Galloping Ghost & Webra Picco

Rick, als je al besteld hebt, jammer dan. Maar ik kom er net achter dat de pin spacing van de SO-8 maar 1,27 mm is, en dat gaat niet passen op mijn vero-bordje. Dus als het nog kan laat die MIC4427YM maar zitten, dus alleen 2x DIL.
 
@max z
Ze liggen hier klaar, opsturen of ophalen?
MIC4427.jpg

Rick
 
Fijn Rick, bedankt. Het is allemaal niet dringend, maar omdat je het aanbiedt, ik zou het erg op prijs stellen als je ze op wilt sturen, dan kan ik mijn scriptje ook weer testen. Ik stuur je een PB.

Groet,
Max.
 
maar om de originele actuator aan de gang te krijgen met de bijpassende 2,4 GHz ontvanger is meer nodig. Ik heb de vraag uitgezet op het Engelse ModeZero forum
OK, hier is dan het resultaat, een converter of "recoder" om het servo-signaal uit een hedendaagse ontvanger om te zetten naar de pulscode die nodig is om de Picco actuator in beweging te krijgen en een heen en weer gaan van een richtingroer te bewerkstelligen, waarbij de tijden van "heen" en "weer" zodanig veranderen zodat de totale cyclus tijd gelijk blijft. Dit resulteert dan in een roer dat staat te klapperen, maar waarvan de gemiddelde stand tussen de uitersten varieert. Dit principe is gelijk aan de "Galloping Ghost", alleen is daar de mogelijkheid om de cyclus te verlengen of verkorten, waardoor ook een hoogteroer bedient kan worden.
Mijn recoder werkt dus op 1 kanaal van de zender, maar ik heb een mogelijkheid ingebouwd om de cyclustijd te variëren met een meerslagen-potmeter op de print van de recoder.
De originele Picco actuator werkt met een spoel en een permanente magneet, en een uitgaande as die door de spoel te bekrachtigen een stuk de ene kant opdraait, en bij het uitschakelen van de bekrachtiging en de kracht van de permanente magneet weer terug gaat naar de startpositie. Ik ben niet in het bezit van een origineel Picco exemplaar, en ik heb de uitgang gekoppeld met een LED die de status daarvan laat zien.

Hierbij een filmpje waarop te zien is dat de variërende pulslengte van het servosignaal (hier met een servotester gegenereerd) de verhouding tussen aan en uit van de uitgang verandert van 0 naar 1. De cyclustijd is ongeveer 1/3 seconde (het maximum), aan het einde van de video is te zien dat de cyclustijd verkort is nadat ik de potmeter een aantal slagen "open"gedraaid heb. het minimum is 80 milliseconden, dus een frequentie van 12,5 Hz. De optimale frequentie moet proefondervindelijk bepaald worden.

De recoder bestaat uit een ATtiny voor de Arduino code en een MIC4427 driver (gedoneerd voor dit project door Rick Ruijsink) voor de Picco.

 
Dag Max, Jd bent goed bezig geweest. Complimenten. Fijn dat zelfs Rick aan dit project - help Gerard klapperen - plezier beleefd. Dat ziet er goed uit en ben ik blij mee. Wat rest is dan de zender ombouwen met Tx module en bijpassende ontvanger. Maar daar had je al iets voor beschikbaar als ik het goed begrepen heb.
Blijft de voeding voor eea in de Topsy, lichte LiFe met ubec voor Rx, Converter en Picco actuator.
Is het ook mogelijk om de actuator op bv 11 volt te laten werken zodat deze wat sterker wordt?
 
Max, wat een leuk project en wat een mooie zender, echt geweldig dat je de oude antenne er op heb laten zitten, ik wil dit ook bij mijn Kraft zender toepassen, ik dacht voor de show, heb jij ook ervaring om met geheel uit geschoven spriet antenne te vliegen?
 
Nee, daar heb ik geen ervaring mee. Dit was de wens van de eigenaar (RTrider), en we hebben besloten om het zo te doen onder het motto "we zien wel". Als de reikwijdte tegenvalt veranderen we het alsnog en plaatsen de 2,4 GHz antenne op de plek van de originele 27MHz antenne.
 
Heb veel omgebouwde zenders gezien met de 2,4 ghz antenne verwerkt in het frequentie vlaggetje aan de originele spriet antenne. Ik denk niet dst het wat uitmaakt.
 
TOP Max.
Helemaal goed.

Gasservo zie ik ook in drie standen:
VOL, Midden en Uit

Ik zie dat de gasservo ook van Vol naar Uit en terug gaan.
Dmv de timerfunctie?
Of heb je met de schakelaar gedaan?
 
Wanneer je de piep op 1:49 hoort wordt de timer op 10 seconden gezet, en je ziet daarna de servo via de schakelaar van stop via half naar vol gaan. 10 seconden daarna gaat de servo in één keer naar stop, dat doet de timer.
Wat niet te zien is, is dat zodra je terug naar half gas gaat zal de servo daar ook naar toegaan, maar bij schakelen naar vol gaat de servo weer naar stop, m.a.w. vol gas blijft geblokkeerd. Als je toch weer verder wilt vliegen moet je óf op de drukknop drukken om er meer tijd bij te piepen (10 s per druk), óf door lang te drukken de timer uit te schakelen. Of de schakelaar helemaal naar stop brengen, dan start de eerder ingestelde tijd opnieuw op het moment dat je naar vol gas gaat.
 
Back
Top