Union Wrestler 1:50

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door JaFa, 29 dec 2019.

 1. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.141
  Locatie:
  Julianadorp
  Als ik dit zie, komen er weer heftige herinneringen boven. Ben daar ook erg lang mee bezig geweest. Persoonlijk vind ik dit geen verkeerd werk, leuk om te doen. Ik mis voorop aan de binnenkant van de boeg nog wel een plateautje met leuning en opstappen. Mogelijk heb je deze al gemaakt en komt ie er later op? Kan me niet voorstellen eigenlijk dat je die gemist hebt.;)
   
  Tug.NL en RoeBuilds vinden dit leuk.
 2. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Hey Roald, het is geen buis, bij buizen ga je altijd knikken hebben als je deze in bochten wil plooien, ik gebruik messing en nickel draad, de messing voor mooie bochtjes, de nickel daar waar het heel sterk moet zijn, soms gebruik ik wel buisjes als verbinding, veelal zijn de maten 2 1,5 1 0,7 en 0,5 mm. het plooien die ik met een ronde bektang waarop ik schaal merktekens heb gezet voor de juiste bochtstraal (2x diameter van de buis.)

  Dat kan ik me wel voorstellen die dejavu, het is eigenlijk wel fijn werk alleen is het spijtig dat je in mijn geval dan toch steeds kleine beschadiginetjes maakt, gevolg ik ga het ganse dek moeten hervernissen, Dat platform aan de boeg is er wel hoor maar dat lag in de kelder te drogen (spuiten). Er kruipt heel wat werk in, ook om te zien hoe en waar maak ik wat vast, soms zijn de foto's ook niet helemaal duidelijk.

  Ik zag ook dat er wel wat verschillen zijn in die buizerij tussen jou boxer en mijn Wrestler dus ben ik rustig aan alles gaan verifiëren. maar ik denk dat ik elke bocht elke flens, van de Wrestler altans, heb nu. Je gaat zien als je ze vergelijkt met jou foto's dat er links en rechts toch wel wat verschillen zijn al is het niet dramatisch natuurlijk.

  Het achterdek is dan weer redelijk simpel 1 buis en 3 a 3 aftakkingen, als die klaar is kan het geheel worden gespoten. ik denk dat ik meteen de railing ook ga doen want dan zou het volledige onderschip Bouwkundig klaar zijn. En rest enkel nog wat electronica en een techrek.

  Met een beetje geluk is die ganse boot dit jaar nog klaar wat zeker niet fout zou zijn natuurlijk.

  Ok, nu wat sporten en vanavond werk ik die buizerij verder af doooooooeeeeeeeeeeiiiiiiiii
   
  Tug.NL vindt dit leuk.
 3. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Hey mannen hier ben ik weer met een onmogelijke vraag, op het achterdek heb je aan de bakboord zijde 1 dikke leiding die naar achter loopt, op de boxer is dit gewoon een leiding met wat vertakkingen op de Fighter ook van de Warrior heb ik bijna geen foto's dus weet ik het niet.

  Maar het probleem zit weer bij de Wrestler, net achter de escape hatch en voor de voorste verhaalkop aan bakboord zit nog een dikke pijp met een grote afsluit klep.
  Mijn vraag is omdat ik het goed kan zien is deze verbonden aan de buis in langsrichting of komt deze uit het dek? ik geef jullie alle foto's die ik heb ik weet het niet, en het zou toch spijtig zijn als dit fout is.

  bij deze:

  Schermafbeelding 2020-09-08 om 23.27.24.png

  Iemand ideeën?
   
 4. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Ok, laat maar na goed de foto's van de boxer te hebben bestudeerd zag ik het hier is het antwoord:

  Schermafbeelding 2020-09-08 om 23.50.24.png

  Vanuit het dek dus maar sommige boten hebben dit dus niet meer.
   
  kaapstander en Marc w vinden dit leuk.
 5. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  De min of meer wekelijkse update,

  op dit moment zit ik toch even zonder bouw werk alles is vernist en aan het drogen of is net gespoten...

