Manual / bouwverslag DJI flame wheel F550 + instellen Naza Controller + GPS upgrade + demo en uitleg

Discussie in 'Multicopters bouwverslagen' gestart door Psygho (Emil), 16 mei 2012.

  1. KimG

    KimG

    Lid geworden:
    17 feb 2014
    Berichten:
    23
    Beste Forum,

    Heb weer een vraagje. Ik heb het starten van de motoren op intelligent mode gezet in de Naza assistent software. Is het dan normaal dat als ik de throttle stick volledig naar beneden breng, de motoren uitschakelen ?

    Mvg

    Kim
     
  2. SjaakZwart

    SjaakZwart

    Lid geworden:
    18 okt 2012
    Berichten:
    818
    Locatie:
    Zwolle
    Is helemaal normaal!
     
  3. KimG

    KimG

    Lid geworden:
    17 feb 2014
    Berichten:
    23
    Vind het raar waarom je dan in intelligent mode de CSG moet gebruiken om de motoren te stoppen. In de uitleg van DJI staat dat enkel in de immediately mode de motoren stoppen bij throttle stick onder de 10%.

    mvg

    Kim
    [​IMG]
     
  4. Woldenga

    Woldenga

    Lid geworden:
    9 mrt 2014
    Berichten:
    42
    Locatie:
    Warffum
    Vraagje over de GPS kalibratie..
    Failsafe staat ingesteld als zijnde 20 meter omhoog klimmen en terugkeren naar 'home', dus de plek waar je begonnen bent.
    Nu ben ik net aan het vliegen geweest. Voorafgaand eerst de GPS gekalibreerd. Horizontaal en vertikaal om zijn as draaien.
    Na een tijdje gevlogen te hebben, de failsafe maar eens uitgeprobeerd.
    Hij klom keurig naar een meter of 20 hoogte, vloog terug naar zijn ''home'' positie, en begon daar heel langzaam te dalen tot hij weer op de grond stond en de motoren uit schakelden.
    Werkt dus grandioos mooi! :D

    Maar moet je nu elke keer dat je gaat vliegen de GPS op zo'n manier kalibreren? En ook als je van accu wisselt? Of is dat nu eenmaal klaar, en stelt hij de home positie volgende keer automatisch in op de plaats waar je staat als je de accu aankoppelt?
     
  5. Opabob

    Opabob

    Lid geworden:
    10 okt 2010
    Berichten:
    166
    Locatie:
    1730 Asse Belgie
    Ik vind het juist vervelend dat de motoren niet onmiddelijk stoppen als je de stick op 0 zet. Dit was vroeger mijn reflex als de (helicopter) ergens tegenaan ging vliegen bij laag hooveren.
    Ik heb nu toch al vier propellers vernietigd.
    Bob.
     
  6. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.649
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Even gedrag van motoren starten en stoppen op "immideately". zetten ipv intelligent.
    Maar ook hier zijn weer voor en nadelen van, lees ze even goed voordat je een keus maakt!


    Niet lullig doen maar heb je de manual wel gelezen, of mijn bouwverslag ?, want daar staat ALLES in wat je nu vraagt.

    Om toch nog even ontopic te blijven....

    Calibreer de gps/compas als je iets nieuws op de copter hebt, (ander type accu, payload gimball, fpv zender, cam/ etc) of een ander COG hebt, of anderzijds iets anders hebt dan voorheen.

    Calibratie is enkel dan opnieuw nodig.

    Mvrg: emil
     
  7. KimG

    KimG

    Lid geworden:
    17 feb 2014
    Berichten:
    23
    Beste forum,

    Wat is eigenlijk het nut dat de motoren onder de 10% throttle uitschakelen ? Ik ben bang als beginneling, per ongeluk de throttle onder de 10% te brengen en de copter uit de lucht dondert. Ik dacht evt. dmv een switch een tweede throttle-curve te selecteren, zodat je tijdens het vliegen in open veld en op grote hoogte niet onder de 10% kan. Bij het landen kan je dan de switch afzetten en de motoren stoppen. Of houd deze methode bepaalde gevaren in die ik over het hoofd zie ?

