FrSky X10/X10S

Discussie in 'Model elektronica' gestart door fredd_1001, 7 jan 2018.

  1. Alexzzz

    Alexzzz Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 mei 2004
    Berichten:
    23.310
    Locatie:
    Spijkenisse
    Ik heb net de X10S binnen en geflashed naar OpenTX. Bij mijn X9D kon ik bij het aanmaken van een nieuw model ook flying wing (delta) kiezen. Nu niet. Heeft iemand hier een oplossing voor toevallig?
     
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Groningen
    Vergeet die wizard nu eens, dat is nergens voor nodig. Een delta mixer is heel simpel: Neem 2 kanalen en mix op elk kanaal zowel elevator als aileron input. Mix elevator 50%, aileron 100%. Elevator mix je op 1 kanaal +50%, op de andere -50%. Dual rates regel je bij de inputs, 0 punt, reverse en absolute uitslagen bij de outputs.
     
    toostbeek vindt dit leuk.
  3. Alexzzz

    Alexzzz Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 mei 2004
    Berichten:
    23.310
    Locatie:
    Spijkenisse
    Tnx Herman, dat was de oplossing :)
     
  4. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Dit is juist de reden waarom ik nou OpenTX prefereer over echt alle andere systemen.
    Iedere fabrikant heeft zo zijn eigen idee over bepaalde (mix)functies, en als je daar een beetje je eigen ivloed op wilt hebben, is soms gewoon niet zo makkelijk of al helemaal niet te doen.

    Hier heb je gewoon 100% invloed op elk mogelijke manier.

    Vooral als je met Telemetrie gaat werken, en daar functies op laat triggeren.. echt geweldig!!
     
  5. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Groningen
    Jup :) Motor op toeren -> Wiel deuren langzaam omhoog (olie druk simulatie). Welk systeem kan dat nog meer? Jeti denk ik.... dan houdt het wel op. Airspeed -> Flaps is ook erg handig. Ik wou zelfs nog een touchdown sensor maken op het gear en dan de flaps meteen intrekken (en eventueel remmen erop). Helaas was de kist verkocht voordat ik dat af had. Voor een schaal kist is het echt super. Behotec gears hebben een error melding als de gear niet volledig uitgaat (en dus locked). Een alarm daarvan zou ook erg mooi zijn. Teveel opties eigenlijk........
     
  6. Alexzzz

    Alexzzz Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 mei 2004
    Berichten:
    23.310
    Locatie:
    Spijkenisse
    Inmiddels ruim een maand de X10S in gebruik, en ben extreem tevreden! Enige klacht die ik op internet las was de accuduur. De eerste acculading merkte ik ook dat hij erg snel leeg ging, maar dat heb ik opgelost door de schermverlichting uit te laten gaan na 20 seconden. Ben met mijn FPV toestellen ook vrij ver weg gevlogen, heb de indruk dat de range iets beter is dan de X9D Plus, maar dat kan ook geestelijk zijn...
     
  7. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Ha had precies hetzelfde gedaan :) ook na x aantal seconden het scherm uit.
    Dat ga ik vanavond op lossen door er een groter Li-Ion pakket in te bouwen,, een nieuwe accu plaat had ik al geprint in ABS.
    Heb een reserve originele accu gekocht en die haal ik uit elkaar voor het printje..
    Op mijn werk hebben we 3400mAh 18650 cellen.. die ga ik nu 2S2P maken. dan heb ik ipv 2600mAh nu 6800mAh, het extra gewicht valt mee.. en aangezien ik een pult gebruik te verwaarlozen.
    En voordeel is ook dat de zender nog op de normale manier geladen kan worden.
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Groningen
    En toch heb je nog steeds die Fruitaba's in gebruik....... :hammer:
     
  9. Alexzzz

    Alexzzz Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 mei 2004
    Berichten:
    23.310
    Locatie:
    Spijkenisse
    Ja, dat blijft ook zo ;) Heb alleen Frsky vanwege de RSSI waarschuwingen....
     
  10. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    906
    Zijn er toevallig mensen die een OrangeRX DD16N ontvanger (satelliet) gebruiken met een X10s?

    Heb er 1 aangeschaft. Binden gaat goed.
    Ontvanger aangezet, na 8 seconden begint deze snel te knipperen. Dan de zender op binden gezet. Vervolgens gaat de LED op de ontvanger continu branden. Als ik de zender daarna uitzet gaat de LED ook uit. Zet ik de zender daarna aan, dan gaat de LED weer continu branden.
    Maar de RSSI blijft op 0 staan. Zet ik de ontvanger dan uit, dan komt er geen "signal lost" melding.

