Ondertussen al een begin gemaakt met de inkepingen bij de achtersteven...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Hoi Erwin, is dit niet nodig dan? Het dek moet beplankt worden en dat moet ik ergens op kunnen lijmen. Dus eerst een plaat van 3mm voor de stevigheid en daarna de afwerking. Ik dacht dat jij dit ook zo had gedaan met de 7 provinciën?
Hoi Erwin, eigenlijk is dat best een goed idee. Het past prima als onderdeel van het studieprojectIk begreep je verkeert Ronald , dat klopt een plaatje voor het dek en erna de laag plankjes eroverheen ook schuren en erna G4 erop dan nog een x schuren en dan de 2e laag G4 weer schuren en je hebt een ,mooi glad dek je kan het verweren of zo laten en aflakken met matte blanke lak.
wat de schroeven betreft weet ik ook niet precies wat juist is als ze niet vaart kun je ze ook zelf proberen te maken de bladen waren vrij vlak in die tijd.
...Als dit is gebeurd kan er wat gedaan worden met het aanbrengen van de lasnaden.
Hoi Roel,Lasnaden??? Volgens mij is het schip geklonken, niet gelast. Ik meen op een van de foto's van het origineel ook klinknagels te zien.
Controleer dat maar goed, anders bega je misschien een kapitale blunder.![]()
Hoi Klaas, je bleek helemaal gelijk te hebben. Met de juiste tin was het een kleine moeite....Ronald, Het lijkt erop dat je een verkeerde soort tin gebruikt. Voor elektronica neem je tin met een harskern. De hars dient als vloeimiddel. De 25 W moet ruim voldoende zijn. Zelf gebruik ik al jaren een 12Volts 15 Watt boutje. Beetje tin aan de kop van de bout en dat vloeit snel uit.
Het lastige is dat er maar sporadisch klinknagels zichtbaar zijn. De randen in het ijzer zijn echter wel zichtbaar.... Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, maar wil wel het relief gaan inbrengen op de romp...
Bedankt voor je oplettendheid!
Hoi Klaas,Ronald, Het licht geeft een extra dimensie aan je model. wel uitkijken dat je de verlichting niet te fel laat branden. Hedentendage zijn schepen binnen en buiten hel verlicht. In vroeger tijden zag je meer gelig lamplicht en veel minder armaturen dan nu. Gaat wel met led verlichting, maar dan de spanning wat terug draaien, of wat grotere weerstandwaardes nemen. Misschien voorkomt het rondhout in de romp dat je ledlicht direct naar buiten schijnt. Eerst eens in het donker uitproberen zou ik je aanraden. Succes verder! Gr. Klaas.
Hoi Roel, ik heb hier ook even wat onderzoek naar gedaan, en wat ik wil gaan toepassen staat in bijgevoegd filmpje... Lijkt mij een goede manier. In ieder geval iets om te proberen.... Zal laten weten of het resultaat naar verwachting zal zijn, maar zal nog wel even duren.... Nog veel te doen voordat ik zover ben.Op zich niet zo moeilijk; Paul Burghoorn (ook op dit forum aanwezig) doet dat met plamuur of verf: model spuiten - laten drogen - tape op de plaatsen aanbrengen waar het staal moet overlappen - weer spuiten - tape verwijderen - ét voilá: reliëf.
(of iets in die richting)
Hoi Wimo, ik heb niets kunnen vinden in de historie van de Aurora over dat deze ver vergaan is geweest in een moeras. Over de jaren heen is deze óf goed onderhouden omdat ze in actieve dienst was, óf goed onderhouden als een belangrijk monument van de russische revolutie en heeft in 2014 zijn tiende 'overhauling' gehad. De aurora is namelijk het schip dat het eerst schot heeft gelost in 1917. Ik heb hieronder een film toegevoegd wat mooi de historie van dit schip in beeld brengt....Ik heb ooit eens ergens gelezen, dat de Aurora ver vergaan is terug gevonden in een moerassig gebied. Daarna is hij weer gerestaureerd. Misschien hebben ze toen veel geklonken platen vernieuwd en gelast, ipv te klinken. De Russen hebben misschien niet zo nauw gekeken bij de herbouw.