HPI Trophy Buggy /Truggy Flux topic

Discussie in 'Electro offroad' gestart door rubenbosman, 9 jun 2011.

  1. jarno1997

    jarno1997

    Lid geworden:
    27 dec 2011
    Berichten:
    1.212
    Locatie:
    Born Limburg
    Gisteren laat naar bed gegaan en vanmorgen weer vroeg op zodat ik alle lipo's weer vol heb om vandaag weer wat te rijden. Wat ik niet snap is dat ik zo'n 3.4 volt per cel in de lipo's had laten zitten, maar ik in alle 4 de lipo's 5400mah heb geladen terwijl ze een capaciteit van 5200mah hebben. Moet ik eerder stoppen of hebben de lipo's gewoon een "iets grotere capaciteit"?

    @rsremco

    Dat lijken me mooie banden :)
    Ik wil uiteindelijk gaan kijken voor Badlands, maar eerst deze banden oprijden.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  2. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.043
    Locatie:
    Zwolle
    De LiPo's kunnen een iets grotere capaciteit hebben, maar ik twijfel ook wel eens aan de accuraatheid van de goedkopere laders.
    En als ze balanceren gaat er ook stroom in, maar in werkelijkheid is dat niet zo heel veel, dus dat kun je er al af trekken.
    In het accu's en laadgedeelte heeft iemand daar een stuk over geschreven laatst.
     
  3. rsremco

    rsremco

    Lid geworden:
    3 aug 2010
    Berichten:
    221
    Locatie:
    Lexmond
    ja volgens mij telt hij bij het balanceren de mah die er in gaan wel door, maar hij doet ook ontladen om de cellen gelijk te krijgen. dat trekt hij er niet af. dus erg accuraat is het idd niet.
     
  4. jarno1997

    jarno1997

    Lid geworden:
    27 dec 2011
    Berichten:
    1.212
    Locatie:
    Born Limburg
    Vandaag weer een hoop gereden en gejumped met de Trophy truggy, samen met mijn neef met zijn Trophy buggy. Ik wil even de foto's met jullie delen :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Op het eind kreeg ik een klein ongelukje toen ik tijdens een jump erg scheef ging en een paal raakte...

    [​IMG]

    [​IMG]

    De shocktower is inmiddels weer recht geklopt op een aambeeld en terug gemonteerd :)

    [​IMG]

    Een geweldige dag gehad met een zo goed als onverwoestbare auto :) :) :)
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  5. SoDa-Deals

    SoDa-Deals

    Lid geworden:
    22 mei 2011
    Berichten:
    217
    Locatie:
    Ronse / Oost-Vlaanderen / België
    Hij zit eindelijk volledig terug in elkaar. (foto's volgen)
    De allu motor mount ga ik ook moeten vervangen.
    Er zit teveel speling op waardoor de center diff op en neer gaat en dit veroorzaak nogal wat heftige trillingen ...
    Dju ...

    En ik heb ook geen reverse ?
    Iemand enig idee ?
    'k Heb de callibratie al opnieuw uitgevoerd, zonder resultaat.
    'k Heb een reset van de ESC gedaan, ook zonder resultaat.
    'k Heb eens getest van de callibratie opnieuw te doen met een andere zender en ontvanger, nada ?

    Nu weet ik het niet meer.
    Als ik rem gaat de rode LED op de Rage ESC branden maar de motor geeft geen kick ...

    Tips ?!
     
  6. SoDa-Deals

    SoDa-Deals

    Lid geworden:
    22 mei 2011
    Berichten:
    217
    Locatie:
    Ronse / Oost-Vlaanderen / België
    Een van dichterbij bekeken ...
    De allu motor mount heeft totaal geen speling.
    Het is de ESC die rare dingen doet.
    Als hij laag in de toeren gaat loopt hij een stuk voorwaarts, dan achterwaarts, dan weer voorwaarts, enz ...
    Als ik voldoende gas geef, gaat het weg ?!
    Als ik de volledige setup aan de ESC van mijn andere Trophy Flux Truggy koppel, loopt alles heeeeeeeel soepel !
    (zelfs beter dan mijn eerste Trophy ! ;-) )

    Hierbij nog wat foto's :

    Nieuwe center diff mount en chasis verstevegingsstang :

    [​IMG]

    Het afgewerkte resultaat :

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    TWINS :

    [​IMG]

    [​IMG]

    Nu nog juist een nieuwe of tweedehands ESC vinden voor de ene ...

    Greetz,

    SoDa
     
  7. SoDa-Deals

    SoDa-Deals

    Lid geworden:
    22 mei 2011
    Berichten:
    217
    Locatie:
    Ronse / Oost-Vlaanderen / België
    Deze nacht nog wat zitten testen.
    Ik ben nu 100% zeker dat het de ESC is.
    Ik was mijn accu vergeten loskoppelen en deze ochtend, niets meer !
    Ik dacht, raar accu plat ?
    Ik hang deze aan mijn Graupner lader en nu kan ik deze niet meer opladen !
    VOLTAGE TOO LOW !
    Damn !

    Krijg ik dat nog goed ? Of is ze voor de vuilbak ?

    Greetz,

    SoDa
     
  8. jarno1997

    jarno1997

    Lid geworden:
    27 dec 2011
    Berichten:
    1.212
    Locatie:
    Born Limburg
    Dat is altijd lastig. Kun je met een multimeter oid kijken hoe vol de cellen precies zijn? Soms kun je heel voorzichtig het eerste deel in NIMH mode laden.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  9. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.043
    Locatie:
    Zwolle
    Daarom gebruik ik de accustekker als schakelaar, dan kan je het ook niet vergeten.
    Inderdaad even door meten met een multimeter.
    Op NiMh mode laden, heel langzaam en er altijd bij blijven, kan inderdaad even, maar de LiPo zal waarschijnlijk nooit weer de volle kracht kunnen geven die hij kon geven.
     
  10. SoDa-Deals

    SoDa-Deals

    Lid geworden:
    22 mei 2011
    Berichten:
    217
    Locatie:
    Ronse / Oost-Vlaanderen / België
    'k Heb de accu kunnen redden.
    Amper drie minuten op 1,2A in Nimh opgeladen en ze had al voldoende spanning om terug in lipo mode te kunnen opladen.

    Het trillen is er ook uit.
    Volgens mij moest alles nog wat los lopen.
    Nu loopt hij heel vlot !

    Maar achteruit rijden zit er niet in ?!
    Kan het zijn dat de ESC in Racing Mode werd gezet met een programming card ?
    Ik heb hem al een aantal keer gereset maar zonder resultaat.
    Ook de callibratie al een aantal keer uitgevoerd ...

    Nu ik weet dat alles in orde, gaat hij op de verkoop ...

    Iemand interesse ? ;-)

    Greetz,

    SoDa
     
  11. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.043
    Locatie:
    Zwolle
    Mooi dat de LiPo werkt, hou hem wel in de gaten, hij heeft wel een klap gehad nu.

    Heeft u een programmeer kaartje?
    Dan zou ik alles nog eens nakijken, raar probleem inderdaad.
     
  12. SoDa-Deals

    SoDa-Deals

    Lid geworden:
    22 mei 2011
    Berichten:
    217
    Locatie:
    Ronse / Oost-Vlaanderen / België
    'k Heb die Lipo op 1A in Lipo modus opgeladen.
    Hij lijkt wel goed te werken.

    Een programmeer kaartje heb ik niet.
    Misschien moet ik dit eens overwegen ...
    Of misschien kan ik dit eens lenen van iemand id buurt.
     
  13. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.043
    Locatie:
    Zwolle
    Programmeer kaartjes zijn altijd aan te raden, zeker als u met hetzelfde merk wil rijden, dan is het een goede aankoop, al zijn ze waarschijnlijk sowieso niet zo duur.
    Laden werkt vaak wel, maar de LiPo zal minder, of minder makkelijk hogere stromen kunnen leveren waarschijnlijk.
     
  14. stampede_4x4_vxl

    stampede_4x4_vxl

    Lid geworden:
    28 dec 2012
    Berichten:
    45
    Lampjes op mn trophy buggy gemonteerd
    [​IMG]

    Ik heb ze gemonteerd met wat oude onderdelen van mn stampede
    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 jan 2016
  15. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.590
    Locatie:
    Gavere/België
    wel leuk gedaan :) De extra bumper vooraan is ook wel effectief wss
     
  16. jarno1997

    jarno1997

    Lid geworden:
    27 dec 2011
    Berichten:
    1.212
    Locatie:
    Born Limburg
    Ziet er goed uit :)

    Zijn dat XO-1 wielen en een TBR bumper?
     
  17. stampede_4x4_vxl

    stampede_4x4_vxl

    Lid geworden:
    28 dec 2012
    Berichten:
    45
    Ja, klopt!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 jan 2016
  18. vinb

    vinb

    Lid geworden:
    11 jul 2011
    Berichten:
    60
    Locatie:
    Nijverdal
    Iemand een idee of de chassis van de trophy flux en nitro hetzelfde zijn, qua schroefgaten enzo??
     
  19. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.324
    Locatie:
    Hoogeveen
    Voor en achtertrein wel, midden is anders
     
  20. jarno1997

    jarno1997

    Lid geworden:
    27 dec 2011
    Berichten:
    1.212
    Locatie:
    Born Limburg
    Nee zijn anders, de nitro versie heeft andere gaten voor de nitro motor en het kan zijn dat het diff op een iets andere plaats zit. Ik heb mijn Trophy truggy van nitro naar elektro omgebouwd, toen heb ik aan het chassis een en ander moeten veranderen:
    -motormount kopen
    -andere center driveshafts omdat het diff op een andere plek zit
    -flux chassis plaat met batterijbakken en ontvanger bak
    -flux kap
    -de stuurinrichting van de nitro truggy staat iets verder uit elkaar dan bij de flux maar dat heb ik zo gelaten omdat het me steviger lijkt

    Of al deze dingen ook gelden voor de buggy weet ik niet zeker, maar dat de chassis plaat anders is weet ik wel. Ik heb nog een deel van een Trophy nitro buggy staan, inclusief chassis plaat. Ik heb alleen geen elektro Trophy buggy om het te vergelijken.
     

Deel Deze Pagina