Seawolf van Robbe

Discussie in 'Duikboten' gestart door Kippetje75, 26 mei 2009.

  1. ikke79

    ikke79

    Lid geworden:
    29 sep 2012
    Berichten:
    32
    Locatie:
    brunssum
    hey Raf

    Ik heb het afsluiten van het water op deze manier opgelost, voor de
    u-2540.

    [​IMG]

    [​IMG]

    groetjes mick
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo mick

    ik sluit de lucht af omdat dan het ventieltje veel kleiner kan zijn
    ik heb niet zoveel plaats als jullie daar ik vast zit aan mijn principe van accu's
    maar dit is inderdaad ook een oplossing
    gr raf
     
  3. DiverAlpha

    DiverAlpha

    Lid geworden:
    14 sep 2012
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Rotterdam
    Nou eindelijk mijn seawolf v2 binnen!
    Ben al begonnen met de bouw maar wil nog wel her en der war onderdelen gaan bestellen om niet geheel standaard te beginnen.
    Nu zat ik met de bajonetsluiting in knik, heeft iemand misschien foto's van een seawolf v2 met bajonet?

    Groetjes Peter
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo peter

    zo direct kan ik geen foto's vinden
    maar er zijn wel veel seawolfs bij ons in de vaart maar het seizoen is nu gedaan
    en we beginnen maar eerst terug in april
    maar ik ga een paar wolfjes binnen krijgen voor aan te werken en dan zal ik het probleem eens bekijken
    een oplossing die ik in gedachte heb is de volgende
    de romp gewoon rond de baionet laten aan sluiten en onder aan de opening opvullen met abs of epoxy
    en taps naar voor laten toelopen als ook achter aan een aanpassing doen aan de achter romp
    de boot wordt dan wel ietsje dikker maar veel zal dat niet zijn
    maar ik moet hem eerst zelf in handen hebben voor ik weet wat er mee kan gebeuren

    gr raf
     
  5. ikke79

    ikke79

    Lid geworden:
    29 sep 2012
    Berichten:
    32
    Locatie:
    brunssum
    Hey

    Zoals Raf het beschrijft zo heb ik het ook ongeveer gedaan, het is wel wat
    werk met plamuren en schuren, maar met een beetje passie kom je er wel.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    groetjes Mick
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo

    ik dacht dat de wolf langs onder een naad zou hebben en eentje over het dek
    maar nu blijkt dat hij langs de zijkanten zit maar ook dat is geen probleem
    met wat abs resten en wat plamuur komt dat dik in orde zo te zien

    gr raf
     
  7. DiverAlpha

    DiverAlpha

    Lid geworden:
    14 sep 2012
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Rotterdam
    Bedankt Mick, nu is het een stuk duidelijker!

    Ben nu bezig met het techdek, binnenkort komen er foto's.

    Groet Peter
     
  8. Klamath

    Klamath

    Lid geworden:
    3 mrt 2008
    Berichten:
    4.850
    Locatie:
    Westerhaar, Overijssel
    is er wat op tegen om het ronde ABS deel van de buitenromp gewoon weg te halen, en alleen de hoeken van het dek te laten zitten?
    Zo wou ik het namelijk bij mijn Seawolf oplossen.. dan zou de Bajonet in het principe meteen deel van de buitenkant van de boot uitmaken, maar dat zou toch geen probleem mogen zijn?
     
  9. DiverAlpha

    DiverAlpha

    Lid geworden:
    14 sep 2012
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Rotterdam
    Zoals beloofd een paar foto's van mijn voortgang
    [​IMG]
    [​IMG]
    Ik weet niet zeker of dit werkt met dropbox maar dat zien we vanzelf.

    Vandaag ook onderdelen besteld bij Lex en bij Norbert. Ben benieuwd, wanneer alles binnen is kan ik weer fanatiek verder. Tot die tijd word het behelpen met vloedgaten maken...

    Groetjes Peter

    Edit:
    Dropbox werkte niet, vandaar maar even via de ftp
     
    Laatst bewerkt: 7 dec 2012
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo peter
    ga je der ook nog een pomp in bouwen ????
    tussen de motor en de accu heb je nog iets plaats en een robbe pomp zou er tussen kunnen denk ik
    [​IMG]
    Zahnradpumpe 6 Volt
    ik zal straks eens opmeten hoelang ze is
    dan zou je nog ergens een bts moeten kunnen weg werken
    plaats kan je nog iets besparen door de stekker naar de motor weg te laten en deze rechtstreeks te solderen
    als het goed is moet deze toch nooit meer los
    een baxterzak kan boven op de accu daar is plaats zat en de ontvanger boven op de achtereste servo ,of als het een kleintje is achter deze servo
    mooi werk moet ik zeggen

    gr raf
     
  11. DiverAlpha

    DiverAlpha

    Lid geworden:
    14 sep 2012
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Rotterdam
    Hoi raf,