    Mcg

    Kim
     
  8. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.649
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Ja, wat als je ergens tegenaan botst ?, op de kop ligt ?
    Btw zit ook nog verschil tussen de lite en de v1 en v2... de v2 heeft software dat als je meer dan zoveel graden omvalt hij de motoren stop zet.
     
  9. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Met heli's doet men dat over het algemeen ook zo. Zeker als je een tweede throttle curve kan inschakelen lijkt me dat geen probleem. Zoals met de naza in atti modus merk je aan de stick niet echt wanneer die op z'n snelst daalt (overigens, wil je snel naar beneden dan kun je beter naar acro/manual schakelen en laten duiken ;) ). Zo zag ik hier op het forum ook een filmpje van iemand waarbij de motoren stopten en hij ze niet op tijd weer kon starten.

    "Ja, wat als je ergens tegenaan botst ?, op de kop ligt ?" zo snel mogelijk de schakelaar omhalen :)
     
  10. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.649
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Dan moet je daar wel aan denken in the heat of the moment... Iemand die juist vanwege dit feit dus de "naza motoren stop" anders wil hebben, denk dus ook niet aan het feit dat je meteen het gas er weer op moet doen (imm mode) of een csg commando moet geven (intel. mode) dus denk je da tise dan wel denkt aan die schakelaar ??? NOPE!

    hahahahaha
     
  11. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Ach, dat is allemaal wel aan te leren, kwestie van wat je gewend bent. Juist 'stick naar beneden' was iets dat ik met de cp-heli's moest afleren omdat je 'm dan nog sneller tegen de grond stuurt.
    Als je een 3d multirotor gaat vliegen dan is dat net als met de heli's en wellicht handig als je gewend bent een schakelaar om te zetten.
     
  12. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.649
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Keuze's... ;)
     
  13. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.317
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    hallo, vandaag ook aan het programmeren geraakt' is namelijk toch wat anders dan een kk boardje.
    Ik heb de laatste software op mijn pc geinstalleerd nazam assistant 2.20
    ikzelf bezit een naza m V1 met gps.

    ik heb practisch alles ingesteld zoals hier in het topic aangegeven, echter zit ik nog met enkele probleempjes.

    de gps calibratie lukt niet, ik heb alle mogelijke tips die hier staan geprobeerd maar ik geraak niet in de calibratie mode.

    ook lukt de filesafe niet. Ik heb een futaba t9cp super zender met assan module en een assan 8kanaals ontvanger. de zender staat op ppm ingesteld.
    zet ik de zender af dan gaat hij naar manual mode.

    ik heb rechts een 3way schakelaar ingesteld op manual/atti/gps en links heb ik een 3way ingesteld op off/course lock/home lock.

    in tegenstelling tot mijn kk beginnen hier ook alle motoren te draaien wanneer ik hem arm. zet ik op atti mode de gashendel dicht vallen de motoren uit...( ik denk dat de vorige discutie hierover gaat...

    hulp indien mogelijk? natuurlijk moeilijk vanop afstand:)
    groeten
     
  14. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.189
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    de gps calibratie lukt niet, ik heb alle mogelijke tips die hier staan geprobeerd maar ik geraak niet in de calibratie mode.

    Hoe vaak gooi je de schakelaar heen en weer ? Bij mijn lite gaat hij naar kalibratie als ik 7 keer heen en weer schakel en dan stop, bij de Naze N v2 noet ik 11 keer schakelen en dan stoppen voordat hij in kalibratie gaat.

    ook lukt de filesafe niet. Ik heb een futaba t9cp super zender met assan module en een assan 8kanaals ontvanger. de zender staat op ppm ingesteld.
    zet ik de zender af dan gaat hij naar manual mode.

