frsky sensors: daisy chain werkt niet.

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Frits37, 12 aug 2020.

  1. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.836
    Locatie:
    Hell
    Zal ik morgen doen. Alleen geen LBT.

    Zo rond 2016 was er daarmee een dingetje en ik heb toen voor de wereldwijd te gebruiken versie gekozen.
    Ik ben een wereldburger in de EU.
    Ik verwacht niet dat LBT er iets mee te maken zou kunnen hebben.
     
  2. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Ik zat ook op FCC, maar moest mijn X9D vervangen en de nieuwe accepteerde alleen LBT. FCC was niet te flashen. Overigens geen enkele narigheid mee gehad tot nu toe.
     
  3. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.836
    Locatie:
    Hell
    Hier werkt het gewoon hoor.
    Radiofirmware 2.1.0 fcc en Opentx 2.3.5

    Mooiste is als je zelf de sensoren even kunt uitwisselen (moet je wel een extra setje hebben liggen)
    Ik zou ook even OpenTx verversen. Momenteel is dat 2.3.9 en jij gebruikt nog 2.2.4.
    Inmiddels is natuurlijk de RF.firmware vernieuwd en is ook best wat aangepast m.b.t. de telemetrie. Updaten kan in ieder geval geen kwaad en kost niets.
    . upload_2020-8-14_10-29-15.png upload_2020-8-14_10-30-13.png upload_2020-8-14_10-31-10.png upload_2020-8-14_10-33-13.png
     
  4. Paul01

    Paul01

    Lid geworden:
    12 apr 2006
    Berichten:
    198
    Locatie:
    Rotterdam
  5. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Paul, bedankt, ik heb alles werkend op LBT. Maar het is goed te weten dat een switch naar FCC mogelijk is.
     
  6. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Ik had van beide een extra setje liggen, maar dat maakte geen verschil. Ik zal de OpenTx versie updaten. Hopelijk lost dat het op.
     
  7. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Helden
    Hallo

    Ik geloof niet dat FCC / LBT en OpenTX dat daar het probleem ligt.
    Lijkt me gezien wat er over geschreven is door Frits het probleem in de communicatie van de sensors ligt.
    Misschien kun je zie onderstaande screenshot van freelink de data rate aanpassen, zou kunnen dat die elkaar verstoren.

    Freelink tool airspeed sensor screenshot.jpg Freelink tool lipovoltage sensor screenshot.jpg

    Groet Hans
     
  8. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Ik ben nu eerst OpenTX aan het upgraden naar 2.3.9. Wat gaat trouwens het vervangen van de inhoud van de SD kaart ongelooooofelijk traag (via USB). 250Mb in 25 minuten of zo.

    Het doet me denken aan de vorige eeuw, toen een bestand van 10Mb er twee uur over deed om met 28K8 door de telefoonlijn te wandelen.
     
  9. Paul01

    Paul01

    Lid geworden:
    12 apr 2006
    Berichten:
    198
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik haal altijd mijn sdkaart uit de x9d en zet de inhoud via een sdkaartlezer(usb 3.0) over dat gaat sneller. En ik verwijder alle geluidsfiles behalve de engelse, dat schilt een heleboel omdat dat zorgt voor de grote van het bestand.
     
  10. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Dat laatste heb ik voorheen ook wel gedaan, maar nu niet aan gedacht. Zometeen maar even kijken wat het heeft opgeleverd.
     
  11. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Resultaat 2.3.9: helaas alles hetzelfde. Zonder mlvss doet de '70 het, schakel ik de mlvss bij dan wordt die niet herkend, sluit ik de lipo aan met beide sensors aangesloten, dan ziet hij alleen de mlvss. Zelfde met een tweede setje van beide sensoren.

    Ik heb een flvss besteld, benieuwd of het daar beter mee gaat. Komt uit Hong Kong, dus kan een paar dagen duren.
     
  12. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.836
    Locatie:
    Hell
  13. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Bedankt, maar ik ga nu eerst op vakantie en bij HK zijn ze maar 13 euro (global)'
     
  14. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.836
    Locatie:
    Hell
    Alvast een fijne vakantie.
    Ik heb nog één weekje.

    Waar gebruik je de voltage-sensor voor?
    Ik gebruik hem eigenlijk maar in één zwever en dan enkel om er voor te waarschuwen als de accu voor de ontvangers en servo's etc een lage spanning gaat geven.
    Een nadeel van deze sensor is dat je hem niet moet vergeten los te koppelen van de accu als je het toestel een tijdje weg legt. Hij trekt je accu dan volledig leeg, welke gelijk in de kliko kan (weet ik :oops:)

    Voor accu's die een motor aandrijven gebruik ik de 150 A sensor.
    Die geeft heel erg goed weer wat je aan mAh uit je accu verbruikt hebt en dat komt heel nauwkeurig overeen met wat je er later weer in kunt laden.
    Ik gebruik hem vooral bij EDF's, zo tussen de 80 en 120 A, en laat mij m.b.v. de telemetrie steeds waarschuwen hoeveel ik verbruikt heb (logical switches) en dat is best fijn als je vliegtijd ergens tussen de 3 en 5 minuten ligt (meer of minder "gas"geven).

    De Voltage-sensor is dan wel weer een mooie indicatie om aan te geven dat de spanning begint terug te lopen als de aandrijf-accu richting het einde van dit zware bestaan begint te komen.
     
  15. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Ik gebruik ze om gewaarschuwd te worden als de aandrijflipo onder een bepaald niveau komt (3,4V per cel) of als de laagste cel onder de 3,2V komt: tijd om de landingsbaan op te zoeken.

    Ik houd ze permanent in het toestel aan de smartportkabel, dus geen leegtrekkende lipo's.
     
  16. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Stomme vraag waarschijnlijk, maar hopelijk kunnen jullie dit zo beantwoorden: ik heb een aantal frsky voltage sensors
    overgenomen en wil die aansluiten op een rx6r ontvanger. Hoe doe ik dat?

    Het betreft de FBVS01. Output is 2 draadjes, - (GND) en AD1/AD2, aan een standaard servo stekker op pinnen 1 en 3.

    Sluit ik die aan op de s-port van de rx6 ontvanger? En zo ja, op welke pinnen dan?
    Ik gok dat ik hem op de eerste 3 pootjes van de s-bus poort mag aansluiten gelabeld -, + en Signal.
    Klopt dat?
     
  17. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Helden
    Beste Hein

    Heb je het manual er niet bij ?
    Daar staat uitleg over deze sensor.
    als ik naar de manual van de RX6R kijk dan kun je deze sensor daar waarschijnlijk niet op aansluiten.
    Deze is voor de oudere die nog geen smart port hadden.

    mvg Hans
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • FBVS.pdf
      Bestandsgrootte:
      682,7 KB
      Weergaven:
      49
    Laatst bewerkt: 22 aug 2020
  18. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    23.627
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Inderdaad, die voltsensors zijn voor de D serie ontvangers, die aparte poortjes hadden voor de voltsensors, en voor alle overige sensors een aparte "sensor-hub" benodigden.
     
  19. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Handleiding heb ik er wel bij, maar het werd mij daar niet duidelijk uit dat dit over een ander type receiver ging.
    Vandaar de post - dank voor de waarschuwing voordat er ontvangers aan gort gaan!
    Ik zal de sensors weer te koop zetten, heb alleen maar de moderne serie ontvangers in gebruik.

    Volgende vraag is dan welke voltage sensor ik WEL moet hebben - heeft iemand hints? Ik zit op de wip om
    met arduino en openxsensor aan de gang te gaan (spanning, vario en gps), misschien is dat de beste optie.
     
  20. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Je zou deze kunnen gebruiken: De FLVSS.
    https://www.mhm-modellbau.de/part-FrSky-FLVSS.php

    Maar OpenXsensor werkt ook perfect.

    Als je de Flvss wil testen heb ik die wel liggen. Ook voor OpenXsensor heb ik wel het een en ander.

    Met OpenXsensor kan je ook meteen GPS toevoegen aan je toestel.
     

Deel Deze Pagina