Aanschaf nieuwe lader + graag uitleg over 12v- 28v voeding

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door Jackske, 6 apr 2018.

  1. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Toch even een andere vraag stellen.

    Hier verder is er een link gegeven naar 2×700w 12v 58A voedingen van Intel.
    Is het mogelijk voor een leek als ik, en met behulp van dit forum om er een bruikbare voeding van te maken? Ben wel handig genoeg, maar de kennis ontbreekt.
    Of iemand die dat kan doen voor mij?
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.227
    Locatie:
    Sassenheim
  3. STRATUS

    STRATUS

    Lid geworden:
    28 nov 2006
    Berichten:
    1.551
    Locatie:
    Limburg Dilsen - Stokkem - BELGIË
    9) My current recommendation is the HP model DPS-600PB series ESP135 PS that is used in ProLiant DL380 G4 Rack Servers. It is rated at 575W, or 47A at 12V. It is compact, quiet and powerful and is easily modified to slow the fan down and isolate the DC out to make a 24V supply from two of them (see below under using two supplies). There is a detailed how-to on T Jin Tech's page here https://sites.google.com/site/tjingu...projects/HP47Aand feathermerchant has them as single or dual (24V) supplies. Akshu's thread (#11 below) on a kit to convert two supplies to 24V uses these ones. They are in the bottom left hand picture below.

    Hier kan je zeker iets mee doen zoals Roelof in zijn POST informeert , als je dit volgt en hier wat raad vraagt als je niet meer verder kan, dan heb je een zeer goede voeding. Dit voorbeeld is van de HP voeding .

    Grtz
    Ron
     
  4. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Ik bekijk het even en misschien waag ik me er dan wel aan :)
     
  5. Alpha21

    Alpha21

    Lid geworden:
    29 okt 2010
    Berichten:
    536
    Locatie:
    Gld
    In de beginpost lees ik aanvankelijk 2S, 3S accu's - kort daarna al 5Ah 6S 2C (300W) en inmiddels lees ik al 2x 700W. Topic starter lijkt me toch eens te moeten bezinnen wat ie echt wil. Met de vuistregels die hier aangereikt zijn, moet dat inmiddels prima kunnen. Besef wel dat als het eens een keer mis gaat, die vermogens je ook flinke schade kunnen opleveren.
     
  6. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Die 2x 700w doelde ik op voor de isdt t8 laders dat die elks hun voeding hebben van 700w, en inderdaad als je het bekijkt is het nog teveel voor wat ik het nodig heb, voor enkele laders.
    Die voeding zou wel goed zijn als ik toch voor de duo lader zou gaan, dan heb ik die 700w nodig.

    Soms begin je het gewoon te ver te zoeken :)
     
  7. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.400
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    Tssss, RCG, lamenielache, helemaal niet nodig om daar naar te verwijzen.
    Dit langdurige draadje van achteren (modern) naar voren (verouderd) bekijken, er staan de nodige links en adviezen in
    ombouwen PC voedingen

    Leveranciers in
    Voeding voor hyperion 0720 duo3
    2x voeding hp ...is deze te converteren
    PC voeding gebruiken voor laden (Probleem & oplossing)
     
  8. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Keus voor lader is gemaakt,zoals eerder hier al aangegeven, de isd t t8. Reden; goede specs voor weinig geld,tegenover andere laders. En zou er 2 nemen.

    En heb misschien een goed voeding gevonden,waar ik dan wel mee verder kan, en die al geprepareerd is.

    Een hp 13.8V , 750W en 54amperé
    Daar zou ik dan de 2 laders op aansluiten.
    Maar het is een 13.8V dus kan ik deze gebruiken?
     
  9. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.566
  10. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Het is dus niet zo dat het 12v of 24v of...moet zijn , dus al hetgeen ertussen is bruikbaar.
    En kijk N.P.S. Ik luister naar je, een laag voltagé ;-)

    Dus nu die voeding zien te bemachtigen...
     
  11. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.566
    Wees voorzichtig met die HP voeding. Dat is bepaald geen speelgoed. Maak je per ongeluk een kortsluiting dan vliegt er gesmolten metaal in het rond met brandwonden tot gevolg.
     
  12. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Bedankt voor de verwittiging, want dat willen we niet.
    Zal zeker zien van eerst de laders erop aan te sluiten om dan pas de stekker in te steken op een veilige afstand. En het krijgt zoiezo een vaste plaats in de garage.
    En vooraleer ik de laders aansluit als ik deze heb, vraag ik hier toch weer wat info , om hoe ze het beste aan te sluiten , en aangesloten te laten.
     
  13. renetl50

    renetl50

    Lid geworden:
    1 jun 2014
    Berichten:
    297
    Locatie:
    Borne (OV)
    Jackske.
    In de verkoop hoek staat een kant en klare oplossing.
    Hoef je niks om te bouwen heb je 1100 watt en bijna 50 amp.
     
  14. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Heb ik zien staan,maar die is 24V,moest die nu 12V zijn...
    Nu heb ik een 12V 750W 54A beter geschikt en voldoende voor hetgeen ik nodig heb.
    En deze is ook al gebruiksklaar ;-)
     
  15. Rick NL

    Rick NL The First Aviators

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    3.447
    Locatie:
    Gouda
    Let er op dat de ISDT laders hun maximale laadvermogen niet halen op 12Volt.
    De ingangsstroom is dan de beperkende factor.
    Ik heb zelf de kleine SC-608 die heel goed bevalt trouwens, maar die haalt zijn maximale laadvermogen bij iets van 18 Volt en hoger.
    Naar il meen zullen de zwaardere laders de 24 Volt of meer nodig hebben om aan hun maximum vermogen te komen.
    Wanneer je niet echt hun maximum nodig hebt is 12 Volt voldoende.

    En zo gezegd, verder is iedere spanning tussen het opgegeven minimum en maximum OK.
     
  16. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Voor de 2S en 4S lipo's die ik heb is dat voorlopig voldoende.
    Als er grotere lipo's komen kan ik nog altijd een zwaardere voeding bijhalen als dat nodig moest zijn.
    Vanavond kan ik de voeding al gaan halen...
     
  17. STRATUS

    STRATUS

    Lid geworden:
    28 nov 2006
    Berichten:
    1.551
    Locatie:
    Limburg Dilsen - Stokkem - BELGIË
    Prima , goede keuze , en de voeding is inderdaad prima nu voor wat je aan LIPO's hebt .

    Grtz
    Ron
     
  18. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    De voeding heb ik al,en van 't weekend ga ik de laders bestellen.
    Bij de voeding moet ik enkel nog 2 pinnetjes bij solderen,om een 2de lader bij te kunnen aansluiten.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  19. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    398
    Locatie:
    Lier
    Ik wil nu de laders bestellen.
    Maar de prijzen liggen erg uiteenlopend...

    Ik weet niet dat ik hier een naam van een verkoopsite mag plaatsen.
    Maar ik weet ze hier in België voor €99
    Maar de site van banggood.com staan ze €81,93 dus ik wil er 2 bestellen,wat me dan toch veel bespaart.
    Iemand ervaring met deze site?
     
  20. hobbyist

    hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    3.638
    Locatie:
    Noord Brabant
    De één vanuit België is met de BTW en de andere vanuit China is zonder de BTW en invoerrechten.

    Als beide laders er door de douane uitgevist worden, dan kom je netto boven de 99 euri uit per lader.

    De garantie op het product en de afhandeling hiervan verschilt ook het één en ander.

    Het is een gok die je zelf moeten nemen, daar kan ik niet in adviseren.
     

Deel Deze Pagina