    Bij de spektrum moet je binden terwijl je throttle op 50 % staat en de schakelaar voor failsafe aan staat. Misschien moet je de failsafe ook eerst op een switch zetten en dan binden voor failsafe.


    in tegenstelling tot mijn kk beginnen hier ook alle motoren te draaien wanneer ik hem arm. zet ik op atti mode de gashendel dicht vallen de motoren uit...( ik denk dat de vorige discutie hierover gaat...

    Niks aan te doen, dit hoort zo :)
     
  15. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.317
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    oke check probleem 1 en 3 zijn normaal opgelost.
    de file safe nog niet (en een knop return to home ook nog niet)

    ik heb het hier in het draadje idd zien staan dus zender gas op+-40% zetten en aanzetten, dan de quad aanzetten, en dan neemt hij die 40% als file safe, maar ik kan nergens een knop instellen in de zender voor file safe... in de manual van de zender staat enkel op pcm...
     
  16. eclipse86

    eclipse86

    Lid geworden:
    29 aug 2005
    Berichten:
    4.317
    Locatie:
    Ieper,west vlaanderen
    gisteren gemaidend, vliegt zeer stabiel moet ik zeggen! echter voor de rest nog niets uitgeprobeerd, alles op manual, wel zeer wendbaar(mss wat expo instellen?)

    hij staat op een hoger landingsgestel wat soms wel wat vervelend is tijdens landen, hij springt soms wat en dan valt hij om, maar als de motoren dan nog draaien op gasstick dicht...

    ik denk dat ik met die failsave en return to home en altitude hold nog wat moet doen, maar dit krijg ik nog niet aan de praat. heb al een zoekertje geplaatst of er in de streek iemand is die me hiermee kan helpen, zelf uitzoeken is een mogelijkheid, maar uitgelegd zien is denk ik veiliger:)

    als ik de software opstart krijg ik wel telkens een foutmelding:

    [​IMG]
    op de zender staat ppm ontvanger(maar het is 2.4 assan) zet ik hem op pcm werkt hij niet. je zou dan denken, ik moet hem op in de software op ppm zetten, maar dan gaan de balkjes niet heen en weer met de stickcontrol. enkel bij traditionele ontvanger doet hij dit, maar dan staat die melding rechtsonder daar...
     
  17. robintl89

    robintl89

    Lid geworden:
    11 apr 2014
    Berichten:
    58
    tijdens het dalen is mijn f550 erg onstabiel. hij wankelt de hele tijd totdat ik weer gas bij geef en dan is ie meteen weer stabiel.
    heb ik nu een te hoge of te lage gain? heb zelf al paar andere instellingen geprobeerd maar kom er nog niet uit.

    (huidige instelling)
    Naamloos.png

    Alvast bedankt
     
  18. Sukru

    Sukru

    Lid geworden:
    27 jan 2019
    Berichten:
    1
    Locatie:
    Doetinchem
    Hallo heren,
    Ik zal me eerst voorstellen mijn naam is sukru ben 36 jaar ik vindt dit echt een super forum. Heb al diverse dji f550 flameweels gehad maar nooit zelf gebouwd. Nu heb ik er een compleet zelf gebouwd met behulp van jullie site. Nu loop ik alleen tegen een paar problemen op hopelijk kunnen jullie mij erbij helpen. Ik heb de naza v1 met de v-sen filght controller t-motor 650kv en opto 30a esc en 11 inch props als ik hem start en rustig laat draaien doet hij erg raar (happerend) en als ik wil stijgen lijkt net alsof hij gaat kantelen zouden jullie mij hierbij aub kunnen helpen. Alvast bedankt
     
  19. Helitony

    Helitony

    Lid geworden:
    16 mrt 2005
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    Lelystad
    Zitten de stekkers van de motoren op de juiste plek op de controller.
    Elk draadje/stekkertje even nalopen!
     
  20. josje

    josje

    Lid geworden:
    10 mei 2009
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Hensbroek Noord holland
    Hoi vroeg me af of er hier ook mensen zijn die me kunnen helpen met het afstellen van de drone f 550 op de frsky taranis xlite .
    Kom er niet helemaal uit
     

Deel Deze Pagina