Immersionrc vortex rtf quad

Discussie in 'Multicopters' gestart door crg, 8 mrt 2015.

  1. Maarten112

    Maarten112

    Lid geworden:
    22 feb 2011
    Berichten:
    971
    Locatie:
    Rotterdam
    Is het geen optie om zelf een mount te ontwerpen en deze 3d te printen? Ik heb zelf geen vortex, anders had ik er zo eentje voor je kunnen ontwerpen en printen.
     
  2. sublover

    sublover

    Lid geworden:
    2 feb 2012
    Berichten:
    382
    Locatie:
    Schagen
    Ik zag op youtube een filmpje van een vortex waarin het osd ook de hoogte aangaf in meters? Is dit niet alleen mogelijk met gps?!
     
  3. leo-rcc

    leo-rcc

    Lid geworden:
    23 mei 2007
    Berichten:
    1.932
    Locatie:
    Hoogvliet
    Een hoogtemeter hoeft niet GPS te zijn, kan met een barometer of met een andere meting gebeuren.
     
  4. peterc

    peterc

    Lid geworden:
    14 mrt 2012
    Berichten:
    504
    Locatie:
    groningen
    Ik zal mijn vraag eens opnieuw stellen.
    Weet iemand ook waarom mijn quad constant yaw geeft naar rechts?

    Alles is recht en aan de maat. Als ik het trim met de zender verplaatst het probleem zich.

    Het vliegt niet bepaald lekker op deze manier namelijk:(
     
    Laatst bewerkt: 9 jun 2015
  5. QuadRon

    QuadRon

    Lid geworden:
    16 mrt 2008
    Berichten:
    4.334
    Locatie:
    Belgie
    Check even je mid point dan van de Yaw.
    Kijk als de motoren goed recht gemonteerd zijn..
     
  6. peterc

    peterc

    Lid geworden:
    14 mrt 2012
    Berichten:
    504
    Locatie:
    groningen
    ik ben een noop op dit gebied dus ja, midpoints blijfen niet op 1500 staan en schommelen tussen de 1499 en 1501 en dat is met twee keer trim naar links.
    zie nu dat de rol en pitch ook schommelen, kan mij niet heugen dat dat zo was toen hij nieuw was, toen stond alles deadcenter op 1500.

    kan het door mijn kappote reciever kmomen?
    daar is 1 antenne van afgebroken namelijk, morgen komt er een nieuwe binnen. (D4R-II)

    ik dacht ook dat er iets scheef zat omdat het na een crash in heel hoog en dik gras was gebeurt, toen viel mij het in 1 keer op dat de vortex yaw geeft, echt maar een heel klein beetje naar rechts.
    maargoed ik kan het ook verkeerd opmeten natuurlijk.
     
    Laatst bewerkt: 9 jun 2015
  7. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    zojuist even bezig geweest 2 vortexjes in te stellen. 1 met spektrum en 1 met graupner. die met spektrum werkt, alleen die met graupner krijg ik niet aan de praat. ontvanger ingesteld op SUMD op channel 6, maar krijg geen enkele reactie in de vortex. volgens mij vliegen meerdere mensen met graupner, dus iemand tips?
     
  8. m00st

    m00st

    Lid geworden:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.144
    Locatie:
    regio Den Haag
    Emil heeft net wat online gezet..
    Graupner Hott transmitters and Immersion vortex s…:
     
  9. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    ik heb een gr-12L ontvanger. denk dat het daar dan niet mee werkt. filmpje van emil is inderdaad precies zoals ik het in mijn hoofd had.
     
  10. lucbis01

    lucbis01

    Lid geworden:
    23 apr 2015
    Berichten:
    216
    Als emil er een gr12 ontvanger bij heeft staan zal dat best wel werken toch?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  11. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    gr-12 is een andere ontvanger dan de gr-12L. en in zijn filmpje doet hij het met een gr-16;)
     
  12. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    ben er al achter. de 12l doet helaas geen SUMO, enkel SUMD en dat werkt niet. andere ontvanger erbij pakken dus;)
     
  13. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Sorry Vinny, de 12L(ite) werk niet. Maar daar was je al achter, komt door sumD, ipv wat we nodig hebben, sumO
    De 12 en 16 zijn hier getest en in orde bevonden, en vermoed dat alle ontvangers met een sumO optie werken.
     
  14. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    klopt. heb er nu een gr24 op zitten, werkt prima;) had nog een stapel lites liggen, dus hoopte dat dat werkte;)
     
  15. koelma

    koelma

    Lid geworden:
    17 mei 2008
    Berichten:
    132
    Locatie:
    Bussum
    Beste allemaal,
    Ik ben eerst bezig geweest met een Spektrum DX9 samen met een Orange 615X ontvanger. Alles werkt maar de 615X blijft regelmatig knipperen als indicatie dat hij niet stabiel is. Dus hier durf ik niet mee te gaan vliegen.
    Verder krijg ik de Vortex niet geArmd !? Geen idee hoe dat moet. uitslagen op 125% gezet ... geen resultaat.
    Als laatste oplossing maar een speciale ARM schakelaar geprogrammeerd met Cleanflight op kanaal 6.

    Nu vandaag een Diamond 888 ontvanger gekocht met Futaba. Uitslagen ook op 125% gezet en werkt heel snel.
    Ook hiermee krijg ik de Vortex niet geArmed ?!?
    Dus ook hierbij een extra switch geprogrammeerd op kanaal 6. Even gevlogen in de tuin. Heel stabiel,
    Morgen maiden buiten !!

    groet,
    Frank
     
  16. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Laatste update in de Vortex geladen ? Was ergens een issue met niet kunnen armen, maar wel navigeren in het osd scherm....
     
  17. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    acc calibratie gedaan?
     
  18. koelma

    koelma

    Lid geworden:
    17 mei 2008
    Berichten:
    132
    Locatie:
    Bussum
    Ik heb de laatste Firmware erin zitten iets van 10.0.0.10 of zo. Nog niet de beta 11 versie.
    Vele malen de button 8 seconden vast gehouden en de gehele cyclus doorlopen van het instellen van de sticks. Dat helpt in ieder geval niet.
    Ik vlieg mode 1. Met de linker stick naar links gehouden kom ik wel eenvoudig in het setup menu. Dat werkt als een zonnetje.

    Nu moet ik eerst de accu aansluiten. Wachten tot alle groene ledjes stabiel zijn geworden.
    Daarna even rechter stick bewegen....
    Dan schakelaar om om de armen, even wachten op de bevestiging van de groene leds.
    En dan kan ik vliegen...

    Als ik te snel de Arm switch overzet of mijn Throttle stick beweeg (omhoog) dan moet de hele cyclus weer over.

    Bedankt voor het meedenken.

    groet,
    Frank
     
  19. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.657
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Wel apart, ook de uitslagen eens maximaal geprobeert?... Ik vlieg mode 3,en het blijft een vaste situatie om te armen, (thr down en yaw rechts... zoals ook in mijn filmpje . Enkel zit die combi verdeeld soms over 2 sticks,als je een andere mode hebt.
     
  20. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    armen is altijd hetzelfde geloof ik ongeacht welke mode
     

Deel Deze Pagina