  Wat heb ik nog gedaan, na lang twijfelen heb ik de voorste FiFi buis gemaakt, persoonlijk vind ik dit niet mooi op de boot maar ze zit er op dus ja, ik heb gekozen voor de mooiste versie, althans origineel had de Wrestler de Picolo tube lopen zoals op de Boxer, dit met duidelijke hoeken:

  [​IMG]2814722 by Jan Fabri, on Flickr

  Dit vond ik helemaal niets sorry voor de uitspraak maar zoals ze in A'pen zeggen "just een jannete boas" nu na een stevige aanvaring hebben ze deze op de wrestler aangepast naar een iets 'mooier' model waarvoor ik ben gegaan:

  [​IMG]2610026 by Jan Fabri, on Flickr

  Toch iets beter, nu moest ik zeggen dat ik niet stond te springen om in die mooi afgelakte buitenschil te gaan boren om die Picolo tube vast te maken aangezien er dan zeker altijd iets fout gaat, maar deze keer had ik geluk, dit is de buis:

  [​IMG]IMG_5777 by Jan Fabri, on Flickr

  Close up: ik ben ook voor het L profiel gegaan zoals op de echte boot, en ik moet zeggen het is nu aan het drogen het ziet er niet slecht uit als de montage nu nog goed gaat is het een succes verhaal. Detaills dikte van de picolo tube is 0,7mm en het L profiel is 1x1mm.

  [​IMG]IMG_5780 by Jan Fabri, on Flickr

  Stilaan krijgen alle buizen en afsluiters een kleur, nu de meeste afsluiters hebben nummers en kleurcodes, ik heb hier uren en uren en uren naar gekeken op foto's om dit goed te krijgen, vervolgens terug decals gemaakt en het geheel min of meer zoals het orgineel in orde proberen te krijgen, sommige text van de afsluiters in in word lettergrote 1 gemaakt en dan 75% verkleind dankzij een heeeeel goede printer zijn deze woordjes 0,3mm hoog, met de loep is het leesbaar maar een goede foto is mij niet gelukt een algemeen overzicht op de spuitplanken wel natuurlijk, bij deze:

  [​IMG]IMG_5782 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5781 by Jan Fabri, on Flickr

  Dan was de tijd aangebroken voor de "stairway to salvation" althans als de RSQ600 dan verlossing mag betekenen...

  Deze trap is iets breder dan de andere trappen op de boot waarschijnlijk omdat het een "Post modification" trap is. ook is daar heel wat gerommeld met railing en dergelijk ik heb dit zo goed als kan proberen na te maken.

  Bij deze al je verlossing zoekt gebruik mijn trap:

  [​IMG]IMG_5794 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5796 by Jan Fabri, on Flickr

  De maten en de schaal kloppen wel, dat zie je mooi aan de instap van de reddingsboot, soms denk ik van dit gaat niet goed komen omdat een aantal dingen op voorhand gebouwd zijn maar tijdens de samenvoeging ben ik steeds weer verbaast dat alles vrij goed uit komt. (er is maar 1 ding waar ik de mist ben ingegaan maar Sjoerd heeft dat nog steeds niet gevonden:banana:)

  Dan kwam ik iets heel raar tegen ik monteerde de trap naar het manschappenverblijf, en wat blijkt die trap is 5mm te dik en komt over het dek, WHAT! fucking hell, heb ik het nu toch verkloot (sorry voor de emotionele uitlating) Na een uurtje op het plan te hebben bekeken, zag ik het niet, maar toen ik de foto's erbij nam wel bekijk even het volgende en kijk naar de linker trap als je er voorstaat onderaan links:

  [​IMG]IMG_8877 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_8877 by Jan Fabri, on Flickr

  Die trap komt dus over de dek rand, wat hebben ze gedaan, die trap is te dik, en ze hebben onderaan een plaatje aan de voet gelast om het te doen passen, wat een amateurs daar in Spanje!

  Tja hier zie je het op het model:

  [​IMG]IMG_5793 by Jan Fabri, on Flickr

  De railing is ondertussen aangepast, wat heb ik gedaan, om origineel te blijven er een plaatje aan gezet dat had ik geleerd in Spanje... :p

  Ondertussen heb ik de trappen in de grondverf staan, dit duurt nog wel een paar dagen voor deze klaar zijn, wat ook een probleem was was de montage, tenslotte moet de trap van de mainwinch naar het manschappen verblijf los blijven omdat dit een uitneembaar dek is. magneten waren hier de oplossing en een trap in blik. Die detailles volgen nog.

  Voila de wekelijkse update...
   
  Laatst bewerkt: 12 sep 2020
 6. Peter58

  Peter58

  Lid geworden:
  4 nov 2019
  Berichten:
  1.412
  Locatie:
  Vrouwenparochie
  Weer mooi werk jan, echt om van te smullen, en ja dat is niet fraai van die spaanse bouwers, maar een oplossing uit eigen hand omdat er iets fout ging dus.
  Trap versmallen was te duur denk ik.
  Grt peter.
   
 7. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  En omdat ik voor welke reden dan ook weeral maar niet kan slapen, nog een picolo updateje... de FiFi verstuiver vooraan is gemonteerd, mooi en strak moet ik zelf zeggen, morgen denk ik dat ik de binnen leiding wel kan aansluiten. En dan testen of de verstuiver naar behoren werkt natuurlijk :rolleyes:...

  Bij deze:

  [​IMG]IMG_5804 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5812 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5813 by Jan Fabri, on Flickr

  Toch weer leuk gelukt moet ik zeggen.

  Doei.
   
  P Voogt en Marc w vinden dit leuk.
 8. Roelof_l

  Roelof_l

  Lid geworden:
  30 jun 2015
  Berichten:
  983
  Locatie:
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Nou je mag zeker wel zeggen dat het gelukt is Jan. Dit grenst aan perfectie. Was het moeilijk om het foutje met de trap in het model over te nemen? Had je niet de neiging om dit in het model beter te doen? Dit zou voor mij wel een moeilijke keuze zijn geweest.
  Groeten Roelof
   
 9. Broeckx Ronny

  Broeckx Ronny

  Lid geworden:
  28 sep 2008
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Hulshout Belgie
  Hey Jan , wat een prachtige update weer , proficiat !!
  Een klein puntje waar je misschien niet aan gedacht hebt , de kettingen aan de boeg zitten normaal in de boegfender , bij jou liggen ze erop .
  Misschien is dit maar tijdelijk of wacht je misschien nog op de juiste methode om ze in te snijden ?
  Groetjes
  Ronny
   
 10. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  @ Roelof_l Thx ik probeer he, maar soms loop ik ook tegen mijn limieten, eerlijk over die trap heb ik 3 dagen mij hooft gebroken doe ik het juist of zoals het in het echt is, met het groot gevaar dat iedereen zegt ja daar heeft hij het fout gedaan, want dat is het eerste waar ze zullen aan denken. Eerlijk ik ben nog niet 100% met mijn beslissing maar ja wil je het goed dan komt heet dus niet van Spanje misschien sinterklaas en "zwarte" piet uitgezonderd...

  @Ronny, die fender, ja jong ik weet het, het ziet er niet goed uit, vergeten was ik dat zeer zeker niet, maar ik kreeg het maar niet strak om die fender in te snijden, je mag weten ik heb er 7 proberen te maken maar geen van hen was strak, ik heb net iemand op het forum gevraagd om hulp, wie weet komt er nog een andere op? Laat ons hopen.

  Zo zie je maar dat niet alles lukt die rubber is extreem lastig te verwerken, als ik nu zou weten hoe die gasten dat doen, ik zag een Fender van een zekere "Bart" hier op het forum passeren en die was nagenoeg perfect, laat ons hopen dat hij me wil depanneren...

  Wordt hopelijk vervolgt.
   
 11. Roelof_l

  Roelof_l

  Lid geworden:
  30 jun 2015
  Berichten:
  983
  Locatie:
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Ja Jan dat zou voor mijn ook het grootste dilemma zijn. Volg ik het origineel helemaal of haal ik de fouten eruit, om niet aangesproken te worden als "amatuur bouwer". Ik snap precies wat jou bezig houdt. Maar als ik jou zo gedetaileerd zie bouwen, dan zou ik het origineel helemaal volgen en dan later de omgeving vertellen dat het echt zo zit.
  Heel veel succes met je beslissing en wel gaan weer stilletjes veder genieten van jouw verslag.
  Groeten Roelof
   
  wiggie vindt dit leuk.
 12. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.141
  Locatie:
  Julianadorp
  Heb lang zitten kijken en ja hoor, heb wat gevonden. Het gaat om de diagonale versteviging onder het bordes van ingang naar de MOB boot. Ten opzichte van de echte staat deze net andersom. De trapleuning is ook afwijkend. De basis van de trap op het dek heb je zelf al benoemd. De trapleuning heeft op de echte een extra steun tov jou trapleuning. Normaal gesproken zou ik dit opgemerkt hebben maar nu voelde ik me toch een beetje uitgedaagd met het risco dat je dit helemaal niet bedoeld.
  Jan, ik ben weer met stomheid geslagen. Dat priegel printwerk, weer een teken voor mij dat je echt tot het gaatje gaat wat betreft de details. Diep respect. De man van de rubber fender ken ik ook. Bart is een hele aardige vent die al veel collegabouwers heeft geholpen. Ook mij.
   
 13. Peter58

  Peter58

  Lid geworden:
  4 nov 2019
  Berichten:
  1.412
  Locatie:
  Vrouwenparochie
  Ik sta echt bijna iedere dag paf van je werk jan, hoe krijg je het voor elkaar.
  Je bent een echte perfectionist, en daarom bang fouten te maken (dat mag, daar ben je mens voor). Die spanjaarde gaven daar niet om, hun een zorg!
  Je fouten zien de meeste niet, ik ook niet (maar begin ook nog maar net).
  In ieder geval leer ik wel van je werk, daarvoor dank!
  Grt peter.
   
 14. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  @Roelof, ja het ziet er naar uit dat we identiek denken, nu ik denk dat het een redelij;)k mooie boot aan het worden is dus we zullen de commentaren later wel horen.

  @sjoerd, die diagonale ondersteuning is het niet hoor die staat bij de wrestler gewoon andersom waarom vraag mij dat niet je kan je niet indenken hoeveel ik al heb gemaakt heb en dan na het nakijken op de de Wrestler foto's die toch beduidend minder scherp zijn tot de conclusie te komen dat het daar anders is, ik ga je niet langer laten zoeken Sjoerd, het manschappen verblijf aan de onderkant, aan bakboord zijnde is 1cm te lang, ik zag dit pas toen ik de winch plaat begon te monteren, daarom als je goed kijkt is de plaats tussen de 2 trappen die van de mob boot en die naar de brug veel groter, de mob trap staat 1 cm teveel naar achter, daarom is het platform aan de trap iets minder rechthoekig. ergens id die fout er in geslopen in het begin tijdens de ruwbouw en ja de onderkant was al bijna volledig klaar toen ik erachter kwam. Daarnaast is er nog niet lang een nieuwe mob boot op de wrestler gezet, waarschijnlijk hadden ze de orginele 600 stukgemaakt, er staat nu een 620 op, die vorm is wel duidelijk anders maar ik ga deze niet veranderen denk ik, al zit hij maar met een magneet vast en kan dat makkelijk maar wie weet. Voila bij deze kan je zonder argus ogen verder rustig het verslag lezen. Nu er zijn nog wel dingen he, zo zie je dat de bevestiging van de trap onderaan niet helemaal is zoals op de echte boot maar dat is omdat wij niet kunnen lassen he, ik heb ook schrik als ik het er gewoon tegen lijm het er in de kortste keren af ligt. vandaar dat ik alle "stangen" probeer in te boren en in die boring probeer te verlijmen dat is meestal wel stevig. De leuning van die trap is inderdaad ook anders maar dat is omdat de trap er af moet kunnen om zowel de winch als de brug te kunnen verwijderen, al die onderdelen die de brug en manschappen verblijf met de onderkant of het dek verbinden moeten "los" kunnen, ik heb de trappen daarom allemaal met magneten vastgezet als ze niet op een normale manier vast konden. ook met de redding vlotten heb ik hetzelfde probleem die zitten vast aan de railing, dat gaat ook niet lukken, hier moet ik nog eens over denken...

  @Peter, Perfectionist dat valt wel mee hoor, misschien moet ik je eens een foto van de tuin sturen dan denk je direct anders;)

  Voor te leren doen we het he, ik heb hier ook veel geleerd, en dacht dat het nu wel eens mijn beurt was voor een bijdrage.

  Thx heren jullie houden mijn spirit hoog!
   
  P Voogt vindt dit leuk.
 15. Broeckx Ronny

  Broeckx Ronny

  Lid geworden:
  28 sep 2008
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Hulshout Belgie
  Hey Jan , ik kan niet zien of die fender hol is ?
  Moest dat zo zijn , zou je er een buis kunnen insteken en zo op de draaibank met een mes of een scherpe afsteekbeitel de stukjes er kunnen uitdraaien .
  Groetjes
  Ronny
   
 16. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.141
  Locatie:
  Julianadorp
  Hey Jan,
  Nu kan ik weer rustig slapen haha. Uiteraard herken ik het verhaal. Ik denk dat iedere modelbouwer deze uitdagingen in zijn ( of haar) model tegenkomt. Het is ook vaak de ( kritische) bouwer die hier een probleem van maakt. Ik weet bijna zeker dat een foutje, als je het al zo kunt noemen, gemaakt op jou model, niemand op zal vallen.
  Nog even over de vlotten waarvan de ondersteuning op de railing komt. Dit is inderdaad een vervelend iets, Ik heb de frames compleet afneembaar gemaakt. In het dek van het stuurhuis heb ik de pootjes van het frame in geboorde gaatjes gestoken. Vervolgens de zijde die op de railing komt, voorzien van halve pijpjes die in de lengte richting op de railing liggen. Als het stuurhuis er af moet kan ik simpel de frames van de rafts er af halen.

  P1000743.JPG
   
  Tug.NL vindt dit leuk.
 17. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  @Ronny, nee Ron, de fender is niet hol, maar in plaats van een buis er in dacht ik aan een spannende buis er rond iets kleiner zoadat hij klemt? Ik probeer het even en zie wel maar eerst nog kijken of ik nog materiaal heb en anders blijft het zo.

  @sjoerd dat is nog geen slecht idee, met die halve buisjes, maar dat kost je zeker verf op de onderste railing daar ben ik zeker van ik dacht ze in 3 hoek net boven wandel hoogte terug naar de cabine te laten lopen maar dat is natuurlijk ook niets. Oh ik ga toch ergen moeten een compromis sluiten dus ik zie wel, misschien dat ik een zwart plakbandje over de railing plaats daar? Dat komt nog wel daar ben ik nog lang niet. Vandaag is er niets gebeurd, het was anders geplant maar ja...

  Misschien sevens nog en beetje...
   
 18. pentip

  pentip

  Lid geworden:
  17 apr 2006
  Berichten:
  486
  Locatie:
  Gennep
  Schitterend detail werk, prachtig!

  je zou de verticale staanders wellicht tot in het dek (busjes) kunnen laten doorlopen en zo'n half buisje van Sjoerd (weer een Sjoerdbuis) die je net boven de railing laat zweven de indruk kunnen wekken dat ze op de railing staat? En dan zou je het geheel recht omhoog kunnen verwijderen. Busjes waar de staanders een paar mm inglijden zou stevig genoeg zijn denk ik. Mee laten gaan als je het huis optilt zal wel gaan maar bij het terugplaatsen krijg je nooit alle buisjes direct in de busjes met verfschade als gevolg. Dus geheel afneembaar of met (rubber) pootjes steunen op het dek en stabiliteit krijgen door in het huis de busjes dieper te maken wellicht. Maar ja, dan kun je 'm ook wel op de railing laten steunen met halve buisjes, gevoerd met iets zachts of gemaakt uit iets zachts. Misschien kun je nog iets magnetiseren zodat het 'plakt' aan de railing (of kan dat niet met messing)
   
 19. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  @ pentip, ja er zijn wel wat methodes hoor, maar het probleem is bij mij althans altijd hetzelfde als er metaal aan de verf komt is mijn verf weg, ook bij de motip verf, (niet bij de mammerit maar dat is overkill!)

  We gaan toch een compromis moeten zoeken en ik moet even kijken of mijn railing magnetisch is wat ik kan doen is eens kijken of er geen neodeen magneten van rond 1 mm zijn en deze in een super dun buisje zetten dan trekken die de pootjes steeds mooi aan.

  Ik gebruik geen messing voor mijn reling, ik gebruik niccelcrome, ook soldeerbaar maar zo sterk als een naald, dus het gaat mindersnel stuk, net even snel getest maar het is niet magnetisch...

  op dit moment neig ik naar een 2de alee ik ga niet overdrijven een 1,5de Sjoerd buis, damn dat is wat met Sjoerd zijn buizen in mijn boot... Ik vind dat best een aangename oplossing maar ik wil het iets fijner hebben we gaan zien als ik eens naar de treinshop ga wat er mogelijk is...
   
  kaapstander vindt dit leuk.
 20. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  716
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Vandaag heb ik een moeilijke beslissing genomen, tijdens het testen van de anker winch viel mijn oog op het feit dat ik een aantal haarscheurtjes had in de dekverf, waarschijnlijk is dat mijn eigen schuld.

  Tijdens het testen van de boot in het zwembad heeft deze ruime tijd in de felle zon gestaan, waarschijnlijk is door de opwarming de boel uitgezet en heeft deze scheurtjes veroorzaakt. Vreemd omdat het toch een polyester dek is...

  De styreen achterkant heeft dit niet maar ja dat is 5mm dik.

  Dus omdat ik toch wat decals moest aanbrengen heb ik besloten om de boel maat te herspuiten tis te zeggen ik ga alles hervernissen, waarschijnlijk ga je het nog wel wat zien maar dan ga je toch wel met argus ogen moeten kijken, het feit dat ik tot nu toe er nog geen opmerkingen over gekregen heb zegt voldoende.

  Gelukkig is het dek relatief vlak en kan ik lekker dik spuiten en zo alle barstjes dicht lakken.

  Dus weer de boel helemaal afplakken, ik hoop nu echt dat dit de allerlaatste keer is!

  Bij deze mijn werk van vandaag:

  [​IMG]IMG_5818 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5821 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5823 by Jan Fabri, on Flickr

  Je ziet het hij zit nog blikend in de natte lak nu ga ik alles 2 dagen laten drogen.
  Alle beslag is eigenlijk helemaal klaar, ik zal zien dat ik nog een overzicht foto sessie hiervan maak vanavond of morgen.

  Dan maak ik het achterdek nog in orde, maar ik ben nog steeds op rubber aan het wachten hiervoor, wat ik wel nog moet doen is de side pins installeren, het probleem is dat de vorige keer door mijn gesukkel ik de lak had gemold. ook zag ik dat ik deze met strepen had geschilderd maar dat moest niet. dus nu zijn ze gewoon in Boskalis grijs. De achterpinnen zijn nog geel met strepen...

  Als ik de foto's nu bekijk lijkt het wel wat gebrodel maar het is eigenlijk redelijk strak en omdat er zoveel ontluchters voor staan zie je bijna niets van de betting, maar ja dat zij uitvluchten het had volgens de foto's dus wel wat beter gemogen...
   
  P Voogt, Jaap.B, kaapstander en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina