaken
    Affijn, de techniek is me ietwat onbetrouwbaar voor grotere serieuze kisten. Dus vandaar de overstap naar iets nieuws (wat weet ik nog niet, twijfel sterk tussen Spektrum en Futaba). ASSAN blijft wel, alleen voor foampies, of indoorkistjes..
     
  8. u4eake

    u4eake

    Lid geworden:
    16 aug 2006
    Berichten:
    1.505
    Locatie:
    Diest, België
    Voor mijn jet had ik ook niet genoeg vertrouwen in ASSAN, hoewel ik er met mijn 450 heli nooit problemen mee gehad heb.
    Ik heb nu een FRSKY setjes gekocht om uit te testen. Als die er beter uitkomt dan gaat dat in mijn jet.
     
  9. ketnet

    ketnet

    Lid geworden:
    30 dec 2007
    Berichten:
    1.251
    Locatie:
    Brugge (Belgie)
    waarom probeer je de assan gewoon niet eens met e mega range check? volgens mij zijn er meer dan voldoende mensen die er wel vertrouwen in hebben?
     
  10. MPXfan

    MPXfan

    Lid geworden:
    12 okt 2006
    Berichten:
    490
    Als je je investering in een jet wilt beschermen, vraag ik me af of je met FRSKY een juiste keuze maakt: Heads-up: FrSky FASST Compatible receiver advisory
     
  11. sven

    sven

    Lid geworden:
    22 feb 2004
    Berichten:
    10.668
    Locatie:
    Roosendaal
    Damn, ik heb net een Frsky module besteld.
    Even goed opletten als er iemand anders met frsky aanwezig is dus.
     
  12. u4eake

    u4eake

    Lid geworden:
    16 aug 2006
    Berichten:
    1.505
    Locatie:
    Diest, België
    Mega range check gedaan (zie een hoop pagina's terug in dit topic). Na krap 500m mocht ik al terugwandelen met mijn zender en dat vond ik toch niet zo mega... (jet op een houten tafel, X8R ontvanger, WFT09 zender).
    Daarna een graupner pcm dual conversion ontvanger op 35Mhz erin en ik kon 100 passen wandelen met ingeschoven antenne. Ik vlieg nu 2 jaar met de jet op 35Mhz en check na elke vlucht de failsafes : nog nooit eentje gehad.

    Wat de FRSKY betreft :
    En laat ik nou net het 2-way systeem hebben met telemetrie. Maar voor de FRsky in de jet gaat zal die ook nog de mega range test moeten doorstaan :)

    Wat moet je kiezen om je investering in een jet te beschermen ? Met spectrum is dit seizoen bij ons op de club zowel een BAE hawk jet de grond in gegaan als een F5D pylonracer (de pylonracer ging er na de start volgas vandoor en crashte met 300 per uur op een weg, waarna pylonracen op onze club werd afgeschaft)... Als je de forums erop naleest heb ik de indruk dat de hoppers het toch beter te doen wat betreft failsafes en crashes.

    Voor alle duidelijkheid : ik heb de Assan meer dan een jaar in gebruik voor mijn 450 size heli en nooit de minste storing gehad.
     
    Laatst bewerkt: 6 dec 2010
  13. sven

    sven

    Lid geworden:
    22 feb 2004
    Berichten:
    10.668
    Locatie:
    Roosendaal
    @ u4eake: Van je range klopt geen reet, ik zou toch bijna denken aan een defect in je module. Op hobbyking is er een belg die is over het strand 3 kilometer weg gewandeld en had geen enkele storing met die ontvanger. 500 meter halen zelfs mijn kleine witjes nog wel.
     
  14. Leo Martens

    Leo Martens

    Lid geworden:
    15 nov 2004
    Berichten:
    150
    Locatie:
    Venlo
    Ombouw SX / Assan

    Ook ik heb de Cockpit SX omgebouwd met de Hack module van Assan, nu waren de gevonden schema's helder en heb ik eea dubbel gechecked of deze juist gesoldeerd zijn. Helaas kan ik geen verbinding krijgen met de ontvanger.

    Als ik de zender aan zet en de schakelaar op 2,4 GHz, dan volgt er na enkele seconden een stevige pieptoon gedurende 1 seconde. Daarna wordt de LED meteen groen en blijft continu. Op de zender verschijnt knipperende DSC, deze verdwijnt na het indrukken van de middelste knop op de zender.

    Uiteraard bedien ik alle kanalen op de zender. Diverse regelaars, lipo's, ed al uitgeprobeerd, zenderaccu is vol, ed.

    Ik heb diverse ASSAN ontvangers gebruikt om eea te checken alleen wilt het nog niet lukken, wie kan mij tips geven. Uiteraard met de BIND kabel op het juiste kanaal

    HELP HELP HELP
     
  15. Jan scholten

    Jan scholten

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    1.468
    Locatie:
    veldhoven,nl
    Je moet de assan in bind mode brengen. Dan gaat de groene led knipperen. daarna gaat het binden wel ok.
     
  16. mukkus

    mukkus

    Lid geworden:
    23 feb 2008
    Berichten:
    21
    Locatie:
    hallum
    binden

    hey leo

    volgens mij moet je bij het aanzetten van je zender
    kanaal twee even heen en weer bewegen zodat de zender in bindmode gaat

    volgens mij krijg je dan geen lange piep
    maar piepjes pulserend
     
  17. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    de bindplug plaatsen tussen de ** signaalpinnen ** van kanaal 1 en 3

    dus dwars plaatsen!

    dus over de de drie waar normaal oranje zit...

    Da;s dus duidelijk niet op een kanaal...

    Johan
     
  18. Leo Martens

    Leo Martens

    Lid geworden:
    15 nov 2004
    Berichten:
    150
    Locatie:
    Venlo
    Gelukt

    Super, bedankt voor de reacties, ik was aan het binden na de pieptoon, het moest ervoor,

    nog nooit zo lang mijn eigen solderingen getwijfeld......

    Toch beter de gebruiksaanwijzing lezen !!

    Leo.
     
  19. Josv

    Josv

    Lid geworden:
    1 sep 2003
    Berichten:
    441
    Locatie:
    Antwerpen
    probleem met ASSAN module in MC24

    Sinds december 2008 heb ik in mijn MC24 een Assan module. Tot voor kort geen enkel probleem, maar nu betrouw ik het niet meer. Als ik aan de antenne trek of duw gaat de verbinding weg. De module is in de MC24 nog gezekerd door een stukje schuim in het deksel. Deze middag heb ik een (lichte) crash gehad door het verliezen van de contact met de ontvanger. Ook bij het opzetten van zender en ontvanger blijft het model piepen omdat er geen binding is. Aan de module een beetje vriemelen verhelpt het euvel tijdelijk.

    Heeft iemand al zo'n deffect gehad? Hoe zou dat veholpen kunnen worden?

    Natuurlijk betrouw ik het zaakje niet meer en koop ik een nieuwe module, voor de prijs moet je het niet laten. Het nadeel is natuurlijk dat je alle ontvangers (een stuk of 12) moet herbinden.

    Groetjes,

    Jos
     
    Laatst bewerkt: 10 apr 2011
  20. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.415
    Locatie:
    Maasland
    Heb je al eens naar de pennetjes gekeken, waar het module op wordt gestoken? Als dit vergulde pennen zijn is het in orde, als het vernikkelde zijn kunnen deze problemen geven door vervuiling. Reinigen doe je met alcohol.
     

Deel Deze Pagina