    Ik wil de sub eerst dynamisch duikend hebben en daarna eventueel statisch duikend.
    Vergeet niet dat dit mijn eerste project is met rc speelgoed ;)

    Groetjes peter
     
  12. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    das twee keer werk dat je gaat moeten doen
    en kan je nadien nog een waterin/uitlaat zetten ????
    je gaat er moeilijk aan kunnen later als je de achterste stukken hebt gemonteerd
    want je moet dan in het achterschot nog een gat boren van 4 mm
    eventueel reeds voorzien NU en er een stukje slang met een stopje op monteren
    dat voorkomt later problemen
    gr raf
     
  13. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Zo een afsluiting heb ik indedaad ook in mijn U47 zitten
    mvg Fred
     
  14. marc 2

    marc 2

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    3.818
    Locatie:
    tussen breda en eindhoven
    even wat andere dingen aan mijn hoofd gehad en daar ben ik nog niet klaar mee maar er is wel 'n pomp binnen.
    en zaterdag een ander vervoer middel ophalen en dan gaat die vermoedelijk halverwege de volgende week door naar breda voor een nieuwe jas. als dat geregeld is ga ik eens bellen voor de wolf(s)

    dus we zijn nog steeds bezig maar wel even met wat andere dingen
     
  15. DiverAlpha

    DiverAlpha

    Lid geworden:
    14 sep 2012
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Rotterdam
    Hallo allemaal,

    Na even op pauze hebben gestaan heb ik nu alles binnen om weer verder te kunnen.
    Ik hikte er vooral tegenaan dat ik epoxy nodig had om de bajonet vast te maken aan de wtc.
    Na even zoeken kwam ik erachter dat Polyservice op 10 minuten rijden zit en heb daar dus wat epoxy gehaald.

    Waar ik nu mee zit is de vraag of het met de bajonet nog nodig is om het moertje aan de voorkant nog te gebruiken om de twee kanten van de wtc tegen elkaar aan te trekken. Of is het bijvoorbeeld mogelijk om dat gaatje dicht te gieten met epoxy (ik ben nu toch bezig) en heb ik aan mijn bajonetring genoeg om af te dichten?

    Groetjes Peter
     
  16. Helicor

    Helicor

    Lid geworden:
    28 aug 2009
    Berichten:
    1.982
    Locatie:
    Drenthe
    Nee, die centrale sluiting is dan niet meer nodig: de banjonet doet alles, afdichten en vergrendelen.
    Cor
     
  17. DiverAlpha

    DiverAlpha

    Lid geworden:
    14 sep 2012
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Rotterdam
    Bedankt voor de snelle reactie, ik heb hem nu nog dicht kunnen gieten met wat epoxy wat ik overhad van de bajonet :)
     
  18. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    als je kunt langs binnen en langs buiten smeren met die epoxy
    zo krijg je een soort van klinknagel vorm
    en kan de waterdruk het stopsel er nooit uit drukken
    alleen langs binnen stoppen geeft kans dat er na een tijdje toch water langs binnen kan komen als je de plastiek van robbe niet hebt kunnen op ruwen

    gr raf
     
  19. DiverAlpha

    DiverAlpha

    Lid geworden:
    14 sep 2012
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik heb me voor de verandering een keer aan de handleiding gehouden. Aan zowel die van de bajonet als aan die van de epoxy.
    Ik heb eerst alle delen grof opgeschuurd en in de epoxy primer gezet.

    Gister heb ik de kopse kant weer opgeschuurd, ontvet, met epoxy ingesmeerd en op elkaar gedrukt. Hierbij gebruik makend van lijmklemmen zodat er overal langs de rand epoxy naar buiten kwam. Het randje later netjes afgesmeerd. Toen de andere kant van de bajonet uitgelijnd op de buis van de wtc en vastgelijmd met UHU hart.

    Vandaag de buis opgeschuurd, ontvet en eerst een dun laagje epoxy aangebracht. Vervolgens het bijgeleverde band 1 slag om de buis gewikkeld, wederom ingesmeerd met epoxy en toen het band een 2e slag om de buis heen en alles weer vastgesmeerd met epoxy. Na 10 minuten nog een laatste laag epoxy eroverheen gesmeerd en nu om de 2 minuten de buis een stuk draaien zodat alles gelijkmatig opdroogt. Nu alles laten uitharden en kijken wat het resultaat gaat zijn.

    Is het nu ook nog nodig om de binnenkant met epoxy te behandelen?

    Groet Peter
     
  20. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo peter

    als het goed is dan zou de bajonet nu muur vast moeten zitten en hoef je langs binnen niets meer aan te brengen
    maar waarom heb je met UHU hart gelijmd ???is dat niet om balsa mee te verlijmen ???
    endfest had beter geweest want dat is ook op epoxy basis en het wordt tijdens het uitharden lopend en loopt zo in alle naden en kiertjes

    groeten raf
     

Deel Deze Pagina