Nieuwe micropuller

Korte update:
- brandstoftanks gemaakt
- andere bougies gemonteerd i.v.m. maximaal toegestane breedte
- her-en-der wat materiaal weggehaald. Gewichtsbesparing tot nu toe: ca. 300 gram.

p1070293.jpg


p1070320g.jpg


p1070297.jpg
 
Spatbordje gemaakt (niet mijn favoriete onderdeel) Komt t.z.t. nog wel wat airbrushwerk of bestickering op.
Op de foto zijn nu ook de opgesneden banden en de afgefreesde koelribben te zien.
Nu maar eens nadenken waar ik de ontsteking ga laten en hoe ik de tanks ga vastzetten.

p1070520x.jpg
 
Dit is misschien wel een hele domme vraag maar ik ben daar niet thuis in ( micro pullers )
Maar moet er niet nog een luchtfilter voor de Carb.?
Zoja, hoe dan?
Want ik lees dat u al aan de maximale lengte zit?
En dan zit het filter ook niet echt beschermt?

Verder echt prachtig gemaakt!


Ruud
 
ik dacht dat deze niet voor wedstrijden was, doordat hij al over een paar regels heen was met het gewicht volgens mij... dus dan zal die filter ook niks uitmaken lijkt mij?
 
Klopt, ik zit aan de maximale lengte en heb geen ruimte meer voor een luchtfilter.
En ik kan er inderdaad geen wedstrijden mee rijden voor het Nederlands kampioenschap, omdat hij te zwaar is, maar dat wil niet zeggen dat hij nooit voor een sleepwagen zal staan ;)
Gelukkig kan ik dan zelf bepalen of ik wel of niet ga rijden (dus niet als de baan te stoffig is)

Ik had er al een beetje rekening mee gehouden bij de keuze van de motor (carburateur achterop de motor, dus zo ver mogelijk uit de buurt van de achterwielen) en de plaatsing van de motor (carburateur zo ver mogelijk van de grond)
 
Als de spatborden goed genoeg werken kan e.e.a. wel meevallen. In elk geval de motor goed doorspoelen tussen competitiedagen, zodat het verzamelde "karterstof) verwijderd wordt. Testruns eventueel met luchtfilter uitvoeren helpt natuurlijk ook wel.
 
@ Pe en TimV: ik denk dat jullie een bericht hebben ontvangen, omdat hier een paar posts zijn geplaatst die hier niet thuishoorden. Deze heb ik verwijderd, dus daarom zien jullie geen nieuwe berichten.
Helaas is er op dit moment niet veel nieuws te melden. Ik zit ernstig te dubben over hoe ik nu verder moet wegens een gebrek aan ruimte en vooral gewicht.

Ik heb inmiddels al wel een idee hoe ik de tanks beter kan wegwerken, waardoor ik aan de voorkant meer ruimte heb om mijn gas- en stuurservo en ontvanger te monteren.
Helaas zal ik dan wel de motorsteunen opnieuw moeten laten snijden, maar dat is gelukkig niet zo'n grote financiele strop.

full
 
Laatst bewerkt door een moderator:
gewicht besparen?
De carburateur weegt 234 gram. Het kleinere model Walbro weegt ongeveer 134 gram, adapterplaat meegeteld.
Ik heb de motor gevlogen met een 16mm venturi carby (klein model). Dat kostte me slechts 1/2 PK (12.0 ipv 12.5)
 
Hmm, interessant. Wat kost zoiets?
Mocht je verder nog tips / ideeen hebben om de motor lichter te maken dan houd ik me aanbevolen. Ik heb al een tijdje zitten dubben, maar om nu de krukas uit te gaan boren of zoiets, gaat me toch wat ver.
 
De carby die ik gebruikte was een Walbro HDA189. Op e-bay waarschijnlijk wel te koop.
Anders nieuw voor €82 inclusief.
 
@Micropuller

Inmiddels heb ik het bouwverslag meerdere keren doorgelezen en moet ik zeggen dat ik wel wat onder de indruk ben van de "Skills" die hier getoond worden maar zie toch ook een aantal dingen die wat vragen oproepen. Ik heb uiteraard wel begrepen dat het geen doel is om binnen de regels te blijven en zou ook niet weten wat de regels precies zijn.

1: Het blokje doet me erg denken aan bromfiets techniek en ik heb nog niets gelezen over opvoeren. Het polijsten van luchttoevoer, uitboren van een carburateur en het plaatsen van andere membranen zal binnen de kortste keren die 1/2 pk terugbrengen. Het wordt nog veel meer denk ik als ook de mengsel gaten (zo noem ik ze maar even) in de binnenzijde van de cilinders worden vergroot.

2: Wel lees ik dat gewichtsreductie door een andere carburateur 1/2 pk kost. Vervolgens blijdschap over het 100 gram gewichtsreductie terwijl ik een aluminium brandstoftankje zie.

Het is uiteraard geen commentaar (ik zou niet durven) maar mijn jongenstijd komt even weer helemaal terug als ik dat blokje zie:D
 
Opvoeren heeft niet zoveel nut. Ten eerste denk ik dat dit blok in vergelijking met een standaard brommerblok al iets "gekieteld" is. Dat wil niet zeggen dat er niet meer uit te halen is, maar dan zul je toch moeten beginnen met een setje goede (resonantie) uitlaten te monteren, en dat zit er sowieso niet in. Daarnaast levert dit blok "standaard" waarschijnlijk al meer vermogen dan je ooit effectief op de baan kunt zetten.

100 gram is heel erg veel. Dat wegen die aluminium tanks samen niet eens. Ik kan je verklappen dat het heel goed mogelijk is om iets uit aluminium te maken i.p.v. kunststof, terwijl het zelfs minder weegt. Zo zijn er mensen binnen de NMPO die met aluminium velgen rijden die lichter zijn dan de standaard kunststof velgen. Daarnaast ziet een gepolijste aluminium tank er natuurlijk 100 keer beter uit dan een of ander standaard kunststof dingetje :cool:
 
Tja als er al meer vermogen is dan dat er maximaal op de baan is te krijgen is het heel begrijpelijk. Iets dat goed is moet je ook niet proberen te verbeteren.

Qua aluminium zal er dan voor bijvoorbeeld de brandstoftankjes met heel dunwandige brandstoftankjes gewerkt worden neem ik maar aan.

Het is lastig om er zo vanaf de foto`s en omschrijvingen een goede voorstelling van te krijgen.

Waar ligt die baan van jullie eigenlijk? Ik zou het beste eens willen meemaken zo`n wedstrijd.

Ps. 100 gram is inderdaad veel. Mijn dragster in aanbouw weeg nu al 400 gram en moet met alles er op en er aan minimaal 1,2 kg wegen.
 
Ach ja, wat is licht?

Kunststof (monstertruck)velg:

weegschaal%20Frank.jpg


Custom made aluminium velg:

weegschaal%20Frank1.jpg


(let op: er staat nog een punt voor de nul!)

Er is geen vaste baan. Micropulling-wedstrijden worden door het hele land verreden. Op de site van de NMPO kun je de wedstrijdkalender voor dit jaar vinden.
 
Back
Top