    Weet iemand raad hiermee?
    Volgens de handleiding is hij volledig compatible de horus X12s. Ik heb de simpele aanname gedaan dat de X10s dan ook gaat lukken. Maar misschien was die aanname te simpel.
     
  11. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    796
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Die ontvanger lijkt geen telemetrie te hebben waardoor je dus ook geen RSSI waarde doorkrijgt. Maar, een ander nadeel van die ontvanger is dat hij niet samenwerkt met ACCST v2.1 dat FrSky dit jaar als vervanging van ACCST v1 heeft uitgebracht (i.v.m. de USM - Uncontrolled Servo Movements - bug). De ontvanger werkt alleen met ACCST v1 dus. Het is de maar vraag of HobbyKing nieuwe firmware gaat uitbrengen die dit probleem oplost...
     
  12. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Tegelijk :) alm was mij voor
     
    alm vindt dit leuk.
  13. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    906
    Als ik op de hobbyking pagina kijk, dan staat er: Telemetry: RSSI

    Dit staat natuurlijk los van de firmware versies.
    Dit was mijn eerste orangerx en vermoedelijk mijn laatste. Gewoon terug naar originele frsky componenten.

    Voor mijn kennis verrijking, waar heb je ontdekt dat deze alleen op accst v1 werkt?
     
  14. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Groningen
    Orange is gewoon rommel. Niet betrouwbaar en gaat snel stuk.
     
  15. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    796
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Als je wat verder kijkt bij het product op de HobbyKing site bij reviews en comments dan kom je al aardig wat te weten... Bij een aantal stond dat het niet meer functioneerde nadat de zender was bijgewerkt naar de nieuwe ACCST v2.1 firmware. Er stond ook bij dat telemetrie niet werkt.
     
  16. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    906
    Ik had de ontvanger gekocht toen er nog maar 1 review stond. Nu staat er een die omschrijft dat het na de update niet meer lukt.

    Inmiddels liggen ze in de hoek. Ga op zoek naar een andere satelliet, maar dan van frsky en die moet ook rssi signaal hebben. Dat geeft een beter gevoel, omdat het nagenoeg standaard is op 2,4ghz zenders. Maar welke het dan wordt, die zoektocht moet ik nog doen
     
  17. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Laatst bewerkt: 29 okt 2020
  18. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    796
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    XM+ moet je vermijden, heb ik geen goede verhalen over gehoord i.c.m. ACCST v2.1. Ik zie nu dat ze wel een versie 2.1.2 update uit hebben gebracht, maar het blijft een gok...

    XM+ heeft geen ACCESS overigens, zit een CC2510 chip op met ingebouwde 8051 MCU, maar die heeft te weinig memory resources. Dezelfde chip zit ook op de XM en de XMR. Voor de XMR is zelfs helemaal geen ACCST v2.1 uitgebracht omdat ze aangaven dat er te weinig resources waren.
     
    Laatst bewerkt: 29 okt 2020
  19. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Groningen
    Ik zou een MPM moduul erin zetten en een ander merk dan FrSky gebruiken. Die blijven teveel klooien met software en denken niet aan de eindgebruiker.
     
  20. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Gaat echt weer nergens over dit. Echt een stukje copy paste text.
    Zeker als het om de reactie op bovenstaande antwoorden gaat, staat je antwoord niet in relatie tot eerdere opmerkingen.

    Waarom weer extra hardware toevoegen om tot een oplossing te komen, dat is helemaal niet nodig.
    Ik gebruik diverse R-XSR ontvangers en het werkt gewoon prima. XM+ gebruik ik al heel lang niet meer om daar een concreet oordeel over te geven.

    Je moet alleen gewoon goed inlezen in de materie.. ik wil niet zeggen dat men dat niet genoeg doet. maar dat moet gewoon als je voor Frsky, Jumper of Radiomaster kiest.

    En zowat dan nog als Frsky blijft klooien met software? er wordt tenminste nog wat mee "geklooid" jij denk zeker dan die 2 andere merken dat niet doen? dat dat meteen top werkt?

    Ik snap al die ophef niet, men laat zich helemaal gek maken, en dan komen dit soort antwoorden inderdaad.
     
    AHoogendijk vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina