Union Wrestler 1:50

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door JaFa, 29 dec 2019.

 1. Tug.NL

  Tug.NL

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  693
  Locatie:
  Wormerveer
  Zit toch strak in de lak, maar die tekst" snap zone."... ;) bij de bow winch
  Maar dan dit niveau ga ik niet halen bij mijn multicat
   
 2. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Hahaha Tug, damn jij bent een lastige! :p. Ja nu is ze inderdaad redelijk strak, maar ik zag kleine barstjes en links en rechts wat krassen van de dryfits van al dat leiding gedoe. anyway ze staat er goed bij nu, momenteel ben ik aan het spelen met de hydrailische leidingen van de reling en reddingsbanden. Pfff wat is er mis met een gewone koord zou je dan denken...
   
  Tug.NL vindt dit leuk.
 3. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  En omdat ik nu toch de aandacht verdeel tussen computer en modelbouw werk mijn momentele bezigheid, de reddingsbanden zijn rubbers vanuit een Gardena setje, net de goede kleur. met een riemgat pons heb ik er halve gaten in gemaakt en dan wat tape rond geplakt. Dan wat creatief geweest met naald en draad en vast gemaakt aan de winch, ik heb er nog aan gedacht om ze te automatiseren, maar ik ben tamelijk zeker dat niemand overboord gaat dus dat zou nutteloos zijn he. Nog een fototje:

  [​IMG]reddingsbanden by Jan Fabri, on Flickr

  Het is allemaal erg klein materiaal, zoom de foto's maar eens in of uit zodat de cm kloppen, dan krijg je een idee van de grote ook zie je dan hoe scherp alles wordt, de foto's zijn met 16x zoom gemaakt vandaar dat ze soms de projectjes slechter afbeelden dan ze zijn.

  Alee nog wat reddingsbanden voorzien van koord en verder games of thrones kijken op de achtergrond, top avond!
   
  Laatst bewerkt: 15 sep 2020
 4. Dordtsebank

  Dordtsebank

  Lid geworden:
  19 nov 2007
  Berichten:
  588
  Locatie:
  Zuid Holland
  Die boeien zijn idd heel klein, damnnn. Rubbers uit een Gardena setje? Veel rubbers er in dan.... Is dat reflectortape Jan?
  Kunstig bezig geweest :thumbsup:
   
 5. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.113
  Locatie:
  Julianadorp
  Hallo Jan, toch wel een luxe boot hoor. De opwind lier voor de reddingsboei bij de MOB boot is bij de Boxer gewoon met het handje opdraaien. Jij hebt het hydraulisch. Mooi hoor.
   
 6. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  @Ferry, ja al de detailles zijn heel erg klein, het was geen gardena zie ik nu maar stuff uit de lidl anyway er zaten 10 rubbers bij, nu niet meer.

  @sjoerd, luxe nee hoor de Boxer heeft deze ook aan bakboord achteraan, ik zie hem op de foto's daar heb ik ook het detail vandaan, de Wrestler had er 2 voor de modificatie naar de Paldavid nu is de stuurboord met een gewone koord.
   
  Laatst bewerkt: 18 sep 2020
  kaapstander en Jan Blonk vinden dit leuk.
 7. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.113
  Locatie:
  Julianadorp
  :( Tot mijn grote verbazing moet ik bekennen dat ik degene ben die de fout heeft gemaakt. Sterker nog, het oprolmechanisme bij de voet van de kraan aan de railing, ontbreekt bij mij ( op het model) helemaal. Ben toch twee jaar bezig geweest en is me nooit opgevallen.:mad:
   
  kaapstander, Tug.NL en pentip vinden dit leuk.
 8. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  heren een vraag, om de boot zoveel mogelijk van stof te ontzien zou ik graag een plex box (kast) als hij op het schap staat. Hebben jullie een goed adres om deze reeds reeds op maat gesneden (en eventueel gepolijste randen) platen en bijhorende lijm te bestellen?

  Alvast bedankt
   
 9. k-k

  k-k Forum veteraan

  Lid geworden:
  12 jul 2012
  Berichten:
  7.187
  Locatie:
  Oostvoorne
  Jan, Als ik het goed heb heeft Erik Borgers er iets over geschreven bij zijn Hamburgse havendiorama. Even zoeken waar het staat. Zie de link hieronder. Perspex is goed te lijmen met chloroform. Kun je voorzichtig met een dunnen injectienaald in de naad laten lopen. Het verkrijgen van chloroform is een ander verhaal. Heb geprobeerd het via de apotheek te kopen. Helaas mislukt. Eer ik thuis was had mijn vrouw een telefoontje dat het niet door ging. Op mijn werk versierde ik nog wel eens iets in het lab, maar die secundaire arbeidsvoorwaarden zijn er al 15 jaar niet meer. Succes ermee! Mijn Bugsier 3 staat al sinds 1976 in een perspex vitrine. Vaart ook af en toe en ziet er nog steeds uit als een goudhaantje. Gr. Klaas.
  https://www.modelbouwforum.nl/threads/bouwverslag-hamburger-haven-1-250.266638/page-14
   
  Laatst bewerkt: 17 sep 2020
 10. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Hey Klaas, bedankt dat zijn inderdaad mooie kasten ik heb Eric ondertussen even een PB gestuurd welke hij genomen heeft er staan er zo veel op.
  Mijn vorige boot is niet onder de stolp gegaan en eigenlijk heb ik daar nu wel wat spijt van maar ja, de Wrestler is stilaan zo mooi aan het worden dat het spijtig zou zijn al hij niet een beetje gesoigneerd zou worden.

  Met de volgende update zal je wel zien wat ik bedoel ze is echt heel erg mooi aan het worden.

  Bedankt!
   
 11. k-k

  k-k Forum veteraan

  Lid geworden:
  12 jul 2012
  Berichten:
  7.187
  Locatie:
  Oostvoorne
  Geen dank hoor Jan! Fenomenaal wat er zo uit jouw handen komt. En dan het denkwerk erachter. Zo'n mooi schip hoort in een vitrine. Heb voor twee ander scheepjes een transportkist gemaakt. Daarin blijven ze wel schoon, maar zijn wel buiten beeld. Voordeel van een perspex vitrine is het lagere gewicht. Maar heeft na al die jaren wel een beetje een blauwe waas gekregen. Glas blijft door de jaren heen wel mooier, maar is kwetsbaarder en zwaar. Gr. Klaas.
   
 12. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  De weekend update, een beetje vroeg maar ik denk niet dat er dit weekend nog iets aan de boot gebeurd vandaar, gisteren al mijn wijsheidstanden moeten laten verwijderen buiten het feit dat waarschijnlijk het laatste beetje verstand weg is, is zeker de werk motivatie er niet.

  Deze week was het vooral afwerking van de buizenrij en de verluchtings onderdelen, ook ben ik maar direct met de railing verdergegaan omdat ik toch een hele boel klein spul was aan het spuiten.

  En dan drong stilaan de montage zich op, dit lukte eigenlijk vrij goed alle onderdelen paste eigenlijk redelijk juist, het dek was mooi uitgedroogd dus kon ik voorzichtig verder...

  In de foto's zie je dat er al heel erg veel dekonderdelen zijn gemonteerd de meeste zitten met pen en gat en een strategisch druppeltje Zap vast, ook heb ik de opmerkingen en goede raad zo veel mogelijk opgevolgd. Ik heb de ankerdeksels gewoon naast de ketting gaten gelijmd omdat de lier moet weg kunnen. al bij al is het niet zo slecht gelukt. Nu dit was wel wat werk ik ben hier 2 volledige avonden mee bezig geweest.

  Mochten er dingen opvallen die jullie opmerken laat maar weten soms zie je er gewoon over, ik denk dat het voordek op wat trappen na die aan het drogen zijn en met magneetjes vastzitten klaar is. Misschien moeten er nog wat meertouwen aan.

  De anker ketting zit ook nog niet terug.

  Een overzicht:

  Zo ziet de boot er nu uit:

  [​IMG]IMG_5836 by Jan Fabri, on Flickr

  En dit zijn wat detailles in tegenwijzerzin (van stuurboort achteraan naar bakboord achteraan):

  [​IMG]IMG_5837 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5838 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5839 by Jan Fabri, on Flickr

  En voor Sjoerd de boegtrap...

  [​IMG]IMG_5840 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5841 by Jan Fabri, on Flickr


  Ook de vuilbakken en het "vuilbakken dek" zijn er ondertussen, Ja een groene de grijze gebuiken wij hier voor PMD, geel papier en de zwarte is rest... Het lijstje wat waar in moet hangt in het kombuis en de mess. :p. De banden moet ik nog zwart maken, ook deze zitten met magneten vast.

  [​IMG]IMG_5842 by Jan Fabri, on Flickr

  Alle decals komen er goed uit eigenlijk, het geeft het allemaal een "echte" look.
  Al deze markering heb ik van het "echte" Wrestler dek vraag me niet waarvoor de kleuren staan maar ik ben zeker dat sommige experten hier mee verder kunnen helpen.

  [​IMG]IMG_5843 by Jan Fabri, on Flickr

  De kettingstoppers en bijhorende deksels, eerlijk het detail is echt heel erg hoog en deze zijn meer dan "rete" strak moet ik zelf zeggen. de deksels zijn 7mm diameter zo heb je een idee.

  [​IMG]IMG_5845 by Jan Fabri, on Flickr

  Ook de leidingen voor de Picolo tube op de boeg, deze worden met kranen opengezet:

  [​IMG]IMG_5846 by Jan Fabri, on Flickr

  Overzichtje van het bakboord boegstuk, ik zie dat ik nog een druppeltje aan de kraan moet doen en terug in haar gat moet duwen, waarschijnlijk was ik dit vergeten, nu met al die buizen valt dat nog mee...

  De RSQ 600 heeft zijn plaats, hij zit vast met een magneet, en straps al denk ik dat die laatste eerder versiering zijn. De verlichting van de reddingsboot heb ik nog niet aangesloten, ik zie er niet echt het nut van in, al dacht ik deze misschien samen met de rode schijnwerper voor de RSQ600 op de railing, te laten gaan, hoe dan ook hij heeft geen zin natuurlijk, wat denken jullie?

  [​IMG]IMG_5848 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5850 by Jan Fabri, on Flickr

  Deze detail foto is speciaal om Sjoerd te plagen :D:

  [​IMG]IMG_5849 by Jan Fabri, on Flickr

  Een algemeen overzicht om te weten hoe en waar, hierop zie je ook mooi de FiFi vernevelaars uit de romp komen, klein detail allemaal maar ik vind dat het het model echt af maakt!  Ik ga ervanuit dat de voorsteven zo goed al klaar is (er moet nog een reddingsband in de boort van de RSQ komen).

  Alle dingen of opmerkingen zijn zeker welkom nu kan het misschien nog worden rechtgezet...

  En het laatste wat ik gisteren nog heb gedaan leid ons naar de achtersteven, de sidepins:
  Ze werken mooi maar ik moet de motor draden nog ompolen, ik wil als ze onbekrachtigd zijn dat ze naar beneden zijn.
  Ook had ik Rood/Groen leds op de relaismodule aangezet maar die leds springen snel stuk bij stoomstoten, dus deze worden nog verwijderd. Tenslotten zie je het wel als de pin werk he...

  [​IMG]IMG_5852 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5853 by Jan Fabri, on Flickr

  En een test rechtstreeks op de module, spanning is S3 (ca. 10,5v)  Voila, dit was toch weer een mega update vind ik zelf...

  Bye...
   
  Laatst bewerkt: 18 sep 2020
 13. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.113
  Locatie:
  Julianadorp
  Hallo Jan,
  Het plaatje wordt steeds completer. Maar echt, ik blijf me verbazen over over hoe hoog je de lat legt voor de details. Ik dacht zelf dat ik de lat hoog had liggen ( dat denk ik nog steeds ) maar jij gaat hier ruim overheen. :waveDaarnaast neem je alles wat je volgers weten ( of denken te weten:)) mee in de uitvoering. Zie met veel vertrouwen het vervolg tegemoet. By the way, mooi bordesje bij de boeg.;)
   
  Tug.NL vindt dit leuk.
 14. pentip

  pentip

  Lid geworden:
  17 apr 2006
  Berichten:
  482
  Locatie:
  Gennep
  https://flic.kr/p/2jHLXeN[​IMG]

  je zou toch bijna verwachten dat je de binnenzijde ook zo mooi had gespoten om die lijmplekken en andere onregelmatigheden weg te werken.....

  ja, onzin natuurlijk maar ja, je vráágt erom met zulke prachtige details overal! Mooi man!
   
 15. Dordtsebank

  Dordtsebank

  Lid geworden:
  19 nov 2007
  Berichten:
  588
  Locatie:
  Zuid Holland
  Strakke Shit!! Top werk.
   
 16. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  681
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Vandaag een hele tijd met het achterdek bezig geweest, om het uiteindelijk voor de 4de keer te moeten spuiten en vernissen, eindelijk ja eindelijk past alles. Dus morgen weeral de cargorails monteren gelukkig heb ik dit met schroeven gedaan anders was ik al dik gezien geweest.

  Anyway dit is toch weer een grote stap, morgen ga ik me bezig houden met de pins en forks, de side pins werken reeds zoals jullie in een vorige update konden zien, misschien moet ik ze nog een beetje bijwerken met wat verf want ik had aan de randjes van 1 gezien dat ik dat wat had beschadigd.

  Ook heb ik het grootste deel van de ontluchters en leidingen tegen de verschansing gemonteerd nu duidelijk te zien omdat er geen cargorails zijn.

  Morgen moet ik ook nog even nadenken hoe ik het achterwinch dek vast ga zetten, waarschijnlijk met 2 vleugelmoeren onder het dek. Het waterdichte achterdek beschrijf ik wel als de pinnen ook klaar zijn wat die zitten daar op vast.

  de fotos:

  [​IMG]IMG_5856 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5859 by Jan Fabri, on Flickr
  De draad is om het dek terug op en af te zetten, zonder de rails is het niet vast te pakken...

  Zij animatie aan de bakboord stern zijde:

  [​IMG]IMG_5857 by Jan Fabri, on Flickr

  en de stuurboord kant, ik weet niet of ik de kist voor de shackels ga laten staan, ik het ze maar op 1 foto vandaar, anderzijds is ze niet slecht gelukt...

  [​IMG]IMG_5858 by Jan Fabri, on Flickr

  en ook even de beschermpalen voor de sidepins gezet:

  [​IMG]IMG_5860 by Jan Fabri, on Flickr

  Deze foto hadden jullie nog te goed van de vorige update, de trap, ik heb zoals vermeld door iemand in het begin van het verslag rekening gehouden met het feit dat de eerste en laatste trede van de trap moet afwijken, net zoals op de echte boot heb ik hier voor streepjes gekozen... Soms denk ik wel dat ik aan het overdrijven ben. Nu ja ik heb momenteel toch tijd dus waarom niet...

  [​IMG]IMG_5861 by Jan Fabri, on Flickr

  Hier zie je de trap achter de Main winch, wat ook duidelijk wordt op deze foto is dat die boot ontzettend gevuld is achteraan, er is geen meter plaats links of rechts, misschien wel iets te... Wat je ook ziet is dat je van al dat mooie werk aan het manschappen verblijf eigenlijk helemaal niets meer ziet, eigenlijk zonde maar ja, dat weet ik dan voor een volgende boot...

  [​IMG]IMG_5863 by Jan Fabri, on Flickr

  Hier ga ik het bij houden, wat korter dan normaal, maar ik moet zeggen dat ik soms vind dat het hier wat doodbloed op het forum, vroeger was er heel veel animo, nu zie ik meer of FB dan hier, misschien dat mijn volgend verslag naar daar verhuisd al zou ik dat wel spijtig vinden...

  Anyway misschien tegen het einde van de week het vervolg...
   
  norwin, MicropropSport, P Voogt en 12 anderen vinden dit leuk.
 17. Broeckx Ronny

  Broeckx Ronny

  Lid geworden:
  28 sep 2008
  Berichten:
  667
  Locatie:
  Hulshout Belgie
  Hey Jan , dat is maar schijn dat er zo weinig animo is .
  Het is omdat jij zo fantastisch mooi werkt dat er niemand iets kan opmerken .
  Ik sta trouwens ook telkens met mijn mond vol tanden als ik naar een update kijk , zo mooi telkens !!!
  En FB , niet doen !!!!
  Als je kijkt naar de leden van bvb onze vereniging , 1 op 10 heeft FB en doet er dan niets mee .
  Daarom , gewoon verder doen zoals je bezig bent op het forum .
  Groetjes
  Ronny
   
  AvdH, Stoompomp en Fuel Monkey vinden dit leuk.
 18. Tug.NL

  Tug.NL

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  693
  Locatie:
  Wormerveer
  mooi werk Jan,
  jij legt de lat wel heel hoog.

  mvg,
  Roald
   
  Jaap Smith vindt dit leuk.
 19. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.113
  Locatie:
  Julianadorp
  Ronny heeft helemaal gelijk. Ik persoonlijk zou het ook jammer vinden als je de verslagen hier niet meer neerzet. Ja, ik weet als geen ander dat er veel tijd in gaat zitten. De beloning voor mij is nog steeds dat er (echt) geïnteresseerden naar kijken en bij tijd en wijle commentaar geven. Vergeet ook niet de "leuk" aanklikkers. Zijn ook volgers. Dat zijn er ook best veel. Kijk maar eens naar het getal van het aantal bezoekers. Tot slot nog een ware opmerking van Ronny. Je bent zo geweldig bezig dat je al een professional moet zijn om überhaupt commentaar te geven. Maar je kunt het ons niet aan doen om jou kunsten niet meer aan ons te tonen.
  Maar weer een paar prachtige plaatjes Jan. Wat de kist voor de sluitingen betreft, als je een foto hebt waar deze opstaat, twijfel ik niet aan, zou ik hem mooi laten staan. En ja, ziet er ook weer gelikt uit.
   
  Gerrit-Jan, P Voogt, aart en 4 anderen vinden dit leuk.
 20. k-k

  k-k Forum veteraan

  Lid geworden:
  12 jul 2012
  Berichten:
  7.187
  Locatie:
  Oostvoorne
  Hallo Jan, Zou het zeer betreuren wanneer je hier niet meer zou posten. In het verleden werd er wel meer op jullie bouwniveau gepost en helaas is dat om wat voor reden ook afgenomen. Buiten dat ik er met plezier naar kijk en af en toe ook wel eens reageer heb ik er ook inspiratie uit gehaald om mijn scheepjes te bouwen c.q. aan te passen. Niet iedereen is in staat om op zo'n hoog niveau te bouwen en voor velen onbetaalbaar. Gesteld dat men de tijd, de kennis en het geduld zou hebben. Mijn advies zou zijn om hier door te blijven posten. Fijn voor de volgers en hier vind je toch iets eerder terug dan op Facebook. Succes verder en hoop je hier nog vaak aan te treffen. Gr. Klaas.
   
  Gerrit-Jan, MicropropSport, P Voogt en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina