Als die verzekering weet, dat je met niet-toegestane apparatuur vliegt, zullen ze er vermoedelijk niet zo lang over na hoeven te denken.
Overigens is het gebruik van 2,4 GHz apparatuur uiteraard geen garantie, dat er storingvrij gevlogen kan worden. Daaraan levert niet-toegestane apparatuur trouwens ook niet echt een positieve bijdrage. Nu mag je bij Assan nog hopen dat de sets, die Jamara verkoopt dezelfde zijn, zodat ze aan de Europese eisen voldoen. Zeker weten doe je dat echter niet en je kunt er ook geen rechten aan ontlenen. Jamara geeft uiteraard alleen een conformiteitsverklaring voor haar eigen produkten. Bij produkten, die in Europa helemaal niet op de markt worden gebracht, heb je natuurlijk helemaal geen flauw idee aan welke regels deze voldoen.
De storingen, die je zelf gezien hebt, zijn overigens wel zeer opmerkelijk. Het voordeel van digitale apparatuur, waartoe alle 2,4 GHz en ook alle pcm-systemen behoren, is namelijk dat er geen spontane bewegingen kunnen ontstaan. Bij o.a. het Futaba-systeem volgt de ontvanger de zender óf deze gaat in hold/failsafe. Zelf het gas openzetten is er niet bij.
@classicracer,
Dat in België reguliere winkeliers grijze nevenimport hebben is natuurlijk een uit de lucht gegrepen verhaal. Ze zouden daarmee een enorm risico lopen. Bij internetshops komt dit echter wél voor en ik zou zelfs ook nog kunnen noemen bij welke. Deze kun je echter niet bepaald tot de reguliere winkeliers rekenen. Daarnaast ging de argumentering er niet om in hoeverre winkeliers integer zijn, maar om het feit, dat ze veel kans hebben op controle door het BIPT. Wat dit betreft is het kromme dan wél, dat het BIPT internetshops niet controleert omdat deze niet tot winkels worden gerekend.